Cykelvård

Cykelvård

Här finner du allt du behöver för att hålla din cykel i topptrim - verktyg, tvättprylar, oljor, fett, broms och hydraulvätskor - ja allt du behöver för att underhålla din cykel

Cykelservice

Att utföra en cykelservice behöver inte vara dyrt, särskilt inte om du gör den hemmavid. Det är viktigt att ta hand om sin cykel och några gånger per år måste man skämma bort den med en rejäl cykeltvätt. Din cykel utsätts för mycket påfrestningar och med tiden kommer din cykel gå igenom mycket slitage som kräver att den servas. Om du cyklar under vinterhalvåret så behöver du ta hand om cykeln extra mycket eftersom vägsalt, slask och annat har en negativ inverkan på din cykel. Genom att underhålla cykeln kontinuerligt och lite extra under vinterhalvåret så får cykeln en längre livslängd och du en roligare cykelupplevelse.

Cykelservice behöver inte vara komplicerat

Att serva cykeln själv behöver varken vara svårt eller dyrt. Med några få verktyg, rengöring och olja kan du lösa mycket. En cykel består av många små delar som kan släppa efter eller till och med skaka loss. Precis som med bildäck kan du emellanåt behöva dra åt diverse skruvar för att delarna ska sitta på plats. Detta brukar fixas med några få verktyg och i de flesta fall ett enkelt multiverktyg. Eftersom att cykeln består av många rörliga delar så behövs dessa smörjas med jämna mellanrum för att undvika rost och en gnisslande cykel. Smörj hellre cykeln lite och ofta än mycket och sällan eftersom att överflödig olja kan dra åt sig onödiga mängder smuts. När det kommer till själva cykeltvätten är det bra att använda sig att både avfettningsmedel och rengöringsmedel. Kom ihåg att inte använda en för stark vattenstråle när du rengör cykeln för att undvika att något förstörs.

Om du däremot planerar att bygga din egna lilla hemmaverkstad och byta diverse cykeldelar så behövs det såklart mer resurser i form av verktyg m.m. att tillgå. Något som kan underlätta ditt hemmamekande rejält är att införskaffa ett eget mekställ. Med ett mekställ kommer du lättare åt cykelns olika delar och du kan även snurra på hjulen obehindrat.

Köp cykelvård online

Här på Soderscykel.se hittar du ett stort utbud av cykelvård prylar till riktigt bra priser från ledande tillverkare som ParkTool, Muc-Off, Shimano, BBB, Mirum och många fler. Vi har allt du behöver för att hålla din cykel i topptrim som:

  • Cykeltvätt
  • Cykeloljor
  • Verktyg
  • Mekställ
  • Cykelfett

Ifall du är osäker på vad du behöver för att antingen tvätta cykeln, laga cykeln, byta däck eller något annat så kan du alltid få hjälp av våra cykelexperter i butiken eller via kontaktformuläret online. De hjälper dig mer än gärna att hitta rätt produkter för dig och din cykel.

Visar 1-20 av 114 objekt
Product added to compare.

När du besöker någon webbplats kan den lagra eller hämta information i din webbläsare, mestadels i form av \ 'cookies '. Den här informationen, som kan vara om dig, dina inställningar eller din internetanordning (dator, surfplattform eller mobil), används mest för att webbplatsen ska fungera som du förväntar dig.