• -300,00 kr
Hövding 3 Svart
Hövding 3 Svart
Hövding 3 Svart
Hövding 3 Svart

Hövding 3 Svart

Hövding
166402
Finns i butikens lager och online
3 199,00 kr 3 499,00 kr -300,00 kr
Inkl. moms

Världens säkraste cykelhjälm är inte en hjälm. 

Hövding 3 är en innovativ airbag för urbana cyklister. Vid en eventuell olycka blåser airbagen upp och formar sig kring huvud och nacke som en skyddande huva, en process som sker på 0,1 sekund. Enligt vetenskapliga undersökningar är airbagteknologin 8x säkrare än traditionella cykelhjälmar detta tack vare sensorer inuti kragen som läser av cyklistens rörelsemönster 200 gånger per sekund.

Folksam_symbol_200x200.png

I Folksams test av cykelhjälmar visar Hövding på överlägset skydd mot huvudskador. Hövdings testresultat var outstanding både gällande stötupptagning och skydd vid sneda islag.

8x%20safer%20than%20traditional%20bike%20helmets.png

Airbagen i Hövding 3 är överlägsen i att skydda hjärnan från rotationsvåld och fixerar dessutom din nacke vid en olycka. Hövding 3 erbjuder den bästa stötupptagningsförmågan på marknaden och skyddar enligt en vetenskaplig studie upp till 8x bättre än traditionella cykelhjälmar.

 Reads%20your%20movement%20200%20times%20per%20sec.png

Så fort Hövding 3 är aktiverad, läser den avancerade algoritmen av dina rörelser 200 gånger/sekund. Om en olycka inträffar blåser airbagen inuti kragen upp på 0,1 sekund och ger dig överlägset skydd.

 Adjustable%20size.png

Hövding 3 är utrustad med BOA® Fit System, som gör att du enkelt kan anpassa storleken på din Hövding 3 för optimal passform. Detta gör att Hövding 3 är bekväm att använda oavsett säsong och kläder.

 Userfriendly.png

Hövding 3 är lätt att använda. Dra upp dragkedjan, hoppa på din cykel och aktivera din Hövding, så är du redo att cykla iväg. Så snart Hövding är aktiverad spelas en ljudmelodi som låter dig veta att du nu skyddas av världens säkraste huvudskydd.

 15%20h%20battery%20time.png

Batteriet i Hövding 3 håller för upp till 15 timmars aktiv cykling per laddning. Hövding laddas med hjälp av USB-C, samma kontakt som de flesta mobiltelefoner laddas med idag. Laddkabel medföljer i förpackningen.

 Bluetooth%20connected.png

Genom att ansluta din Hövding 3 till din smartphone kan Hövdings app automatiskt notifiera utvalda kontakter vid en eventuell cykelolycka, notifiera dig om batteristatus och informera dig om personlig och kollektiv cykeldata.

 Customizable.png

Med Hövding 3 följer ett svart basskal som skyddar mot smuts och slitage. Komplettera din Hövding med ett designat skal för att öka din synlighet i trafiken och för att sätta en personlig prägel på din Hövding.

 

Hövding 3 är testad och godkänd för personer över 15 år med huvudstorlek 52–59 cm (20,5–23,2”) i omkrets och för halsmått 32-45 cm (12,6-17,7”) i omkrets. För optimal komfort, ser vi att halsmåttet bör vara minst 34 cm i omkrets.Teknisk specifikation: 

 • Storleken går att anpassa med justeringsratt (Boa)
 • Ansluten via Bluetooth
 • Batteritid för ca 15 timmars aktiv cykling
 • Regntålig
 • Ljud- och ljussignaler indikerar när Hövding är aktiverad/avaktiverad, behöver laddas etc.
 • Vikt ca 800g

Medföljande tillbehör:

 • USB-C-kabel för laddning
 • Svart basskal
 • Quick start guide samt teknisk manual

Hövding får endast användas till cykling på standard tvåhjulscykel i stadsmiljö och på landsväg.

Utökad garanti vid uppblåsning utan cykelolycka*

 • 2 år efter inköpsdatum*.
 • Spara alltid ditt originalkvitto då uppvisande av inköpsbevis krävs vid garantiärende.
 • Garanti gäller om Hövdingen blåst upp utan en cykelolycka involveradså länge du använt produkten på rätt sätt - Se bruksanvisning.
 • Garanti gäller också för t.ex batteritid - Efter att mjukvaran har uppdaterat i din Hövding App.
 • Hövding förbehåller sig rätten att ersätta med ny vara alternativt återbetala köpet.
 • Hövdingen ska sparas tills den dag ärendet anses avslutat av Hövding. Detta för att möjliggöra en eventuell kontroll av produkten om så behövs.
 • Du gör snabbast ett eventuell garantiärende direkt i din Hövding app.

Uppdatering mjukvara

Har du en äldre Hövding 3 som har fått försämrad batteritid (normalt upp till 15 timmar) inköpt fram till maj 2022? Då är din Hövding 3 i behov av en uppdatering till den senaste mjukvaran. Du följer det olika stegen för eventuell uppdatering till senaste mjukvaran i din Hövding App till den senaste BLE-firmware eller enhetsfirmware.

2023-01-19
No reviews
Product added to compare.

När du besöker någon webbplats kan den lagra eller hämta information i din webbläsare, mestadels i form av \ 'cookies '. Den här informationen, som kan vara om dig, dina inställningar eller din internetanordning (dator, surfplattform eller mobil), används mest för att webbplatsen ska fungera som du förväntar dig.