• Ny
Gazelle Paris C7 Low 7-vxl 2022...

Gazelle Paris C7 Low 7-vxl 2022 Sienna Matt / Beige

Gazelle
G0258
I lager
23 990,00 kr
Inkl. moms

Med den nya Gazzelle Paris C7 HMB har deras tekniker och designer verkligen lyckats reducerat elcykeln till dess väsentliga beståndsdelar: en stabil ram och en smidig pålitlig motor. Den kombinerar alla nödvändiga element i en tillgänglig Gazelle med effektiva produktionsmetoder. Resultatet är en synnerligen bekväm cykel med en Bosch Active Line mellanmotor och låg insteg. Mer behövs inte för en hållbar cykelglädje med Gazelle-kvalitet. Med en Bosch Active Line (40 Nm) tar du dig fram utan ansträngning i trafiken. Den låga placeringen ger cykeln utmärkt hantering och manövrerbarhet. Den här cykeln är mycket lämplig för stadsbruk eller i lätt kuperad terräng.

Varför du ska välja en Paris C7

 • Låg insteg och lätt att kliva på
 • Prisvärd modell med Bosch motorsystem
 • Dämpad framgaffel som ökar komforten
 • Fotbroms bak
 • Hydrauliska fälgbromsar fram och bak

Slutord

Paris C7 är helt enkelt en kanoncykel för dig som vill ha en bra elcykel med mycket prestanda till ett förmånligt pris

Storlek
 • 57

 

Hur fungerar en elcykel?

Det elektriskt system består av ett antal huvudkomponenter:

 • Batteriet: integrerat i pakethållaren eller placerat bakom sadelröret (beroende på modell).
 • Motorn: inbyggd i ramen vid det nedre vevpartiet eller i framhjulet.
 • Displayen: monterad på styrstången.

Sensorer: varje elektriskt system har en hastighetssensor, vilken som namnet antyder mäter hur snabbt cykeln körs. Dessutom fastställs körbeteendet av en rotationssensor eller en pedalkraftssensor beroende på modell. Impulse-systemet har dessutom en fjärde sensor – växlingssensorn. Denna sensor avbryter hjälpfunktionen under en fjärdedels sekund medan du växlar, vilket gör det möjligt för dig att fortsätta trampa medan du växlar.

Tillsammans fastställer sensorerna graden av hjälp som ges av motorn baserat på din manuellt valda nivå för kraftinställning på reglaget på styret: Eco-normal-sport-turbo tillsammans med pedalkraften du utvecklar. 

Hur lång kan jag cykla?

Räckvidden är beroende av olika faktorer. Din hastighet har stor påverkan. Nedan anges den genomsnittliga räckvidden vid olika hastigheter. Förutom hastigheten finns andra yttre faktorer som påverkar räckvidden. Den räckvidd som anges i våra broschyrer och handböcker är genomsnittlig. Här förutsätts att den genomsnittliga cyklisten väger 70 kg, cyklar på relativt plant underlag och växlar aktivt. Nedan anges de faktorer som påverkar räckvidden mest:

Vikt. Den sammanlagda vikten av cykeln, cyklisten och lasten påverkar räckvidden.

Växlingsbeteende. Aktiv växling ökar räckvidden. Precis som när du startar från stillastående med en bil bör du starta på den lägsta växeln. Starta aldrig på den högsta växeln – detta påverkar räckvidden negativt.

Typ av sensor. Elcyklar har en pedalkraftssensor eller en rotationssensor. En pedalkraftssensor förstärker din egen ansträngning, medan en rotationssensor bara ger hjälp när du trampar på pedalerna. Annorlunda formulerat får cyklisten alltid maximal hjälp med en rotationssensor, vilket resulterar i kortare räckvidd.

Typ av underlag. Underlaget du cyklar på har stor effekt på räckvidden. Om du cyklar på en oasfalterad väg förkortas räckvidden.

Vädret. När du cyklar i medvind eller motvind ökar respektive minskar din räckvidd. Temperaturen påverkar den också. Vid extremt låga temperaturer (< o grader) kan batteriet inte lagra lika mycket kraft som annars, vilket förkortar den sträcka du kan cykla.

Kuperad terräng Du kan cykla längre i plan än i backig terräng. Graden av påverkan beror också på typen av elektriskt system. En mittmonterad motor passar bättre i kuperad terräng tack vare motorns temperaturstabilitet.

Däcktryck. Rätt däcktryck dvs välpumpade däck rullar alltid lättare och sparar på kraften i batteriet.

Med tanke på att du förmodligen kommer att uppleva ett antal av de faktorer som nämnts ovan följer här några exempel på hur mycket de påverkar:

 • Om du cyklar på bra asfalt i ett backigt område och du väger 95 kg kan din räckvidd minska med upp till 20 procent jämfört med den räckvidd som anges som genomsnittlig.
 • Om du cyklar i stark motvind kan det förändra räckvidden med upp till 40 procent.
 • Om du cyklar på en oasfalterad väg kommer det att förkorta din räckvidd med cirka 30 procent jämfört med cykling på asfalt.
50004139
2023-01-17
No reviews
Product added to wishlist
Product added to compare.

När du besöker någon webbplats kan den lagra eller hämta information i din webbläsare, mestadels i form av \ 'cookies '. Den här informationen, som kan vara om dig, dina inställningar eller din internetanordning (dator, surfplattform eller mobil), används mest för att webbplatsen ska fungera som du förväntar dig.