Cykelvård

Cykelvård - Vi har de bästa produkterna för att vårda cyklar
 

Cykelvård

Håll din cykel i toppskick

Älskar du att trampa runt på din cykel? För att säkerställa att din cykel håller längre och ger dig en smidig körupplevelse är regelbunden cykelvård nyckeln. Hos oss på Söders Cykel hittar du allt du behöver för att hålla din cykel ren, smord och redo för äventyr. Vi erbjuder ett brett utbud av cykelvårdsprodukter från välkända varumärken.


Rengöringskit för cykel: Från mångsidiga rengöringsmedel till specialborstar, våra rengöringskit tar bort smuts och smuts för en gnistrande ren cykel.


Smörjmedel: Håll dina kedjor och andra rörliga delar smidiga och effektiva med våra högkvalitativa smörjmedel.

Avfettningsmedel: För att effektivt rengöra och avlägsna fett och oljor från dina cykeldelar.

Cykelrengöringsmedel: Speciellt formulerade för att ta bort envis smuts och skydda lacken på din cykel.

Skyddspolish: Ge din cykel en glänsande finish och skydda den mot väder och vind.

Borstar och torktrasor: För att komma åt även de svåråtkomliga områdena och för att torka din cykel efter rengöring.

Tips för effektiv cykelvård:

Följ dessa 5 enkla steg för att hålla din cykel i toppskick:
  1. Tvätta: Använd vatten och lämpligt rengöringsmedel för att avlägsna smuts och smuts. Torka sedan noggrant med en trasa.
  2. Pumpa: Kontrollera regelbundet däcktrycket för att minska risken för punkteringar och förbättra körkomforten.
  3. Smörj: Se till att smörja alla rörliga delar, inklusive kedja, växlar och vajrar, för en smidig körning och ökad livslängd på komponenterna.
  4. Inspektera: Kontrollera regelbundet alla skruvar och muttrar för att säkerställa att de är ordentligt åtdragna och att det inte finns något glapp i lager och andra komponenter.
  5. Belysning och reflexer: Försäkra dig om att din cykels belysning fungerar korrekt och att reflexer är rena och synliga för ökad säkerhet.

Lätt och säkert att handla hos oss


Vi gör det enkelt och säkert för dig att handla dina cykelvårdsprodukter online. Bläddra igenom vårt omfattande sortiment och beställ det du behöver med några få klick. Ge din cykel den kärlek den förtjänar och ge den en uppfräschning redan idag!Om du däremot planerar att bygga din egna lilla hemmaverkstad och byta diverse cykeldelar så behövs det såklart mer resurser i form av verktyg m.m. att tillgå. Något som kan underlätta ditt hemmamekande rejält är att införskaffa ett eget mekställ. Med ett mekställ kommer du lättare åt cykelns olika delar och du kan även snurra på hjulen obehindrat.

Köp cykelvård i vår online på hemsidan

Här på Soderscykel.se hittar du ett stort utbud av cykelvård prylar till riktigt bra priser från ledande tillverkare som ParkTool, Muc-Off, Shimano, Finish Lina, BBB, Mirum och många fler. Vi har allt du behöver för att hålla din cykel i topptrim som:

  • Cykeltvätt
  • Cykeloljor
  • Verktyg
  • Mekställ
  • Cykelfett

Ifall du är osäker på vad du behöver för att antingen tvätta cykeln, laga cykeln, byta däck eller något annat så kan du alltid få hjälp av våra cykelexperter i butiken eller via kontaktformuläret online. De hjälper dig mer än gärna att hitta rätt produkter för dig och din cykel.

FAQ - Vanliga frågor om cykelvård


Hur ofta bör jag rengöra min cykel?Svar: Det beror på hur mycket du använder den och i vilka förhållanden den körs. Generellt sett är det bra att rengöra den efter varje användning, eller åtminstone en gång i veckan för daglig användning.
Vilken typ av smörjmedel bör jag använda för min cykelkedja?Svar: Det finns olika typer av smörjmedel för cyklar, inklusive torra och våta smörjmedel eller kedjevax. Valet beror på dina körförhållanden och personliga preferenser. Be gärna våra experter om råd för att hitta rätt produkt för din cykel.
Hur vet jag när det är dags att byta mina cykeldäck? Svar: Inspektera dina däck regelbundet för tecken på slitage, skador eller sprickor. Om du märker några av dessa tecken är det dags att byta ut dina däck för att undvika punkteringar och säkerhetsrisker.

 
Visar 1-100 av 105 objekt
Filtrera på
Pris
kr kr
Varumärke
Filter
Product added to wishlist
Product added to compare.