Bromsskivor

Bromsskivor cykel
 

Bromsskivor till cykel är den moderna varianten på de klassiska fälgbromsarna. Här är det en bromsskiva som sitter nere vid navet på cykeln som tillsammans med ett bromsok får stopp på hjulen. Dessa cykelbromsar har blivit allt mer vanliga då de är vädertåliga och mer effektiva i de flesta fall.

Det finns både mekaniska och hydrauliska modeller. För de mekaniska bromsarna så styrs bromsoket av en vajer som går från reglaget uppe från styret. Har du istället hydrauliska cykelbromsar så är det ett slutet system med olja som trycker på från reglaget och ned genom en slang och trycker ihop kolvarna på oket.

Bromsskivor kommer i olika storlekar och med olika infästningar. De kan även skilja sig i material och utformning för att skapa en bättre kyleffekt.

Oavsett vilken cykeltyp du har så kan vi erbjuda bromsskivor till konkurrenskraftiga priser från något av våra varumärken: Avid/SRAM, Shimano och BBB, för att nämna några. Titta runt i vårt sortiment och handla sedan enkelt här online eller direkt i den fysiska cykelbutiken i Stockholm

 
Visar 1-28 av 28 objekt
Filtrera på
Pris
kr kr
Varumärke
Filter
Product added to wishlist
Product added to compare.