Trainer

Cykeltrainer | Köp din Elite trainer hos Söders Cykel i Stockholm
 

Trainers

När hösten kommer och väder samt mörker sätter stopp för utomhuscyklingen är en trainer den perfekta lösningen. Med en cykeltrainer kan du, oavsett väder, alltid träna på din cykel. Du har trainers som du kan koppla upp dig till nätet med och cykla i realtid med andra cyklister. Men du kan även välja ett par helt klassiska rullar. En billig trainer har lite högre ljudnivå och inte lika bra motstånd. De mer exklusiva modellerna har utmärkt motstånd, uppkoppling via ANT+ och Bluetooth till tredjepartsappar som Zwift, Trainerroad och Sufferfest, är tysta (låg ljudnivå) m.m.

Ska man välja Direktdriven eller klassisk rulle?

Direktdrivna trainers är det senaste och en klart mycket bättre upplevelse! Istället för att låta däcket slira på en bromsande rulle så ersätter den direktdrivna trainern hela bakhjulet. Du lägger på kedjan på en kassett på trainern och kör. Dessa nya modeller från Elite ger mycket tystare gång och absolut inget slir hur hårt du än tar i. Den låga ljudnivån kan öka acceptansen från grannarna med flera tusen procent!

Cykeltrainer

Förr i tiden var inomhuscyklingen en otänkbar idé som endast skedde under de värsta väderklimat eller när idrottare skulle återhämta sig från skador. Nu för tiden är det däremot mer regel än undantag att fortsätta med sin cykelträning inomhus under vinterhalvåret. För varför ska man egentligen låta väder och kyla hindra en från att göra det man tycker om? Att cykla inomhus på en cykeltrainer blir bara mer och mer populärt och vi är inte förvånade. Dels för att det är en bra motionsform och dels för att du kan använda din egen cykel. Du slipper köpa en stor och otymplig spinningcykel som ändå kommer stå i förrådet och damma så småningom. En trainer tar inte alls lika mycket plats och går snabbt att plocka fram och ta undan.

Hur fungerar en trainer?

En trainer är alltså en ”maskin” där du fäster bakhjulet på cykeln. Den skapar ett motstånd som gör att det känns som riktig cykling. Det finns olika typer av motstånd på trainers, men de vanligaste motståndet är magnet och vätska. De som skiljer motstånden åt är delvis cykelkänslan och ljudnivån. Cykeltrainers med magnetiskt motstånd brukar överlag vara tystare än de med vätskemotstånd. Du kan fästa i princip vilken cykel som helst i din cykeltrainer, bara du har ett bakdäck som är anpassat för trainers. De bästa alternativet är ändå att välja ett trainerdäck när du cyklar på din trainer eftersom dessa är betydligt mer slitstarka än vanliga cykeldäck.

Vad är en Smart trainer?

Med en smart trainer öppnas en helt ny värld upp som gör att du kan träna och tävla i virtuella världar med hjälp av appar som Zwift, Sufferfest med flera. För att du ska kunna göra detta krävs det att du väljer en cykeltrainer med ANT+ eller Bluetooth så du kan koppla upp dig mot din telefon, surfplatta eller dator. Att koppla upp sig mot en app som t.ex Zwift innebär också att appen kan styra din trainers motstånd för att göra din träning mer verklighetsbaserad. Så när du kommer till en uppförsbacke kommer motståndet automatiskt öka och sänkas när du cyklar nerför. Med många smart trainers kan du även mäta saker som hastighet och kadens. Det är perfekt när du vill föra statistik över din träning och följa upp för att se hur din utveckling ser ut.

Köp din cykeltrainer till bäst pris online

Här hittar du ett stort utbud av det bästa trainers från Elite till riktigt konkurrenskraftigt bra priser. Vi har även tillbehör för din trainercykling ska bli en upplevelse. Snabbkoppling anpassad för trainers och hållbara trainerdäck och trainermattor så du slipper slita på dina vanliga utonymhusdäck och ditt vardagsrumsgolv. Vad väntar du på? Nu är det dags att sätta igång med vinterträningen - köp en ny direktdriven trainer redan idag!

 
Visar 1-9 av 9 objekt
Filtrera på
Pris
kr kr
Varumärke
Filter
Product added to wishlist
Product added to compare.