• På rea!
Dubbdäck Schwalbe Marathon Winter...

Dubbdäck Schwalbe Marathon Winter Plus SmartGuard 42-622 (700 x 40C / 28 x 1.60) reflex, 240 dubbar

18-11156448
Finns i lager både online och butik
999,00 kr
Inkl. moms

Ett av marknadens bästa dubbdäck för cykel

Schwalbe Marathon Winter Plus är ett av marknadens bästa dubbdäck för cyklar. Det har hela 240 stycken metall dubbar, för bättre grepp och avsevärt lägre rullmotstånd än Winter - Faktum är att Marathon Winter Plus har lägst rullmotstånd av alla dubbdäck på den svenska marknaden – endast 16% mer (med rätt lufttryck) jämfört med ett vanligt sommardäck. Det ger alltså en både säker, rolig och lättare vintercykling på snö och is.

Specifikation

  • Storlek: 42-622 ETRTO
  • Tillverkare: Schwalbe
  • Antal dubbar 240 
  • Vikt: 925 gram
  • Punkteringsskydd: Ja
  • Däcktryck: 2.5-6.0 Bar
  • Övrigt: Reflex på sidorna

Vinterdäck med dubbar

Hos Söders Cykel hittar du vinterdäck för cykel som är  specialiserade för alla typer av cyklar. Breda och smala med dubbat och odubbat. Vi har bra dubbdäck från det välkända märkena Schwalbe och Continental. Köp dem online så skickar vi dem vardagen efter från vårt stora lager. 

 

Hur du handlar dubbdäck ännu billigare?

Bor du i lokalt närheten är du välkommen in till vår stora fysiska butik och handla dessa till onlinepris direkt från lagret - Då kan vår cykelverkstad även hjälpa till med monteringen av dubbdäcken på din cykel. Det blir då också ännu billigare med momsrabatten 6% istället för det normala 25% (med reservation för ändringar av den nya regeringen).

Välja rätt däckdimension

Enklaste sättet att välja rätt dimension på dubbdäcken är att titta på sommardäcken som sitter på din nuvarande cykel. (däckdimensionen står alltid på däcksidorna) Därefter beställer du med snabb leverans dubbdäcken online i vår webshop (Soderscykel.se). Vi anger alla däckdimensioner i det nya millimeter standardmåttet ETRTO se nedanför i klartext våra förklaring på vad det betyder.

37-622 Är en rätt vanlig storlek på cykeldäck.

37 står för bredden på ditt däck. Vill du köra på ett bredare eller smalare däck går det oftast bra att välja en närliggande storlek, dock bör du undvika för stora ändringar då för smala däck kan kränga av fälgen och för breda däck kan ta i skärmarna, ramen eller framgaffeln. Fördelar med en mindre bredd är mindre motstånd medan en större bredd kan kännas stabilare.

622 står för diametern på däcket, så om det står 37-622 på ditt sommardäck kan du endast välja diameter 622.

När det gäller dubbdäck rekommenderar vi inte en större däckbredd än du har på dina sommardäck då dubbarna ökar ytterdiametern och då riskerar att ta emot skärmarna, ramen eller framgaffeln.

Dubbdäck cykel

Inkörningsperiod - För att dubbarna skall sätta sig i däcket rekommenderas vi att däcken körs in på asfalt ca 30 km. Undvik då häftiga accelerationer eller kraftiga tvärbromsningar under denna period så kommer du ha ett effektivt vinterdäck som varar i många, många säsonger. För att få bästa fäste på is och hårdpackad snö skall du ha lägsta rekommenderade lufttryck (2,5 bar) i däcken. Under inkörningsperioden kan det dock vara fördelaktigt att ha maximalt däcktryck när du kör in däcken på asfalt

2021-04-22
No reviews
Product added to compare.

När du besöker någon webbplats kan den lagra eller hämta information i din webbläsare, mestadels i form av \ 'cookies '. Den här informationen, som kan vara om dig, dina inställningar eller din internetanordning (dator, surfplattform eller mobil), används mest för att webbplatsen ska fungera som du förväntar dig.