Förmånscykel | Förmånscyklar

Förmånscykel hos Söders Cykel i Stockholm

 • Mängder av cyklar! Brett och stort utbud att välja ifrån.
 • Snabb uppstart. Enkelt att komma igång.
 • Smidig betalning. Betala förmånligt via månadslönen.
 • Spara upp till 40 % med förmånscykel från jobbet istället för ett vanlig köp här i butiken.
 • Välkända varumärken. Vi har alltid ett stort urval av cyklar i lager eller snabba leveranser från leverantören.
 • Säkert och Körklart. Fullt monterade och justerade cyklar med service i vår verkstad. 

FAQ - Vanliga frågor kring förmånscykel.

Vad är en förmånscykel?

En förmånscykel är en förmån som arbetsgivare kan erbjuda sina anställda. Det är en skattepliktig förmån där den anställde betalar skatt på förmånen medan arbetsgivaren betalar arbetsgivaravgifter. Genom löneväxling kan den anställde acceptera en lägre lön i utbyte mot förmånen, vilket gör att kostnaden för cykeln blir betydligt lägre än om den köptes privat.

Hur erbjuder jag som arbetsgivare förmånscykel till mina anställda?

För att erbjuda förmånscyklar behöver arbetsgivaren teckna avtal med någon av våra fyra samarbetspartner: Beny Local (Benify) - Lease A Bike - Epassi - Active Benefits. Detta avtal ger sedan dig och dina anställda möjlighet att beställa förmånscyklar hos oss på Söders Cykel i Stockholm. Vi har ett brett sortiment med allt från standardcyklar till racers, mountainbikes, lådcyklar och elcyklar. Om du är intresserad av att teckna ett avtal, kontakta oss via formuläret nedan för att komma i kontakt med vår samarbetspartner.

Varför bör man erbjuda förmånscykel / personalcykel?

Att erbjuda förmånscyklar till anställda främjar inte bara hälsan utan skapar även en välmående arbetsplats. På Söders Cykel värderar vi företagskultur där medarbetarna trivs och kan prestera på topp. Med vårt breda utbud av cyklar hittar du en som passar varje anställd, oavsett behov.

Vad erbjuder ni för förmånscyklar / tjänstecyklar?

Svar: Vi på Söders Cykel har ett av marknadens bredaste cykelsortiment med många välkända varumärken. Hos oss hittar du allt från lådcyklar till fina MTB-cyklar och elcyklar. Vill du hjälp eller prova cykeln innan du bestämmer dig kan du besöka vår butik på Södermalm i Stockholm

Vad är en förmånscykel?

Svar: En förmånscykel är leasing av cykel och en bra förmån som arbetsgivare kan erbjuda sina anställda. Du som anställd kan helt enkelt leasa cykel från oss via företaget du jobbar på där du som arbetstagare betalar för cykeln genom ett avdrag på din bruttolön. Priset blir dessutom tack vare den förmånliga beskattningen upp till 40% billigare än att köpa en ny cykel kontant till ordinarie pris.

Vem kan få en förmånscykel via jobbet?

Svar: Som arbetsgivare har du möjlighet att erbjuda tjänstecyklar på företaget, även kända som förmånscyklar, till alla tillsvidareanställda. Är du egenföretagare och tar ut en lön där bruttolöneavdrag är möjligt, så är det fullt genomförbart att leasa en cykel genom ditt företag.

Vem tecknar jag förmånsavtalet med?

Svar: Ett förmånligt leasingavtal av personalcykel är ett så kallat "uthyrningsavtal" som ingås mellan dig som anställd och din arbetsgivare.

Jag är arbetsgivare och vill erbjuda förmånscykel till dina anställda?

Svar: Som arbetsgivare väljer du att kontakta någon av våra fyra samarbetspartners genom länkarna nedan. Välj sedan att teckna ett avtal, som ger dig och dina anställda möjlighet att beställa förmånscyklar från vårt stora sortimentet i cykelbutiken på Söder i Stockholm eller från någon av de andra Bikenation butikerna som finns i vårt avlånga land.

Hur länge kan man leasa förmånscykel via företaget?

Svar: Hos våra samarbetsparterns kan du leasa din cykel med tillbehör mellan 12-36 månader.

Får man använda förmånscykeln för mer än att cykla till och från arbetet?

Svar: Det finns inget krav på att använda din tjänstecykel (även kallad förmånscykel) enbart för arbetsrelaterade resor. Vi på Söders uppmuntrar naturligtvis till att cykla i alla sammanhang. Det är helt acceptabelt att använda din förmånscykel för privat bruk.

Vad kostar det att köpa loss förmånscykeln efter avtalstiden?

Svar: Det kan man inte bestämma i förväg, enligt skatteverkets regler för förmånscyklar, köper man ut cykeln till ett pris som baseras på det aktuella marknadsvärdet vid den tiden. Vi har därför ingen möjlighet att förutbestämma ett exakt utköpspris. Priset kommer att vara vägledande av den lokala marknadens tillgång och efterfrågan. våra samarbetspartners gör idag  killgissningar på att restvärdet kommer vara ungefär 20%.

Måste man köpa loss sin förmånscykel?

Svar: Nej, efter din hyrestiden går det bra att lämna tillbaka cykeln eller byta in den mot en ny.

Vad har jag för garanti och försäkring på min förmånscykel?

Svar: Garantin och försäkring för förmånscykeln ingår hela leasingperiodens enligt avtal och gäller under normal användning och skötsel enligt tillverkarens rekommendationer.

Kan jag köpa en förmånscykel till era kampanjpriser?

Svar: Nej, när du skaffare förmånscykel görs det alltid till leverantörens eller butikens ordinarie pris. En förmånscykel via din arbetsgivaren är upp till 40% billigare än butikens ordinarie pris.

Vad har jag som anställd för ansvar när jag skaffar mig förmånscykel?

Svar: När du gör din beställning godkänner du ett uthyrningsavtal med din arbetsgivare som reglerar ditt ansvar för cykeln mm samt ger arbetsgivaren rätt att göra ett bruttolöneavdrag varje månad.

Hur bokför jag förmånscyklar?

Svar: I vanliga fall bokför man firmacyklar som materiella anläggningstillgångar eftersom det är något som troligtvis medför ekonomiska fördelar i framtiden. Firmacyklar kan även bokföras som förbrukningsvaror om livslängden bedöms vara mindre än 3 år.

Inköp av cyklar brukar bokföras i kontogrupp 12 (maskiner och inventarier), 40 (inköp av varor och material) eller 54 (förbrukningsinventarier och förbrukningsmaterial).

Våra samarbetsparters support kan hjälpa dig om du har flera frågor om bokföring.

Prisexempel förmånscykel:

Du kan själv testa att räkna ut din kostnad i vår kalkylatorn.

Kostnaden för en förmånscykel beror på ditt val av cykel och tillbehör, din lönenivå och marginalskatt. Det är din arbetsgivare som sedan gör ett bruttolöneavdrag varje månad. Den faktiska månadskostnaden beror på skattesatsen och vilket avtalet arbetsgivaren har med vald samarbetsparter - Klicka på knappen för kalkylatorn.

Är du redan anställd i ett av det 1000-tals företag som är anslutna till Benify?

Då kan du enkelt och snabbt välja att skaffa din förmånscykel redan idag från oss med Beny Local förmåncykel-avtal.

Hur gör man som arbetsgivare?

För att era anställda skall kunna skaffa en personalcykel hos oss på Bike Nation butiken Söders Cykel i Stockholm rekommenderar vi att ni redan idag blir vår förmånscykelkund. Det är väldigt enkelt att registerar er digital till med vår inbjudningslänk för bäst förmåner och priser för er personal.

Att ansluta bolaget till Lease A Bike är helt kostnadsfritt och det är sedan för er minimal administration. Företaget kan både vara litet som stort. Såklart önskar vi att man sedan även handlar sin cykel hos oss på Söders Cykel, men man är inte bunden till det eftersom era medarbetare fritt kan välja sin cykel från valfri återförsäljare av cyklar som är ansluten till Lease A Bike vilket gör det till ett extra förmånligt erbjudande till personalen när ert bolag även finns på flera orter.

 1. Ni registrerar enkelt ert företag väldigt enkelt i en enda digitalt signeringsprocess i Lease A Bike portalen.
 2. Ni bjuder sedan in era anställda att ta del av erbjudandet. Ni kommer även granska och acceptera de anställdas förfrågningar.
 3. Snabba avslut utan långa beställningsfönster!
 4. Automatisk hantering av service- och försäkringsärenden samt integration med leasing- och försäkringsbolag.
 5. Automatiska beräkningar av förmånsvärde och bruttolöneavdrag.
 6. Vi erbjuder en ta-tillbaka-garanti. Vi hämtar upp förmånscykeln utan kostnad efter den 6:e månaden, vid uppsägning, om medarbetaren går på längre föräldraledighet eller är sjukskriven i mer än sex månader.
 7. Dessutom erbjuder Lease A Bike, Sveriges enda heltäckande försäkring för varje förmånscykel vi leasar ut, och vi menar verkligen heltäckande. 

Förmånscykel passar alla företag, både stora som små. Bikenation levererar cyklarna till era medarbetare i samarbete med någon av er vald partners som administerar förmånscyklar. Vi samarbetar med allt från små enmansföretag till stora arbetsgivare med över 10 000 anställda, i ett stort antal olika branscher. Bland våra kunder hittar man även kommuner och offentliga verk.

Visste du att...

Cykling minskar sjukfrånvaron och ökar livslängden.

Det är det snabbaste sättet att ta sig fram i städer.

Cykling ger positiva ekonomiska effekter både för individen och samhället.

Det är fantastiskt roligt att cykla!

Kom igång och gör en ansökan! Ta första steget mot en smidig och lönsam personalförmån: Klicka nedan på någon av våra fyra  samarbetspartner hemsidor eller vår egna inbjudningslänk till Lease A Bike.

Förmånscykel hos Söders Cykel i Stockholm

Roger Harrfors

Förmånscykel passar alla företag, stora som små.

Söders Cykel är din Bikenation butiken i Stockholm. Vi är ett familjeföretaget i tredje generationen sedan 1945 som de senaste 15 åren har Roger Harrfors bakom styret. Vi är idag en av Stockholms största cykelaffärer med egen serviceverkstad. 

Vi på Bikenation har tillsammans 100-tals nöjda företag som redan är igång och erbjuder sina anställda förmånscykel levererade från oss.

Vi samarbetar med både små enmansföretag och stora arbetsgivare med över 10 000 anställda, i olika branscher. Bland våra kunder hittar man även kommuner och offentliga verk.

Personalcykel, tjänstecykel eller förmånscykel som den också kallas, ökar alltmer i popularitet. 

Förmånscykel är en 100% kostnadsneutral personalförmån för arbetsgivaren. Personalförmåner ger inte bara nöjdare och mer engagerade medarbetare, det förstärker även arbetsgivarens varumärke.

Kontakta gärna Roger Harrfors och stäm träff för ett möte! 

Product added to wishlist
Product added to compare.