Cykelkedjor

Cykelkedjor
 

Köp cykelkedjor

Här hittar du du kedjor till din cykel. Vi erbjuder ett brett sortiment av kedjor från de kända tillverkarna Shimano, KMC och SRAM med flera.

Cykelkedja

De flesta har någon gång i livet varit med om att cykelkedjan ”hoppat” eller att den varit utsliten och behöver bytas. Cykelkedjor är en förbrukningsvara som både behöver underhållas och bytas ut när du använder din cykel flitigt. Vilken kedja du behöver till din cykel beror på vilken cykeltyp du använder, och vilken kassett du har och antalet länkar. 

Att byta kedja med jämna mellanrum sparar din kassett och dina klingor och kan på så sätt vara ett sätt att spara pengar och onödig service. Byta kedja är hyfsat enkelt om du har en bra kedjebrytare. En kedjebrytare är ett måste-verktyg för alla cyklister och ett verktyg som alltid skall vara med på en cykeltur, då din cykel annars förvandlas till en "sparkcykel" om du har otur att få ett kedjebrott under turen.

Cykelkedjor

Utan cykelkedja blir det svårt att cykla. Cykelkedjan har nämligen en väsentlig del i cykelns drivfunktion och med en sliten kedja finns det en hög risk för kedjebrott när du cyklar och det vill man i allra högsta grad undvika. Om du inte vill gå till cykelverkstan för att byta cykelkedja kan det vara bra för dig att investera i en kedjebrytare så blir bytet av kedja betydligt lättare. Vi har cykelkedjor för de flesta cykeltyper som MTB, racercyklar, hybridcyklar, trekkingcyklar, standardcyklar och singlespeed. Här hittar du cykelkedjor i alla prisklasser så oavsett om du letar efter en värsting-kedja eller en billigare backup kedja hittar du det här.

Så tar du hand om cykelkedjan

Om du tar hand om din cykels kedja så håller den längre och naturligt så behövs den inte bytas ut lika ofta. En cykel med trasig kedja tenderar i många fall att bli ståendes, så se till att serva cykelkedjan med jämna mellanrum. Här har du en kort guide om hur du går tillväga:

  • Skölj av den värsta smutsen med vattenslang eller fyll en hink med varmt vatten och rengör med hjälp av en tvättsvamp
  • Stryk på lite avfettningsmedel på cykelkedjan och drev, och låt verka några minuter.
  • Skrubba rent cykelkedjan så gott det går.
  • Skölj av kedjan på nytt och olja in cykelkedjan sparsamt igen.

Kom ihåg att de är viktigt att du oljar in cykelkedjan direkt efter du tvättat cykeln och låtit den torka. Annars finns de en risk stor att rostangrepp förstör drivlinan. Smörj även hellre lite och ofta än tvärtom. Överflödig olja tenderar nämligen att dra åt dig onödiga mängder smuts.

Köp cykelkedja online på soderscykel.se

Om du hellre vill ha personlig hjälp vid val av cykelkedja så är du alltid varmt välkommen att kontakta våra cykelexperter i kundtjänst. De hjälper dig gärna att hitta en passande kedja till din cykel.

Vi har cykelkedjor från välkända varumärken som Shimano, SRAM, BBB, Spectra med flera.

 
Visar 1-41 av 41 objekt
Filtrera på
Pris
kr kr
Varumärke
Filter
Product added to wishlist
Product added to compare.