SLIPSPECIALISTEN PÅ SKRIDSKOR I STOCKHOLM.

          

ÖPPETTIDER HOS SLIPSPECIALISTEN I STOCKHOLM

SANKT PAULSGATAN 43

Måndag-Fredag 10.00 - 18.00

Prislista

  • Långfärdsslipning - Underhållsslipning med inlämnad kurva intakt. Pris 199 kronor.
  • Kurvslipning Långfärd - Välj på radie mellan 21-33 meter med slipning 299 kronor
  • Radieslipning hockey Jag har många olika radier att välja på för din åkstil. Pris 229 kronor.
  • Radieslipning bandy - Jag har ett flertal olika radier eller åkytor. Pris 229 kronor 
  • Hockeyslipning - Skålslipning med min standard profil (skåldjup). Pris 99 kronor
  • Hockeyslipning - Skålslipning med din valfria profil på skåldjup 14-28 mm. Pris 129 kronor
  • Bandyslipning - Planslipning där jag behåller din radie eller åkyta intakt. Pris 99 kronor
  • Konståkningsslipning - Jag slipar med din valfria profil 10-16 mm på skålprofil. Pris 149 kronor
  • Målvaktslipning - Jag slipar dem med rak- eller sned skålprofil 10-18 mm. Pris 149 kronor
  • Barnskridskor - Dessa allt för ofta väldigt slöa skridskor blir vassa igen. Pris 99 kronor


Vår historia med skridskoslipning

Lämna dina skridskor till oss så är det i trygga händer för en perfekt maskinslipning utförd av vår slipspecialist Roger Harrfors som nu har över 40 års erfarenhet av skridskoslipning sedan 1977.

Slipning av långfärdsskridskor 

Du får en underhållsslipning med plan profil, ett proffsigt utfört hantverk i någon av mina slipmaskiner så att dina långfärdsskridskor får vassa skenor igen med den inlämnade kurvans profil fortfarande intakt - det är tryggt! Leveranstid för underhållsslipning är senast nästa vardag Pris 195 kronor

Slipning av långfärdsskridskor med diamantskiva

Du får en underhållsslipning med plan profil i vår slipmaskin med diamantskiva som slipar till en finish med superbra resultat med kurvans profil fortfarande intakt. Leveranstid nästa vardag Pris 195 kr

Kurva eller radie slipning av långfärdsskridskor

Skolboken säger att ordet för en rät linje från cirkelns medelpunkt till dess periferi kallas radie (r). Radie är alltså det som många långfärdsåkare kallar för kurvan. Har du slipat bort skridskoskenans original radie så hjälper jag gärna till att återställa kurvan igen eller vill du kanske prova på den idag så populära lite kortare kurvan på dina långfärdsskridskor? Med en kortare radie 22-25 M får du en kvickare och lättsvängd skridskoåkning, med en klassisk längre radie får du desto mer is kontakt. Allt påverkas dessutom av skenans skärpa, din kroppsvikt och isens hårdhet. 

Du är välkommen till mitt skridskosliperi på Sankt Paulsgatan 43 så hjälper jag till med kurvslipning i mina slipmaskiner. Jag erbjuder kurvor med profilmaskinens olika mallar mellan 21-33 meters radie. Så kom till Roger när du vill ha ett skickligt utfört hantverk med ett perfekt resultat av dina långfärdsskridskors skenor med snabb leverans från det egna sliperiet hos Söders Cykelbutik i Stockholm.

Radie slipningar Hockey och Bandyskridskor.

Jag rekommenderar att man slipar profil 2 gånger per säsong och att man alltid profilerar skenan när skridskon är nyinköpt samt regelbundet underhåller profilen. Leveranstid nästa dag Pris 220 kr.

3 meter - Tuuk radie passar för dig som vill ha en skenprofil som är kvick och lätt att svänga med. Den här skenprofilen (2.7-3.3 meter) sitter original på nyinköpta beroende på märke med Tuuk skenor..

4 meter   - En riktigt bra allroundradie som passar de flesta, även populärt kallad "Foppa-radie".

5 meter - Passar väldigt bra för nybörjare och yngre spelare som ska lära sig rätt åkteknik.

Detroit 1 -  Delad radie med 3 m radie fram och 6 m radie bak. Den främre kortare profilen maxar din acceleration och den bakre längre profilen ger stabilitet vid baklängesåkning, vändningar och när du laddar för hårda slagskott i krysset. Utvecklad av Detroit Red Wings och vanligt förekommande i SHL.

6 meter - Bandyradie som ger ett bra glid och lättsvängda på stora planer.

8 meter - Den längsta radie slipningen jag erbjuder som ger bra glid, passar för bandyskenor. Ger hög fart som inte är lika lätt att svänga med.

Plan - Klassisk plan åkyta på med valfritt 6-14 cm från mittpunkten för skridskor med bandyskenor.

Skridskoslipning

Vanlig underhållsslipning för aktiva spelare bör göras normalt efter ca 3-6 ispass beroende på isförhållandet. Det som bestämmer skärpan på en skena är bland annat profilen (skåldjupet) i skenan, med en djupare skål (mindre profil i mm) ju vassare blir det. Skåldjupet anges i millimeter där värdet är radien på en cirkel. Ju lägre värde i millimeter desto djupare skål och vassare blir det. Vanligast skåldjup för en utespelare i hockey är 18-22 mm medans bandyspelare oftast kör med helt plan profil.

 

Slipning av skridskor: Långfärd, hockey, bandy, konståkning och barnskridskor

Välkommen till slipspecialisten på Södermalm i Stockholm

Snabba leveranser från slipspecialisten på skridskor med eget sliperi på Sankt Paulsgatan 43 i Stockholm, T-Mariatorget uppgång Polisstation.  

Roger började slipa skridskor i Harrfors sportaffär redan på 70-talet och har nu över 40 års erfarenhet av skridskoslipning!

SSM PROFIL är fantastisk på det den gör, vilket är att profilslipa skridskor - hockey, bandy och långfärdskridskor. Den är specialiserad på just detta och kan enbart göra det. Välkommen att lämna in dina skridskor så profilslipar och finslipar jag dina skridskor till nästa dag.

SSM PROFILSLIP TILL RADIE- OCH KURVSLIPNING FÖR SKRIDSKOR

Denna manuella skridskoslip har en vertikal slipskiva och är specialiserad på att forma skridskoskenor efter mallar, för att ge dem olika radier och åkytor.

De främsta fördelarna med SSM PROFIL och dess vertikala slipskiva är:

* Effektiv avverkning av material från skridskoskenan.
* Väldigt hög precision.
* Temperaturen som uppstår på skridskoskenan är förhållandevis låg.
* Finjustering gör det möjligt att ta bort endast så mycket material som behövs från skenan.

Prosharp Diamant skridskoslipmaskin

Prosharp är utrustad med diamantskiva för en fantastiskt precision och mikrofinish. Prosharp använder jag till många långfärdsskridskorna och till bandylirare som vill ha den perfekt planslipningen med sin kurva kvar!

  

Product added to compare.

När du besöker någon webbplats kan den lagra eller hämta information i din webbläsare, mestadels i form av \ 'cookies '. Den här informationen, som kan vara om dig, dina inställningar eller din internetanordning (dator, surfplattform eller mobil), används mest för att webbplatsen ska fungera som du förväntar dig.