Sparkcykel Trick - Kickbikes

 

Trick Sparkcyklar - Kickbikes - Nästa nivån inom sparkcykelåkning

Trick sparkcyklar är extra solida sparkcyklar som är gjorda speciellt till tricks och stunts. Det är en nyare typ av kickbikes som uppkom när många började köra "freestyle" på kickbikes och man upptäckte att de traditionella inte håller till de stora belastningarna vid tricks.

Kännetecken för en trick sparkcykel

En trick sparkcykel liknar en vanlig sparkcykel men för att få största möjliga styrka och hållbarhet försöker producenterna eliminera alla svaga punkter på kickbikes och därför kan trick sparkcyklar typiskt inte justeras i höjden eller fällas ihop.

De flesta vill att en trick sparkcykel är både stark och lätt och då dessa två egenskaper oftast motsäger varandra försöker producenten vara innovativa när det kommer till material och speciella konstruktioner. Därför finns det också specialdelar till trick sparkcyklar och kickbikes som kostar mer än en hel sparkcykel.

Några av de delarna som är förbättrar på många av våra kickbikes:

  • Ståplattan (deck) samt hals (neck)
  • Lättare och starkare hjul
  • Styre i ett stycke (onepiece bar)
  • Starkare och lättare styren (t-bar) och (crossbar)
  • Kraftiga och lätta Gaffel/styrklämmor (clamps)

De riktigt dyra trick sparkcyklarna byggs ofta med compression systemen SCS, ICS eller HIC. De är olika konstruerade men ger alla tre en mer solid styrningsmekanism, som samtidigt roterar lättare. Där utöver är ett compressionsystem enklare att justera och underhålla.

Vilket compression system är bäst på kickbikes?

Compression / clamp kallas de delar på en kickbike (sparkcykel) som fixerar gaffeln vid styret och justerar hur lätt styret och gaffeln snurrar emot ståplattan (decket). Tänk på att åker man mycket och aggressivt så måste man ibland ställa in rätt spinn via compressionen och genom att efterjustera alla muttrar på axlar samt clampen för att din kickbike ska hålla och fungera bättre. Klassisk compression (sitter ofta på billiga kickbikes) är gängade som på en vanlig cykel där du justerar spinnet med hjälp av en gaffelmutter och låser den på plats med en stor låsmutter (cykelverktyg 32/34/36mm nyckel). Sen finns det en rad olika och bättre compressioner som sitter på bättre kvalite kickbickes - det bästa är utrustade med ICH (internal compression system) eller HIC (hidden internal compresssion) och SCS standard compression  system) men även den här bästa compressionen behöver såklart också med jämna mellan rum efterjusteras vid aggressiv åkning för att kickbiken alltid ska fungera perfekt.

 
Visar 1-3 av 3 objekt
Filtrera på
Filter
Product added to wishlist
Product added to compare.