Styrlindor

Köpa styrlida till racerstyre på landvägscykel
 

Köpa Styrlindor | Styrlinda

Här hittar du styrband och styrlindor till cykel. Styrband och styrlindor är oftast till racercyklar, men ibland används det på flatbar-cyklar. Vi har ett stort sortiment styrlindor från välkända varumärken

Styrlinda till cykel

Här hittar man ett stort utbud av styrlindor till riktigt bra priser från ledande tillverkare som Bontrager, PRO, BBB, Brooks med flera. Landsvägscyklar och racercyklar med bockstyren brukar vara utrustade med styrlinda för att ge den som cyklar bättre grepp och minskade vibrationer i händer. Styrlindor nöts med tiden och behöver emellanåt bytas för att du ska återfå ett bra grepp om styret när du tränar och tävlar. Styrlindor finns i en mängd olika utföranden med olika material och texturer. Vanligast är syntetiska material, men det finns även lindor i silikon och läder. Du kan även välja mellan en mängd olika färger och texturer. Du har valet att antingen skapa en riktigt snygg färgmatchning eller total färgkollision. Oavsett vad du föredrar så se till att du är noga med att linda ditt styre korrekt.

Tips! Så här lindar du ett bockstyre till Racercykel:

Att få till en bra lindning på ett racerstyre är ett verkligt test på en cykelmekanikers skicklighet, och det är samtidigt en av de enklaste uppgifter som verkligen kan ställa till det även för den händigaste gör-det-självaren. Det är sant att det krävs både fingertoppskänsla och övning, men att få till en perfekt lindning är lättare än du tror om du bara lär dig på rätt sätt... Allt du behöver förutom styrlinda, är lite eltejp och en sax.

1. Börja nedtill på styret Lämna ca 1/3 av lindans bredd utanför kanten. Du trycker in överskottet i styret med styrändspluggen.

2. Linda från utsidan och inåt: Du ska linda styret så att händerna drar åt lindan när du cyklar. Det innebär att du ska linda styrlindan från utsidan och nedåt mot ramen.

3. Håll lindan lagom sträckt: Du vill att lindan ska sitta tight, men sträck den inte så hårt att lindan går av medan du lindar. Hemligheten är att linda så sträckt att lindan inte lindar upp sig medan du cyklar.

4. När du kommer fram till växelreglaget: Då finns det några olika metoder: Du kan använda den lilla självhäftande tejpen i förpackningen för att täcka utsidan av växelreglaget, eller använda loop-metod som vi tycker är snyggare, se videon i länken.

5. Till slut: När du kommit nästan ända fram till styrstammen gäller det att få till en snygg slutfinish, klipp styrlindan i en sned vinkel så att det sista varvet blir parallellt med styrstammen. Klipp av spetsen på lindan och fäst den sedan med valfri matchande eltejp - avsluta med den medföljande fästtejpen som du ska linda framifrån cykeln och bakåt.

FAQ - Vanliga Frågor om Styrlindor:

Hur ofta bör jag byta ut min styrlinda?

Svar: Det beror på hur mycket du cyklar och i vilka förhållanden. Generellt sett bör du överväga att byta ut din styrlinda när den börjar visa tecken på slitage eller förlorar greppet.

Kan jag använda samma styrlinda för alla typer av cyklar?

A: Det är möjligt, men olika cykeltyper kan kräva olika typer och tjocklekar av styrlindor beroende på dess specifika användning och krav. Det är alltid bäst att välja en styrlinda som är lämplig för din cykels typ och dina personliga preferenser.

Hur kan jag rengöra min styrlinda?

Svar: För att rengöra din styrlinda kan du använda en mild tvållösning och en mjuk trasa för att försiktigt torka bort smuts och smuts. Undvik att använda starka kemikalier eller material som kan skada styrlindans yta.

Köp styrlinda online på Soderscykel.se

Här kan du välja mellan massor av styrlindor och styrband i olika färger och material. För den stilmedvetna cyklisten finns det möjlighet att matcha sin cykel eller sina cykelkläder med en snygg styrlinda från någon av våra kända varumärken. Om du skulle behöva hjälp eller smakråd så finns alltid våra cykelexperter till ditt förfogande både i butiken och via kundtjänst online.

 
Visar 1-11 av 11 objekt
Filtrera på
Pris
kr kr
Varumärke
Filter
Product added to wishlist
Product added to compare.