Växelreglage

Växelreglage till cykel online till riktigt bra priser!
 

Växelreglage till cykel

På alla cyklar som har växlar sitter någon form av växelreglage. Det är med växelreglaget du styr vilken växel som ligger i under tiden du cyklar. Det finns mängder med olika typer växelreglage som är specifika för vilken typ av cykel och växelsystem du har.

Förr i tiden hade cyklarna växelreglage i from av en spak på ramen, idag sitter de på styret. Växlarna har blivit fler och snabbare, tanken är att du ska kunna hålla samma kadens (även kallat trampfrekvens) oavsett terräng eller hastighet. Vilken typ av växelreglage du ska ha bestäms av vilken typ av cykel och cykling du ska bedriva.

Växelreglage för olika cyklar

För stadscykling finns det navväxlar, då sitter växlarna inbundet i navet där antalet växlar i regel är från tre upp till åtta stycken. Cykelns växelreglage är utformat som ett vridhandtag eller spak på styret. Utanpåliggande växlar förekommer med. Den här typen av växelreglage är vanligt på framförallt hybridcyklar men även en del standardcyklar.

Har du en mountainbike så styr du nästan alltid växlarna med ett så kallat triggerreglage. Du styr växlarna med hjälp av spakar och de sitter separerade från bromshandtagen. Här har det under de senaste åren blivit vanligt att endast ha en bakväxel med 11 till 12 drev kombinerat med en singelklinga av typen narrow wide fram. Sram är ett populärt val med sin Eagle grupp. Man har helt enkelt rationaliserat bort framväxeln då man inte behöver lika täta steg mellan varje växel i skogen som när man cyklar på vägen.

Ett växelreglage som särskiljer sig en hel del från övriga reglage är de som sitter på landsvägscyklar. Här sitter växelreglaget kombinerat med bromsreglaget. På Shimanos STI-reglage växlar du till och med själva bromshandtaget. Allt för att du ska kunna växla snabbt samtidigt som du når bromsarna.

Något som blir allt vanligare är elektroniska växlar både på Landsväg och Mountainbike. Växelreglagen är utformade på samma sätt som en mekanisk växel men med den skillnaden att elektroniken styr växlingen och inte en vajer.

Köp växelreglage online på soderscykel.se

Hos oss hittar du växelreglage från kända varumärken såsom Shimano och Sram. Så oavsett om du ska reparera din gamla Monark utrustad med billigare komponenter som ett Nexus reglage eller uppgradera din Bianchi Oltre med ett Dura Ace-reglage så hittar du rätt växelreglage hos oss på Söders. Ifall du är osäker på vilket växelreglage du ska välja till din cykel så kan du alltid kontakta våra cykelexperter, för det har ganska så bra koll på vad som kommer att passa för din cykel.

 
Visar 1-36 av 36 objekt
Filtrera på
Pris
kr kr
Varumärke
Filter
Product added to wishlist
Product added to compare.