Nishiki Pro BLT Herr 2022 Skogsgrön

Nishiki Pro BLT Herr 2022 Skogsgrön

9162134-H
Slut i lager
13 995,00 kr
Inkl. moms

Nishiki Pro BLT Herr 2022 Skogsgrön

Redan vid första tramptagen kommer du märka att det är något speciellt med den här snabba, krångelfri och lätthanterlig pendlare som helt enkelt är en ren fröjd att cykla på. En lätt racehybrid med näst intill underhållsfri remdrift och en smidig geometri som både är hur rolig som helst på söndagsturer, och hur skön som helst när du nästan ljudlöst flyter frampå cykelvägarna. Den beskrivs ofta som att cykla i medvind, och även om det låter som en sliten en klyscha så tycks nästan alla som har köpt hojen hålla med. Vi törs påstå att denna robusta och handbyggda Göteborgare verkligen passar till det mesta - vardag, träning eller pendling till jobbet och den är givetvis förberedd för montering av både pakethållare, stänkskärmar och stöd.

  • Trippelreducerad aluminiumram (6061-T6) med mytomspunnen geometri och invändig vajerdragning
  • Framgaffel i aluminium (6061 T-6) med integrerad gaffelkrona 
  • Inkapslad drivlina med 7 pålitliga växlar från Shimano (Nexus)
  • Remdriften från Gates gör den till en fröjd att cykla på med sin mjuka och ljudlösa drivning
  • Hydrauliska skivbromsar som kräver minimalt med underhåll och levererar kraftfull bromsförmåga i alla typer av väder
  • Aluminium hjul LITE SL Asymmetric med kvalitetsdäck från Kenda med 32 mm bredd
  • Kan utrustas med tillbehören som ökar lastförmågan ser till att du kan cykla problemfritt i alla väder
  • Effektiv körställning och glasklar uppsikt

Den lätta ramen består av en trippelreducerad aluminium för låg vikt och hög vridstyvhet, vilket är nyckeln till dess imponerande kraftöverföring. Framgaffeln är även den byggd i aluminium med samma fina kvalitet, och den tillverkas med hydroformade ben och är ihålig ända upp mot styrröret, vilket gör den otroligt lätt. Givetvis är kablarna dragna inuti ramen, vilket dels är riktigt snyggt men även ger ett effektivt skydd mot både smuts, väta och vägsalt... vilket vi ju ganska ofta råkar ut för i vårt avlånga land. Och som grädde på moset är bakgaffeln speciellt designad för att minimera risken för att du ska slå i fötterna när du trampar.

Du sitter lätt framåtlutad för att kunna cykla så effektivt som möjligt och positionen liknar den på en landsvägscykel, men du sitter inte alls lika utsträckt och med en tydligare uppsikt över omgivningen. Det breda och raka styret (med ergonomiska handtag) ger kvick manöverförmåga och gör cykeln mer lättmanövrerad, en oerhört värdefull detalj i hektisk stadstrafik. Cykelns relativt korta hjulbas och sportiga geometri inbjuder till att köra fort och den är verkligen underhållande och du gillar att känna hård fartvind i fejset.

 

REMDRIFT FRÅN GATES

7-växlad drivlina och effektiva hydrauliska skivbromsar

Den nästa intill underhållsfria drivlinan har sju inkapslade och näst intill underhållsfria växlar från kvalitetssäkra Shimano, vilket här kombineras med modern och beprövad remdrift från Gates som ger dig imponerande mjuk och nästan ljudlös cykling. Du slipper smutsiga kedjor, du får en drivlina med helt överlägsen livslängd och samtidigt får du ett växelregister som funkar lika bra i tuffa uppförsbackar som på långa raksträckor i medvind. Utöver detta är pålitliga Nishiki PRO BLT utrustad med kraftfulla hydrauliska skivbromsar från Tektro (HD-M285) som ser att du har alltid tillgång till pålitlig och konsekvent bromsprestanda, dessutom året runt och likväl i ur som i skur.

Hjul med asymmetriska fälgar och snabba däck med punkteringsskydd

De imponerande hjulen har asymmetriska fälgar som gör hjulen starkare och på dessa sitter ett par gedigna kvalitetsgummin från Kenda med 32mm bredd, vilket ser till att cykeln klarar ojämna underlag utan några större problem. Kör du med lite lägre lufttryck så höjer du komforten och uppnår bättre skydd mot vassa föremål och grus, allt för att du ska få så bekymmersfri cykling som möjligt (främst på lösare underlag). Håller du däcken väl pumpade så står de pall för det mesta och du får en fantastiskt lättrullande cykel (främst på hårdare underlag) som gör dig lycklig varje gång du trampar iväg från rödljusen. För att du ska kunna använda din racehybrid året runt så gör du klokt i att byta till ett par dubbade däck när kylan kommer...

Specifikationer

Ram Trippelreducerad aluminiumram 6061-T6 med invändig vajerdragning
Framgaffel Aluminium 6061 T-6, med integrerad gaffelkrona, för skivbroms, 1 1/8"
Färg Skogsgrön
Grafikfãrg Vit
Växel 7 inv. Shimano Nexus
Växelreglage Shimano Nexus SL-7S50
Kassett Gates SureFit 24T
Vevparti Gates S150 svart 50T 170mm
Vevlager FSA TH-BB7420 STSQ, 116mm
Kedja Gates CDN-rem 118T
Frambroms Tektro HD-M285 hydraulisk skivbroms, 160mm skiva
Bakbroms Tektro HD-M285 hydraulisk skivbroms, 160mm skiva
Styrstam Nishiki aluminium för 31,8mm styre silver
Styre Nishiki komfort, 15mm rise, silver
Styrlager FSA No.23 1 1/8"
Handtag Ergonomiskt, greppvänligt med låsring
Sadel Nishiki hybrid race brun
Sadelstolpe Nishiki aluminium 27,2x350mm silver
Hjul LiTE SL Asymmetric
Hjulstorlek 28in (700)
Däck Kenda K193 32-622
Vikt 11,4kg
2022-08-16
No reviews
Product added to wishlist
Product added to compare.

När du besöker någon webbplats kan den lagra eller hämta information i din webbläsare, mestadels i form av \ 'cookies '. Den här informationen, som kan vara om dig, dina inställningar eller din internetanordning (dator, surfplattform eller mobil), används mest för att webbplatsen ska fungera som du förväntar dig.