Cykelskor

Cykelskor till bra priser - köp online eller prova i cykelbutiken
 

Allt du behöver veta om cykelskor! 

Om du känner dig förvirrad över cykelskor är du inte ensam. Vill du veta vilka fördelar som finns med olika modeller eller hur ”clipslösa pedaler” och ”klickpedaler” kan betyda samma sak? Hjälpen är nära! Den här enkla guiden innehåller allt du behöver veta för att känna dig trygg med ditt skoval. Cykelskor kan i princip definieras som de skor du använder när du cyklar med pedaler. Nästan alla börjar med att cykla i sina sneakers men när du ska ut på längre turer eller tränar inför något lopp vill du ha en sko som är avsedd just för cykling. Cykelspecifika skor känns bekvämare när du cyklar och du presterar bättre på cykeln. Det finns två huvudsakliga cykelskomodeller: skor för plattformspedaler som har en slät sula precis som sneakers, men även cykelspecifika egenskaper, och klickskor för SPD Shimano Pedaling Dynamics klossar som du klickar fast på pedalerna. Det finns lika många varianter av skor med slät sula och klickskor som det finns olika typer av cykling, t.ex. för racer, mountainbike eller spinning. 

Racerskor ger den bästa kraftöverföringen eftersom de har den styvaste sulan och de bredaste klossarna. De passar vanligtvis pedaler för SPD-SL 3-bultsklossar och de brukar vara svårare att använda för promenad eftersom klossarna sticker ut från sulan. Racerskor är valet för dem som cyklar på landsväg och inte kombinerar det med promenader. Den här typen av cykelskor används också av triathleter. 

Mountainbikeskor har en styv, grov sula med dobbar för att ge bättre fäste i svår terräng. De har även försänkta SPD 2-bultsklossar för att underlätta promenad. Det här är en viktig egenskap eftersom det ofta finns partier på en stig där du behöver leda cykeln. Gravelbike- och tävlingscyklister använder ofta också dessa mångsidiga skor. 

Cyclocrosskor är helt enkelt mountainbikeskor med fästen på sulan för extra dobbar. Det behövs för att få ett extra bra fäste när man behöver springa eller hoppa över hinder. I cyclocross finns många passager där du måste hoppa av cykeln och springa uppför branta backar eller runda hinder. Ett extra bra fäste är en enorm fördel.

Spinningskor har vanligtvis sula med ett greppsäkert mönster och försänkta SPD 2-bultsklossar precis som på mountainbikeskor. Det är den typ av skor som man vanligtvis ska köpa för spinning på gymmet , men har man en egen spinningcykel eller trainer hemma kanske man föredrar att träna med sina racerskor för SPD-SL 3-bults pedaler. 

 
Visar 1-42 av 42 objekt
Filtrera på
Kategorier
Pris
kr kr
Varumärke
Filter
Product added to wishlist
Product added to compare.