• -150,00 kr
Hjälm Lazer One+ Mips Matt Svart
Hjälm Lazer One+ Mips Matt Svart

Hjälm Lazer One+ Mips Matt Svart

BLC2217889227
I lager
699,00 kr 849,00 kr -150,00 kr
Inkl. moms

LAZER ONE+ MIPS I MATTSVART

Den här klassiska cykelhjälm med MIPS kommer från en av världens största hjälm tillverkare - Lazer! Den här är i diskret slimmad skate design som passar perfekt för urban cykling. Med bra ventilation och diskret design ger One+ MIPS suveränt skydd. MIPS ger extra skydd mot rotationspåverkan genom ett svenskt patenterat skydd inne i hjälmen. Mips ger optimalt skydd vid ett eventuellt islag som träffar snett på huvudet vilket är den vanligaste orsaken till hjärnskada.

Tåligt skydd av EPS-skum sprider effektivt kollisionskraften och det starka och stöttåliga skalet står emot allt dagligt slitage du utsätter hjälmen för. Skön och ventilerande med hela 16 ventilationshål och vadderade kuddar ger maximal komfort och eliminerar eventuell irritation som kan associeras med att använda hjälm. Perfekt passform med TS+ (Turnfit System) som gör att hjälmen sitter säkert och skönt på huvudet och är lätt att justera även när du sitter på cykeln.

FINNS I TRE STORLEKAR: S 52-56 | M 55-59 | L 58-61 CM

Storlek
  • S
  • M
  • L

 

En prisvärd hjälm i gedigen konstruktion med bekväm stoppning och ett tufft utseende samt en slimmad profil som passar oss lite coolare cyklister som vill cykla säkert!

MIPS - säkra cykelhjälmar som tar säkerheten till en helt ny nivå!

Den svenska uppfinningen MIPS betyder ” Multi-Directional Impact Protection System” och tar säkerheten på cykelhjälmar till en helt ny nivå. Mycket kort förklarat handlar det om en konstruktion som minskar de rotationskrafter som uppstår på hjärnan vid vinklade slag mot huvudet.

En traditionell cykelhjälm är tillverkad i två lager, och de sammanfogas utan att de kan röra sig oberoende av varandra. Den är designad för att dämpa och stå emot det skadliga tryck som uppstår i hjälmen och så långt allt gott.... men vid de allra flesta olyckor där cyklister är inblandade så träffar hjälmen snarare underlaget i en sned vinkel, snarare än i en helt rät vinkel.

Smarta MIPS tillåter att cykelhjälmen kan rotera i förhållande till huvudet (via friktion kan det yttre lagret röra sig 10-15 mm i förhållande till det inre lagret) vilket ger hjälmar som är utrustade med MIPS ett betydligt mer effektivt skydd mot rotationsvåld och minskar dramatiskt risken för hjärnskador vid tillfällen då cykelhjälmen tar emot stöten annat än vinkelrätt mot backen. Det är vetenskapligt bevisat att hjälmar med MIPS kan absorbera samt reducera slag och stötar från den roterande energi som överförs till hjärnan vid en kraftig stöt.

5420078894441
2022-11-02
No reviews
Product added to compare.

När du besöker någon webbplats kan den lagra eller hämta information i din webbläsare, mestadels i form av \ 'cookies '. Den här informationen, som kan vara om dig, dina inställningar eller din internetanordning (dator, surfplattform eller mobil), används mest för att webbplatsen ska fungera som du förväntar dig.