Cykelverkstad - Stockholm

Verkstaden är butikens hjärta – Vi värdesätter service, kunskap och kvalitet och det är mottot som vi har levt efter sedan starten 1945. När du lämnar in din cykel till oss kan du därför vara säker på att ni båda får ta del av förstklassig service och kunskap. Här hjälper vi dig att serva din cykel eller ge dig bra råd om hur du sköter din cykel så att du har glädje av den varje dag under lång tid. Vår stora cykelbutik på Sankt Paulsgatan 43 har en välutrustad fullservice verkstad som är bemannad med kompetenta och erfarna servicetekniker redo att hjälpa dig med alla sorters reparationer och service av din cykel.

Söders Cykel i Stockholm är en auktoriserad Shimano Servicecenter vilket innebär att våra servicetekniker är utbildade på produkter från Shimano, där vi kan utföra alla typer av reparationer och service. Vi är också auktoriserat Bosch service center där vi kan beställa reservdelar och utföra service av elcyklar med Bosch elsystem.

En stor fördel med att lämna in din cykel till Söders Cykel är att vi har ett stort och välfyllt reservdelslager. Vi slipper därav, åtminstone i de flesta fall, beställa reservdelar från tillverkaren. Något som i sin tur resulterar i att du snabbt kan få hjälp och snabbt är ute på vägarna igen!

Cykelverkstad - Södermalm

För att lämna in din cykel för service eller reparation till någon av våra duktiga och erfarna servicetekniker behöver du första boka en ledig servicetid - Det gör du online på hemsidan eller på plats i verkstaden.

Boka Servicetid – Vi har tidsbokning online för inlämning av cykel på service och reparationer. 

Punktering – Har du fått punka och inte behöver göra någon annan service. Då har vi drop-in inlämning och hjälper dig så snabbt vi hinner i mån av tid.

Inlämning och uthämtning – Inlämning av bokad service sker tidigast 16.00 dagen innan den bokade tiden. När cykeln är klar får du ett SMS att den är klar att hämta ut. Vi ser helst att du hämtar ut din cykel inom 2 arbetsdagar.

Färdigdatum - För bokade service arbetar vi så snabbt vi hinner och normalt bli cykeln klar inom 1-3 arbetsdagar.

Elcykel Service och reparation – Vi emot alla elcyklar som är inköpta hos oss samt andra elcyklar som är utrustade med Shimano, Bosch, Yamaha, Egoing eller Promovec motorer. 

Låd- och Lastcyklar – Vi servar endast den här typen av cyklarna när dem är inköpta i vår egna cykelbutik och för dessa gäller alltid särskild tidsbokning via telefon.

Tvätta cykeln innan inlämning – Av miljötekniska skäl har vi inte möjlighet att tvätta din cykel, verkstaden har kommunalt avlopp. För att våra servicetekniker ska kunna utföra en proffsig jobb så ser de gärna att du efter bästa förmåga har rengjort din cykel innan du lämnar den till vår verkstad.

Förvaringshyra – Vi har under högsäsongen begränsat med förvaringsplats och ser gärna att du hämtar ut din färdiga cykel inom 2 arbetsdag efter du fått vårt SMS. För cyklar som inte har hämtade inom en vecka efter färdigdatum debiterar vi förvaringshyra 50 kr per dag. Vi ansvarar inte för gods längre 3 månader efter inlämning.

Shimano Service Center Stockholm

    

Vi är ett Shimano Service Center, vilket innebär att vi:

  • Har utbildade och certifierade mekaniker.
  • Använder Shimano Originaldelar.
  • Erbjuder ett brett sortiment av Shimano-produkter.
  • Har den senaste informationen om Shimano-teknologier.

Cykelservice i världsklass! Det finns ingen teknik som våra anställda aldrig har hört talas om. Hur vi vet det? Våra mekaniker och säljare i butiken genomgår regelbundet kurser, såväl online som praktiskt. Kontinuerlig utbildning är en förutsättning för att få kalla sig Shimano Service Center, så detta gör vi med både glädje och stolthet. Tack vare kvalificerad personal kan vi alltid erbjuda dig den excellenta service du förväntar dig hos ett certifierat Shimano Service Center. Dessutom säkerställer Shimano den höga kvaliteten genom regelbundna kontroller.

Boka ett servicepaket

Du behöver inte vänta tills att din cykel går sönder för att besöka oss. För att förlänga livslängden på din hoj och se till att den håller sig i bästa tänkbara skick. Vi rekommenderar att du kontinuerligt serva den, förslagsvis minst en gång per år - Boka ett av våra bra servicepaket!

 

Product added to wishlist
Product added to compare.