Skydd

 

Skydd

Har hittar du överkropps-, armbågs-, knä- och benskydd. Det är inte bara downhillcyklister som behöver skydd, även du som "bara" cyklar mountainbike med kompisarna minskar risken för onödiga skador om du satsar på skydd. Dagens skydd är både lätta och smidiga så de kommer inte vara ett hinder för dig.

Det beror på vad för typ av cykling du skall köra. För lättare stigcykling passar mjukare armbågsskydd och knäskydd. Vid mer avancerad stigcykling och enduro kan det vara bra att välja skydd med hårt skal. Här får man känna efter lite hur pass aggressiv man är i sin cykling och i vilken typ av terräng man cyklar. Aggressiv åkstil och stenig miljö kräver ofta hårdare skydd. Det kan även vara lämpligt med ett ryggskydd, kroppsskydd och höftskydd om man cyklar downhill eller annan utförsåkning. Här gäller det också att man hittar ett skydd som man är bekväm med och som skyddar dig utan att vara obekväma eller begränsar dig på cykeln.

Vilket skydd ska man välja? Det beror på vad för typ av cykling man skall köra. För lättare stigcykling passar mjukare armbågsskydd och knäskydd. Vid mer avancerad stigcykling och enduro kan det vara bra att välja skydd med hårt skal. Här får man känna efter lite hur pass aggressiv man är i sin cykling och i vilken typ av terräng man cyklar. Aggressiv åkstil och stenig miljö kräver ofta hårdare skydd. Det kan även vara lämpligt med ett ryggskydd, kroppsskydd och höftskydd om man cyklar downhill eller annan utförsåkning. Här gäller det också att man hittar ett skydd som man är bekväm med och som skyddar dig utan att vara obekväma eller begränsar dig på cykeln.

 
Visar 1-13 av 13 objekt
Filtrera på
Pris
kr kr
Varumärke
Filter
Product added to wishlist
Product added to compare.