• På rea!
  • -130,00 kr
Dubbdäck Suomi Tyres Rollspeed 37-622 106st dubbar

Dubbdäck Suomi Tyres Rollspeed 37-622 106st dubbar

NO203381
Fåtal kvar i lager
419,00 kr 549,00 kr -130,00 kr
Inkl. moms

Vinterdäck för cykel

Dubbdäck Suomi Tyres med det klassiska Rollspeed mönstret som är så populärt bland vintercyklister. Det kommer i storleken 37-622 | 28x1 3/8".

Suomi Tyres dubbdäck har vinterspecifik mjukare gummiblandning (durometer 58A) och 106 stycken tåliga ståldubbar med hårdmetallkärna monterade för hand i Finland. Det här vinterdäcket ger bra grepp på snö och is. Alla dubbdäck från Suomi Tyres är gjorda av "rena gummiblandningar". Skadliga oljor har ersatts med miljövänliga lågaromatiska oljor

 

Gummiblandning är en stor del av produktionskostnaden, vilket är anledningen till varför miljövänliga däck är lite dyrare - men i dessa tider så är det är en mycket god sak att använda rena och miljövänliga gummiblandningar.

Tips för att det handmonterade ståldubbarna inte skall lossna behöver vinterdäck en inkörningsperiod på asfalt, tillverkaren rekommenderar minst 40 km. Undvik häftiga accelerationer eller kraftiga  tvär bromsningar under denna period. Under tiden du kör in däcket eller om cyklar på isfritt väglag skall du pumpa däcket till maximalt tryck så får du lägre rullmotstånd och minskat smatter från däcken.

För att få bästa möjliga fäste på blankis och hårdpackad snö skall du vinterdäck på både fram och bakhjulet som är pumpade med minimum rekommenderat lufttryck.

BRA ATT VETA OM DUBBDÄCK

KAN MAN CYKLA MED DUBBDÄCK ÄVEN PÅ VANLIGA VÄGAR?

Utan problem, men om det bara är ett tunt snölager kan ljudet från däcket vara irriterande.

TIPS: Vid maximalt däcktryck kan man cykla på isfria vägar med minimalt ljud

SLADDAR DET INTE PÅ ISIGA VÄGAR?

Nej! Dubbarna "klöser" väldigt bra på normala asfaltsvägar och inte ens snabb kurvtagning är några som helst problem. På isiga vägar där även bilar kan ha problem är det en fantastisk känsla att ha full kontroll på sin cykel.

HINT: Dubbarna fungerar bäst på is under maximalt däcktryck.

ÄR INTE DUBBAR OLAGLIGT?

Det är bara motorfordon som är förbjudna på vissa vägar (Hornsgatan i Stockholm) med flera. Vanlig pedaldriven cykel eller 25 km/h elcykel klassas inte som ett motorfordon.

MÅSTE MAN KÖRA IN DÄCKEN?

För att säkerhetsställa att dubbarna fastnar permanent bör däcken köras in ca 3-4 mil på asfalt, samtidigt som man försöker undvika kraftiga inbromsningar eller snabb acceleration.

HUR LÄNGE HÅLLER DUBBARNA?

Dubbarna på våra kvalitets dubbdäck från Schwalbe och Suomi Tyres kan hålla ett par tusen kilometer. Det är normalt att att dubbarna rundas av i kanterna och att det sjunker djupare in i däcket.

2019-10-01
No reviews
Product added to wishlist
Product added to compare.

När du besöker någon webbplats kan den lagra eller hämta information i din webbläsare, mestadels i form av \ 'cookies '. Den här informationen, som kan vara om dig, dina inställningar eller din internetanordning (dator, surfplattform eller mobil), används mest för att webbplatsen ska fungera som du förväntar dig.