Nav

Baknav

Här hittar man baknav och reservdelar och tillbehör till olika cykelnav.

Bra att veta om nav - olika cyklar kräver olika baknav. Det finns nav med inbyggda växlar t.ex. Shimano Nexus med mutteraxlar men i regel så ligger växlarna utanpå baknavet. Se till att vara observant på om du har frikrans där man gängar på själva drevet direkt på navet eller om du har en kassettbody där man skjuter på dreven på baknavet och sätter fast de med hjälp av en låsbricka. Det finns mängder med olika mått och standarder på baknav och fler dyker upp. Dock är vissa vanligare än andra. De mest frekvent förekommande måtten är 120 mm – 135 mm för snabblås och 12x135 – 12x157 för stickaxel.

När du väl kommer till själva bygget av ditt hjul behöver man till att börja med ha rätt antal och rätt längd på ekrarna. Därefter en ekernyckel och ett riktställ för att kunna säkerställa att hjulen blir raka.

Visar 1-18 av 18 objekt
Product added to wishlist
Product added to compare.

När du besöker någon webbplats kan den lagra eller hämta information i din webbläsare, mestadels i form av \ 'cookies '. Den här informationen, som kan vara om dig, dina inställningar eller din internetanordning (dator, surfplattform eller mobil), används mest för att webbplatsen ska fungera som du förväntar dig.