• På rea!
  • -449,00 kr
DUBBDÄCK SCHWALBE MarathonWinter 28x2.0, 50-622 Reflex 208 Dubbar

Schwalbe Marathon Winter Plus 208 dubbar 50-622 ERTRO

18-11100597
Finns i lager både Online och Butik
550,00 kr 999,00 kr -449,00 kr
Inkl. moms

Dubbdäck för cykel

Schwalbe Marathon Winter Plus 28" 50-622 ETRTO

Schwalbe Marathon Winter har utvecklats för att du ska kunna känna dig säker och i full kontroll även när du kör direkt på is. Även i tvära svängar och kraftiga inbromsningar har du full kontroll. Det som utmärker Schwalbe Marathon Winter är dubbarna är så smart konstruerade att du kan köra på både is och på asfalt utan onormalt höga däckljud.

Kan med fördel även monteras på elcyklar med däck 50-622 (29") för säkrare stadscykling.

  • Storlek: 28" 50-622 mm ETRTO
  • Tillverkare: Schwalbe
  • Antal ståldubbar 208
  • Vikt: 1265 gram
  • Punkteringsskydd: Ja 7/7 Smartguard
  • Däcktryck: 2.5-6.0 Bar
  • Övrigt: Reflex på sidan

Vinterdäck med ståldubbar

Hos Söders Cykel hittar du vinterdäck för cykel som är  specialiserade för alla typer av cyklar. Breda och smala med dubbat och odubbat. Vi har bra dubbdäck från det välkända märkena Schwalbe, Suomi Tyres och Continental. Köp dem online så skickar vi dem vardagen efter från vårt stora lager. Bor du i närheten är du välkommen in till vår stora fysiska butik och handla till onlinepris direkt från lagret och då kan vår cykelverkstad även hjälpa till med att montera dit dubbdäcken på din cykel.

Välja rätt däckdimension

Enklaste sättet att köpa rätt däckdimension är att titta på sommardäcken som sitter på din nuvarande cykel. (däckdimensionen står alltid på däcksidorna) Därefter köpa däck med samma dimension. Vi anger alla däckdimensioner i det nya millimeter standardmåttet ETRTO se nedanför i klartext våra förklaring på vad det betyder.

37-622 Är en rätt vanlig storlek på cykeldäck.

37 står för bredden på ditt däck. Vill du köra på ett bredare eller smalare däck går det oftast bra att välja en närliggande storlek, dock bör du undvika för stora ändringar då för smala däck kan kränga av fälgen och för breda däck kan ta i skärmarna, ramen eller framgaffeln. Fördelar med en mindre bredd är mindre motstånd medan en större bredd kan kännas stabilare.

622 står för diametern på däcket, så om det står 37-622 på ditt sommardäck kan du endast välja diameter 622.

När det gäller dubbdäck rekommenderar vi inte en större däckbredd än du har på dina sommardäck då dubbarna ökar ytterdiametern och då riskerar att ta emot skärmarna, ramen eller framgaffeln.

Dubbdäck för vintercykling

Inkörningsperiod. För att dubbarna skall sätta sig i däcket rekommenderas vi att däcken körs in på asfalt ca 40 km. Undvik då häftiga accelerationer eller kraftiga tvärbromsningar under denna period så kommer du ha ett effektivt vinterdäck som varar i många, många säsonger. För att få bästa fäste på is och hårdpackad snö skall du ha lägsta rekommenderade lufttryck (2,5 bar) i däcken. Under inkörningsperioden kan det dock vara fördelaktigt att ha maximalt däcktryck när du kör in däcken på asfalt

 

När du vill ha ett lättrullat dubdäck med suveränt punkteringsskydd för din 29 tums mountainbike eller 28 tums citycykel med plats för breda däck. Utrustat med reflexsida, Raceguard punkteringsskydd och 208 dubbar.

2018-10-12
No reviews
Product added to wishlist
Product added to compare.

När du besöker någon webbplats kan den lagra eller hämta information i din webbläsare, mestadels i form av \ 'cookies '. Den här informationen, som kan vara om dig, dina inställningar eller din internetanordning (dator, surfplattform eller mobil), används mest för att webbplatsen ska fungera som du förväntar dig.