• På rea!
  • -381,00 kr
Vinterdäck Schwalbe Marathon Winter...
Vinterdäck Schwalbe Marathon Winter...
Vinterdäck Schwalbe Marathon Winter...
Vinterdäck Schwalbe Marathon Winter...

Vinterdäck Schwalbe Marathon Winter Plus SmartGuard 42-622 (700 x 40C / 28 x 1.60) reflex, 240 dubbar

18-11156448
I lager
599,00 kr 980,00 kr -381,00 kr
Inkl. moms

Ett av marknadens bästa dubbdäck för cykel

Schwalbe Marathon Winter Plus är ett av marknadens bästa dubbdäck för cyklar. Det har hela 240 stycken metall dubbar, för bättre grepp och avsevärt lägre rullmotstånd än Winter - Faktum är att Marathon Winter Plus har lägst rullmotstånd av alla dubbdäck på den svenska marknaden – endast 16% mer (med rätt lufttryck) jämfört med ett vanligt sommardäck. Det ger alltså en både säker, rolig och lättare vintercykling på snö och is.

Specifikation

  • Storlek: 42-622 ETRTO
  • Tillverkare: Schwalbe
  • Antal dubbar 240 
  • Vikt: 925 gram
  • Punkteringsskydd: Ja
  • Däcktryck: 2.5-6.0 Bar
  • Övrigt: Reflex på sidorna

Vinterdäck med dubbar

Hos Söders Cykel hittar du vinterdäck för cykel som är  specialiserade för alla typer av cyklar. Breda och smala med dubbat och odubbat. Vi har bra dubbdäck från det välkända märkena Schwalbe, Suomi Tyres och Continental. Köp dem online så skickar vi dem vardagen efter från vårt stora lager. 

Hur du köper du dina dubbdäck till cykel ännu billigare av oss?

När du väljer att komma in och köpa dubbdäcken direkt i vår stora fysiska butik på Sankt Paulsgatan 43 i Stockholm och samtidigt lämna in cykeln för få dem monterade av oss i vår egna cykelverkstad - Då betalar du endast 537 inkl 12% moms för vinterdäcket, det tillkommer arbetskostnad.


 

Ge din cykel överlägset vintergrepp med Schwalbe Marathon Winter Plus SmartGuard Dubbdäck!

Välja rätt däckdimension

Enklaste sättet att välja rätt dimension på dubbdäcken är att titta på sommardäcken som sitter på din nuvarande cykel. (däckdimensionen står alltid på däcksidorna) Därefter beställer du med snabb leverans dubbdäcken online i vår webshop (Soderscykel.se). Vi anger alla däckdimensioner i det nya millimeter standardmåttet ETRTO se nedanför i klartext våra förklaring på vad det betyder.

37-622 Är en rätt vanlig storlek för klassiska standardcyklar cykeldäck med dagens ETRTO standard.

37 står för bredden på ditt däck. Vill du köra på ett bredare eller smalare däck går det oftast bra att välja en närliggande storlek, dock bör du undvika för stora ändringar då för smala däck kan kränga av fälgen och för breda däck kan ta i skärmarna, ramen eller framgaffeln. Fördelar med en mindre bredd är mindre motstånd medan en större bredd kan kännas stabilare.

622 står för diametern på däcket, så om det står 37-622 på ditt sommardäck kan du endast välja diameter 622 och normalt en bredd på 35 mm ( se nästa stycke...

När det gäller dubbdäck rekommenderar vi absolut inte en större däckbredd än du har på dina sommardäck då dubbarna ökar på ytterdiametern och då riskerar att ta emot insidan på skärmarna, ramen eller framgaffeln. Alltså väljer du snarare en storlek mindre i bredd än dina sommardäck.

FAQ Dubbdäck

Släpper dem inte fäste inte i hala kurvor? Nej - Dubbarna "greppar" riktigt bra på normala asfaltvägar och även snabb kurvtagning är inget problem.

Måste däcken köras in? För att säkerställa att ståldubbarna är permanent fixerade bör däcken köras in ca 30 km på asfalt, samtidigt som man undviker snabb acceleration eller kraftiga inbromsningar.  Under inkörningsperioden kan det dock vara fördelaktigt att ha maximalt däcktryck när du kör in däcken på asfalt.

Hur lång är dubbarna livslängd? Alla Schwalbe-ståldubbar har en kärna av extremt slitstark karbid, så de kan räcka i några tusen kilometer. Det är normalt att kanterna rundas av lite grann.

Går dem också att köra på vanligt asfaltsunderlag? Utan några problem, men om vägen inte är täckt av vinterunderlag kan ibland däckljudet bli irriterande.

Vilka är då dubbdäckens begränsningar? Det ska möjligen vara att i riktigt djup spårig snö på en oplogad väg- eller cykelbana, ja då hjälper inte ens dubbdäck.

I vissa områden ligger snön sällan kvar länge, är dubbdäck fortfarande ett alternativ? På isiga vägar, när även bilar har problem, är det en härlig känsla att ha full kontroll på en säker cykel med dubbdäck. Det är bäst är annars att du har två cyklar körklar under den här årstiden och att du då använder den mest lämpliga cykeln när du har koll på dagens väderlek.

Är inte dubbdäck olagliga på Hornsgatan? Endast ståldubbade däck för motorfordon är förbjudna att köra med där. Men inga cyklar är inte klassat som motorfordon, så cykeldäck med ståldubbar är alltså tillåtet att köra även på till exempel Hornsgatan i Stockholm.

Några ståldubbar har lossnat, kan dem bytas ut? Ja, vi erbjuder en uppsättning med 50 st ersättningsdubbar inkl. ett specialverktyg, som man sedan enkelt kan installeras själv.

2021-04-22
No reviews
Product added to compare.

När du besöker någon webbplats kan den lagra eller hämta information i din webbläsare, mestadels i form av \ 'cookies '. Den här informationen, som kan vara om dig, dina inställningar eller din internetanordning (dator, surfplattform eller mobil), används mest för att webbplatsen ska fungera som du förväntar dig.