Stora hjul

Sparkcyklar med stora hjul för vuxna och tonåringar

Det är designade för vuxna och tonåringar. Vi har till och från ett urval av olika modellerna på denna sida. Många av modellerna kan naturligtvis också användas av unga och större barn.

Designen på sparkcyklar för vuxna

En sparkcykel till vuxna ska designas annorlunda om de ska vara behagliga att användas av vuxna. Utöver att ha stora hjul är sparkcyklarna kännetecknade av att styret kan justeras högre än vanliga sparkcyklar och plattformen (decket) man står på är bredare och längre. Du kan se den rekommenderade användarvikten under specifikationerna för varje enskild sparkcykeln.

Fördelar med sparkcyklar med stora hjul

Vuxna använder oftast sparkcyklar till transport och därför är det mycket praktiskt att välja en sparkcykel med stora hjul, eftersom de är mer riktningsstabila och mindre känsliga för ojämnheter i vägen. Dessutom rullar stora hjul snabbare, vilket betyder att du inte ska använda lika mycket energi för att komma fram. Till vuxna rekommenderar vi därför alltid sparkcyklar där hjulen har en diameter på minst 150 mm.

Ihopfällbara kickbikes för vuxna

Det kan vara praktiskt att en sparkcykel med stora hjul kan fällas ihop om du t.ex ska ha med dig sparkcykeln på tåget, i skolan eller på arbetsplatsen. Det tar få sekunder att lossa mekanismen och när sparkcykeln är ihopfälld fungerar baren som ett praktiskt handtag att bära den i. Men om sparkcykeln alltid ska stå framme och vara klar att användas passar kanske en modell med cykelstöd bättre.

Ihopfällbara modeller känns kanske lite fjädrande och mindre solida än fasta onepiece modeller, men det är inte något problem så länge du håller dig under max-vikten som är angiven av producenten

Product added to compare.

När du besöker någon webbplats kan den lagra eller hämta information i din webbläsare, mestadels i form av \ 'cookies '. Den här informationen, som kan vara om dig, dina inställningar eller din internetanordning (dator, surfplattform eller mobil), används mest för att webbplatsen ska fungera som du förväntar dig.