Din cykelverkstad i Stockholm!

VAD VORE EN CYKELBUTIK UTAN VERKSTAD?

Verkstaden är butikens hjärta! Behöver du få din cykel servad, ett däck utbytt eller hjälp och råd om skötsel? I vår stora cykelbutik har vi en välutrustad verkstad bemannad med kompetent utbildat verkstadspersonal kapabel att genomföra service och reparationer.

Fasta priser på service! - Du vet vad du får, du vet vad du betalar!

Söders Cykelbutik i Stockholm är auktoriserad Shimano Service Center vilket innebär att vi är utbildade och kan utför alla typer av reparationer och service på produkter från Shimano.

CYKELVERKSTADEN

I vår cykelverkstad kan du lämna in din cykel för reparation eller service. Vi har välutbildad personal med erfarenhet av att reparera cyklar, så inget arbete är för krångligt för oss utan vi utför gärna mer avancerade jobb...

Drop-in inlämning. För att tillgodose kunders behov har vi drop-in inlämning av cyklar till verkstaden. Det innebär att vi alltid står redo för att ta emot service och reparationer av cyklar året runt i verkstaden utan tidsbokning. Normalt behöver vi behålla din cykel mellan 1-5 arbetsdagar, när den är färdig du får ett SMS att den är klar att hämta ut.

Tidsbokning. Vi har ingen tidsbokning till vår cykelverkstad.

Högsäsongen Mellan april-september har vi högsäsong och lite för mycket att göra i vår populära cykelverkstad. Det står nästan alltid runt 50 cyklar och väntar på service i kö. Vi rekommenderar därför att du ringer eller skickar e-post till verkstaden för att kontrollera den aktuella status innan du kommer hit och upptäcker att vi har satt upp fullsatt skylten till verkstaden.

Fri service. Du som har köpt din cykel av oss, och har fri service på köpet. Den bokar du för snabb service under vår tjänst BOKA FRI SERVICE HÄR Vi rekommenderar att du gör den servicen mellan oktober-mars då har vi mer tid för extra allt cykelkärlek av din hoj!

Inlämning av cykel. Vi öppnar vardagar klockan 10.00 och ser gärna att du kommer till vår skickliga cykelverkstad när du behöver hjälp med din cykel så länge det finns lediga förvaringsplats i verkstaden.

Tvätta din cykel. Vi har inte möjlighet att miljötekniska skäl att tvätta din cykel i verkstadens kommunala avlopp. Därför ser vi gärna att din cykel är tvättat innan du kommer hit med den, är den för smutsig är det svårt att kunna att utföra en proffsigt cykelservice eller reparation.

Vi uppskattar om du har försökt göra ren din cykel så gott du kan innan du lämnar den till verkstaden. Är din cykel för smutsig kan servicepersonalen neka att ta emot den för service!

Elcyklar. När det gäller service och reparation av elcyklar så tar vi endast emot märkescyklar som är inköpta från oss. Vi är auktoriserade servicecenter gör Bosch och Shimano elsystem.

Låd och lastcyklarna. Under högsäsongen mellan april-september servar vi endast skrymmande lastcyklar och lådcyklar som är inköpta hos Söders Cykel och för dem är det alltid tidsbokning via telefon.

Uthämtning av cykel. Vi har öppet vardagar till 18.00 och din cykel är normalt färdig inom 1-5 arbetsdagar eller enligt överenskommelse (med reservation för tillgång av reservdelar) Vi skickar ett SMS så fort cykeln är färdig för uthämtning.

Förvaringsavgift. Vi har begränsat med plats i verkstaden och vi vill därför du hämtar ut din cykel enligt färdigdatum på inlämningskvittot, på reparationer som inte hämtas ut enligt överenskommet färdigdatum på ditt inlämningskvittot uttages förvaringsavgift per dygn enligt gällande prislista i butiken. Vi ansvarar inte för inlämnat gods i mer än 3 månader.

Punktering Har du fått en plötslig punktering? Då försöker vi självklart hjälpa dig så snabbt vi hinner... ofta redan till nästa vardag. Om det finns tid och plats för att ta emot din cykel - Så erbjuder vi även akutmottagning av punktering mot pristillägg. Då fixar vi i så fall punkan med en ny innerslang - så snabbt vi hinner inom några timmar på vardagar.

Öppettider Söders Cykelverkstad på Sankt Paulsgatan 43

 • Måndag-Fredag 10.00-18.00

 • Lördag-Söndag  Stängt (endast inlämning när butiken är öppen)
 • Telefon 08-6688110

Har du frågor till cykelverkstaden: Tryck här!

VI ÄR AUKTORISERAD SHIMANO SERVICE CENTER VILKET INNEBÄR ATT VI KAN UTFÖRA ALLA TYPER AV SERVICE OCH REPARATIONER PÅ CYKLAR UTRUSTADE MED SHIMANO PRODUKTER.

                             

VI ÄR AUKTORISERAD SERVICECENTER FÖR BOSCH E-BIKE I SVERIGE. VILKET INNEBÄR ATT VI KAN BESTÄLLA RESERVDELAR OCH UTFÖRA SERVICE AV ELCYKLAR MED BOSCH ELSYSTEM.

Cykelverkstad-Södermalm-Stockholm

Mitt emot Polishuset på Södermalm hittar du en riktig cykelverkstad - Nära dig hemma på Söder!

Prislista på Servicepaket.

För oss är det viktigt att cyklister håller sina cyklar i bra skick! Cyklar används ju i trafiken och bör därför ses som vilket annat fordon som helst. En gång per säsong tycker vi är en bra serviceintervall för året runt cyklister. Vi har några fasta paketpriser på bra och hälsosam cykelservice anpassade för olika typer av cyklar.

 • BRA SERVICE- Fotbromsar och Navväxlar 499 kr 

 1. Kontrollbesiktning av cykel.
 2. Justering av kedjan och växlarna.
 3. Smörjning av kedjan.
 4. Justering av styr och vevlager.
 5. Vi behov enklare riktning av monterat hjul.
 6. Säkerhetskontroll av ringklocka, belysning och reflexer.
 7. Kontroll och luftning av däcken

Kostnad för eventuella reservdelar och tillbehör tillkommer.

 • BRA SERVICE - Kedjeväxlar 599 kr

 1. Kontrollbesiktning av cykel.
 2. Justering och smörjning av växlar.
 3. Smörjning kedjan
 4. Justering av bromsar, styr och vevlager.
 5. Vid behov enklare riktning av monterat hjul.
 6. Säkerhetskontroll av ringklocka, belysning och reflexer.
 7. Kontroll och luftning av däcken.

Kostnad för eventuella reservdelar och tillbehör tillkommer.

 • EL-CYKELSERVICE 799 - 999 kr

 1. Kontroll och analys av elsystem med eventuell uppdatering av mjukvara.
 2. Justering av växlar, bromsar.
 3. Enkel hjulriktning.
 4. Utbyte av slitna och trasiga komponenter på bromsar, drivlina och lager. Såsom kedja, kassett/drev, växlar och bromsar.
 5. Luftning av hydrauliska bromsar.
 6. Smörjning av rörliga delar, efterdragning av skruvar och muttrar.
 7. Pumpning av däck, samt en allmän säkerhetskontroll

Kostnad för eventuella reservdelar och tillbehör tillkommer.

Arbetskostnad på cykelreparationer

Fasta priser på servicearbete. Här hittar du några av det vanligaste förekommande service och reparationerna vi utför och är det något annat servicearbete du är intresserad av? kontakta då gärna vår kundtjänst direkt på telefon eller via mejl till verkstan för ett uppskattat pris, när du sedan lämnar in cykeln kan någon av våra 4 cykelmekaniker ge dig ett mer specificerat pris.

När du lämnar in cykeln kommer du direkt i samråd med verkstadspersonal överens vad som behöver åtgärdas på din cykeln eller efter mekanikerns genomgång kan du få ett kompletterande telefonsamtal. Vi ger löften vi kan hålla och försöker alltid vara så tydliga vi kan med vad vi gjort och vad det kommer att kosta. När det är klart får du ett specificerat kassakvitto.

Du vet vad du får, du vet vad du betalar!

Hos Söders Cykelbutik har vi fast pris på cykelverkstadens inkl. 12% moms.

Nedan hittar du några av våra fasta priser för det vanligast förekommande arbetena i vår auktoriserade cykelverkstad är det någon annat jobb du vill ha ett fast pris på är du välkommen att kontakta oss på verkstad@soderscykel.se eller på vardagar 10.00-17.00 via telefon 08-6688110. För övriga arbeten debiterar vi enligt timpris, minsta debitering 60 kr.

VERKSTADSPRISLISTA 2020-02-01

ARBETSKOSTNAD TIMPENNING 899 kr
BYTE AV DÄCK/SLANG  149-299 kr
BYTE AV BROMSSKIVA/BROMSBELÄGG 199-329 kr
BYTE AV PEDALER 99 kr
BYTE AV VEVPARTI 299-399 kr
BYTE BAKVÄXEL MED JUSTERING 299 kr
BYTE SKIV- FÄLG- RULLBROMS 299-599 kr
BYTE BROMSHANDTAG STANDARD/MTB 299 kr
BYTE BROMSSLANG MED LUFTNING 449 kr
BYTE BROMSVAJER/KABEL 249 kr
BYTE FRAMDREV 349 kr
BYTE FRAMGAFFEL 599 kr
BYTE FRAMVÄXEL MED JUSTERING 399 kr
BYTE HANDTAG 119 kr
BYTE HJUL 299 kr
BYTE HJULAXEL/HJULLAGER/BODY 399-499 kr
BYTE KEDJA OCH DREV/KASSETT BAK 399-499 kr
BYTE NAVINSATS NEXUS 499 kr
BYTE SADEL/SADELSTOLPE 99 kr
BYTE STYRE RACER 649 kr
BYTE STYRE STANDARD/MTB 299 kr
BYTE STYRLAGER 399 kr
BYTE STYRLINDA 249 kr
BYTE STYRSTAM 299 kr
BYTE VEVARM VÄNSTER 199 kr
BYTE VÄXEL/BROMSREGLAGE RACER 399 kr
BYTE VÄXEL/VÄXELREGLAGE STANDARD/MTB 299 kr
BYTE VÄXELTRISSOR 249 kr
BYTE VÄXELVAJER/HÖLJE 

179-399 kr

BYTE/RIKTNING VÄXELÖRA 349 kr
FELSÖKNING/JUSTERING BOSCH EBIKE 499 kr
FELSÖKNING/JUSTERING CRESCENT E-GOING 499 kr
FELSÖKNING/JUSTERING SHIMANO DI2/STEPS 499 kr
HJULBYGGE/BYTE FÄLG 899 kr
JUSTERING BROMS FRAM ELLER BAK 199 kr
JUSTERING STYRLAGER 199 kr
JUSTERING VÄXLAR FRAM OCH BAK 299 kr
LUFTNING SKIVBROMS FRAM ELLER BAK 349 kr
MONTERING BARNSTOL 299 kr
MONTERING KEDJESKYDD 299 kr
MONTERING FAST KORG 249 kr
MONTERING LÅS 199 kr
MONTERING PAKETHÅLLARE 199 kr
MONTERING STÄNKSKÄRMAR MED STAG 299 kr
MONTERING STÄNKSKÄRMAR UTAN STAG 149 kr
MONTERING/BYTE STÖD 119 kr
REPARATION/ MONTERING HELSMIDD VEVARM 699 kr
REPARATION AV INBYGGT STÖD 449 kr
REPARATION FAST BELYSNING 299 kr
RIKTNING AV HJUL 299 kr
RIKTNING AV HJUL MED EKERBYTE 349-399 kr
RIKTNING AV BROMSSKIVA 199 kr
SERVICE BAKDÄMPARE  999 kr
SERVICE DÄMPAD FRAMGAFFEL LITEN 899 kr
SERVICE DÄMPAD FRAMGAFFEL STOR 1599 kr
SERVICE OVÄXLAT NAV 349 kr
SERVICE 3-8 VÄXLAT BAKNAV 799 kr
SERVICE/BYTE VEVLAGER 299-499 kr
ÖPPNING/BYTE LÅS 399 kr

I vår egna stora cykelverkstad på Södermalm håller vi oss uppdaterade på ny teknik och utbildar oss ständigt. Vi servar och reparerar först och främst kända cykelmärken som vi själva säljer eller sådana som vi har eller snabbt kan anskaffa reservdelar för hos någon av våra leverantörer.

Vi monterar endast nya kvalitets reservdelar och tillbehör som är inköpta från oss! har du eventuellt egna delar inköpta på internet etc som du sedan eventuellt behöver hjälp med att byta, efter överenskommelse lämnar vi ingen garanti på dessa varor samt debiterar ett pristillägg för dessa varor.

Vi som fackhandlare för cyklar gillar inte "noname" märken som kommer från inköpsställen som huvudsakligen säljer bildelar, byggvaror, möbler, postorder, livsmedel mm. Dvs alla sådana cyklarna undanbedes och vi kan neka att ta emot dessa cyklar inköpta på ställen som inte har reservdelar.

Obs! Vi monterar endast nya reservdelar och tillbehör som är inköpta från oss! 

Här är våra 5 bästa tips för hur du gör-det-själv får din cykel i toppskick!

1. DÄCKTRYCK

Cykelslangar släpper sakta luft och behöver pumpas regelbundet. Kontrollera därför däcktrycket innan du börjar cykla. För lågt tryck kan skada däcken, göra cykeln svårstyrd och trög att cykla på.

2. TVÄTT

Din cykel mår givetvis alltid bäst av att vara ren... med en fuktig trasa torkar du enkelt av den. Bilshampoo, diskmedel och en diskborste går också bra att använda. Håll särskilt efter kedja och växelanordningar. Var bara försiktig så att inte vatten tränger in i nav, vevparti eller andra lager i klartext använd aldrig en högtryckstvätt som kan skada nav och vevlager och om du har en elcykel så var extra varsam med motor och batteri.

3. VAXNING

Cykeln blir extra vårfin om du vaxar ram och gaffel när du tvättat den ren. Var noga så du inte får vax på skivbromsarna. Då kommer det låta illa när du bromsar och bromskraften försämras.

4. SMÖRJNING AV KEDJA

Kedjan och andra rörliga delar behöver smörjas regelbundet. Spraya eller pensla på avfettningsmedel med en lämplig målarpensel och låt verka några minuter. Skölj av med vatten. Tvätta sedan kedjan med tvättsvamp och Yes diskmedel i varmt vatten. Låt kedjan lufttorka och olja sedan noggrant in den med kedjeolja. All överflödig olja torkar du bort med en lämplig trasa.

5. VÄXELJUSTERING

När du använt din cykel en längre tid är det vanligt att växelvajern blir mindre spänd för att vajern töjer sig. Det märks mest när det inte längre går lika smidigt att gå ner till lägre växlar. En enklare växeljustering kan du prova att göra själv: Spänn vajern genom att spänna justerskruven moturs där vajerhöljet går in i växelreglaget eller nere på bakväxeln. Börja med ett halvt varv och testa sedan växlingen igen. Tänk på att justera i små steg så du undviker en överspänd vajer för då blir det istället svårt att lägga in högre växlar. Är du osäker? då rekommenderar vi du lämna in cykeln till vår duktiga cykelverkstad.

Till sist! ett extra råd på vägen... Din cykel behöver servas regelbundet hos en fackman för att fungera allra bäst. Cyklar du mycket så behöver den såklart både servas och tvättas oftare.

Lycka till med din cykel och ha det härligt på vägarna!

Product added to wishlist
Product added to compare.

När du besöker någon webbplats kan den lagra eller hämta information i din webbläsare, mestadels i form av \ 'cookies '. Den här informationen, som kan vara om dig, dina inställningar eller din internetanordning (dator, surfplattform eller mobil), används mest för att webbplatsen ska fungera som du förväntar dig.