Däck

DÄCK FÖR CYKEL

Vi är mycket stolta över vårt stora sortiment av däck och slangar. Här hittar du självklart cykeldäck för alla typer av cyklar och årstider men även barnvagnsdäck. Vi arbetar enbart med välkända varumärken så som Schwalbe, Bontrager, Continental, CST, Maxxis, Michelin, Spectra, Vittoria med flera. Om du mot förmodan inte hittar det däck eller den dimension du söker så är du alltid välkommen att kontakta oss.

Köp däck online eller i vår fysiska butik i Stockholm

Ett par bra, välpumpade cykeldäck är A&O för en rolig cykelupplevelse. Och utan ett par fungerande cykeldäck blir det svårt att cykla. Vi har massor av olika cykeldäck i en mängd olika varianter – breda, smala, stora, små, ja allt du kan tänka dig helt enkelt! Här hittar du med andra ord garanterat cykeldäck som passar din cykel som en smäck. Är du osäker på vilka eller vilket cykeldäck du ska välja kan du alltid ta hjälp av våra cykelexperter på kundtjänst. Det hjälper dig mer än gärna att besvara alla dina frågor och hitta ett däck som passar just din cykel.

Cykeldäck för alla typer av cyklar

Vi har cykeldäck för alla typer av cyklar så oavsett om du letar efter mtb-däck, racer-däck, hybrid-däck, fatbike-däck mm så hittar du det hos oss. Här hittar du cykeldäck i alla hjulstorlekar mellan 12”-29”. Cyklar du på en elcykel har vi även cykeldäck speciellt utformade för just elcyklar. Oavsett om du letar efter nya cykeldäck till din mtb eller barnvagn så finns det här på cykelkraft.se i en mängd olika prisklasser.

Vinterdäck med ståldubbar

Förutsättningarna ändras när man ska cykla under höst och vintertider. Regn, kyla blåst eller till och med snö är mer en regel än undantag denna tid på året. Vi ger dig därför tips på vad du ska tänka på i utrustning.

Att ha bra väggrepp i kyla är mycket viktigt, då är vinterdäck att rekommendera. Helst dubbade däck som är gjorda för kyla och frosthalka.

Vilka däck skall man välja?

Ett dubbdäck med specifikt vintergummi är det bästa valet, då det ger extra säkerhet mot frosthalka som kan uppstå fläckvis. Det räcker att tappa greppet för ett ögonblick, så glider däcket undan och man faller. Om man cyklar i trafikerad miljö kan det få stora konsekvenser.

Hur länge håller däcken?

Om man kör in dem på barmark i lugn och ro utan tvärbromsningar, så sätter sig dubbarna i däcket på bästa sätt. Så att köpa nya dubbdäck gör man gärna redan tidigt på hösten, så att dubbarna hinner sätta sig innan det blir riktigt halt.

Däcken är relativt dyra, varför det?

Vinterdäck för cykel tar lika lång tid som för andra fordon att tillverka. Ståldubbarna sätts i för hand, och materialet i stommen samt gummiblandningen är mycket viktig. Att köpa billiga ”noname” dubbdäck är inte att rekommendera, eftersom gummiblandningen oftast är halare än bra sommardäck, i kombination med dubbar. Dessa fungerar på blankis, men i skiftande väglag är det friktionen från gummiblandning och mönster samt stommens följsamhet mot underlaget som är avgörande, och där är det mycket stor skillnad i kvalitet.

Behöver man ha båda däcken med dubb?

Om man måste välja är det bättre att ha ett vinterdäck fram för att klara styrning. Men det är inte att rekommendera att ha olika typer av däck fram och bak, då det ”sämre” däcket plötsligt kan tappa grepp och orsaka en omkullkörning. Paketpriser för 2 däck finns när du köper dem, så passa på att byta båda nästa gång det är aktuellt.

Vilka storlekar passar på min cykel

Dimensionen står på däckssidan på sommardäcken på cykeln, utgå ifrån dessa. Är cykeln utrustad med skärmar, tänk på att lämna plats för ståldubbarnas utstick, och gå inte upp i däcksbredd mot sommardäcken.

Kan man byta däcken själv?

Det är relativt enkelt att byta däck på cykeln. Vinterdäck och sommardäck monteras på samma sätt, så känner man sig trygg i det, gör man det enkelt själv. Däcksbyte kostar från 199 per däck. Ett tips är att passa på att byta slangarna samtidigt, så de är fräscha i gummit inför säsongen. Var noga med att boka tid i förväg, så däcken är skiftade när halkan kommer

Visar 1-20 av 162 objekt
Product added to compare.

När du besöker någon webbplats kan den lagra eller hämta information i din webbläsare, mestadels i form av \ 'cookies '. Den här informationen, som kan vara om dig, dina inställningar eller din internetanordning (dator, surfplattform eller mobil), används mest för att webbplatsen ska fungera som du förväntar dig.