Styrstam

Styrstam

Här hittar du styrstammar i alla former och för alla cyklar. Vi har långa styrstammar, korta styrstammar, justerbara/vinklingsbara styrstammar - Vi har det mesta! Dessutom erbjuder vi snabba leveranser för alla styrstammar.

Styrstammar för cyklar

Om du söker efter en ny styrstam till din cykel har du kommit rätt. Vi har över 400 olika styrstammar från en mängd varumärken. Oavsett om du vill höja, sänka, förlänga eller förkorta din sittställning så har vi garanterat en styrstam som passar dig. Här hittar du allt från klassiska höj- och sänkbara styrstammar för standardcyklar i alla olika dimensioner till superlätta kolfiberstyrstammar till de finaste race-cyklarna. Innan du köper en styrstam är det bra att kontrollera så att måtten stämmer, både infästningen där styrstammen tar vid i gaffeln, samt hur stor diameter på styre som styrstammen är anpassad för. Du hittar även en mängd special-styrstammar för mountainbikes och triathloncyklar i vårt sortiment, och om du inte hittar det du söker, hör av dig till vår kundtjänst så ser vi vad vi kan få fram!

Styrstammen sammankopplar styret med cykelns framgaffel och kan variera i både längd och vinkel. De vanligaste infästningarna för styrstammar brukar ligga på antingen 25,4 eller 31, 8 mm. När det kommer till valet av styrstam är det du som måste avgöra vad du föredrar. Vill du till exempel ha en fast eller rörlig styrstam, lång eller kort? Generellt kan man säga att alla styrstammar passar alla typer av cyklar men en del egenskaper hos styrstammar är bättre lämpade för en del cykeltyper.

Vi har styrstam till cykel från flera välkända varumärken som PRO, Bontrager, Tec, BBB, Truvativ och många fler.

Styrstam MTB

När det kommer till styrstammar till mtb är en kortare styrstam att föredra. En fingervisning är att välja en styrstam som är mellan 50 - 80 mm. I övrigt är det upp till dig att välja om du vill att den ska vara fast eller rörlig och vilken vinkel du tycker bäst om.

Styrstam racer

Till skillnad från MTB så passar det bättre med snäppet längre styrstammar för racercyklar. Styrstammar till racer borde istället ha en längd på ca. 80 – 140 mm bertoende på hur lång du är och hur du vill sitta. Ju längre styrstam desto längre fram på cykeln hamnar du.

Visar 1-20 av 22 objekt
Product added to compare.

När du besöker någon webbplats kan den lagra eller hämta information i din webbläsare, mestadels i form av \ 'cookies '. Den här informationen, som kan vara om dig, dina inställningar eller din internetanordning (dator, surfplattform eller mobil), används mest för att webbplatsen ska fungera som du förväntar dig.