• SPARA -700 kr
Hjälm Bontrager Specter WaveCel Svart
Hjälm Bontrager Specter WaveCel Svart
Hjälm Bontrager Specter WaveCel Svart
Hjälm Bontrager Specter WaveCel Svart

Hjälm Bontrager Specter WaveCel Svart

576620
Fåtal kvar i lager
999 kr 1 699 kr -700 kr
Inkl. moms 1-3 vardagar

Bontrager Specter WaveCel 

En lätt och luftig cykelhjälm för alla typer av cykling, med WaveCel-teknikens avancerade skydd.

Storlek 51-57 cm

Storlek
  • S

 

Bontragers cykelhjälm med WaveCel

WaveCel är en viktig milstolpe i cyklingens historia som kommer att förändra cykelbranschen och innebära bättre hjälmar för alla cyklister.
Vad är WaveCel?
WaveCel är ett stötdämpande cellmaterial på insidan av Bontragers hjälmar. 
Det är resultatet av ett fyraårigt partnersamarbete mellan Treks Research & Design-team, Dr. Steve Madey, som arbetar som ortopedisk kirurg, och Dr. Michael Bottlang, som är ingenjör inom biomekanik. Madey och Bottlang har samarbetat under de senaste 25 åren och banat vägen för framsteg relaterade till frakturvård, bröst- och bäckentrauma och förebyggande av skallskador. De finansieras genom anslag från National Institute of Health för att bidra till förebyggandet av traumatiska hjärnskador bland cyklister.
Så här fungerar det
Till skillnad från en vanlig skumgummihjälm, som är avsedd att skydda mot direkta stötar, så är WaveCel utformad med tanke på hur de flesta cykelolyckor faktiskt inträffar—ograciöst, med olika vridrörelser och vinklade stötar.
WaveCel absorberar energi på flera olika sätt. Vid en stöt rör sig WaveCel-materialets skikt oberoende och böjs tills cellväggarna deformeras och glider sedan för att aktivt absorbera direkt- och rotationsenergi och leda bort den från huvudet.  
Denna trestegsförändring i materialstrukturen—böjning, deformation, glidning—är otroligt effektiv för att sprida energin från en stöt. WaveCel förebygger hjärnskakning nästan 99 gånger av 100 vid vanliga cykelolyckor. *
*Resultatet baseras på AIS 2-skada (BrIC) vid 6,2 m/sek. och 45°. Jämförelsen har gjorts mellan en standardhjälm med EPS-frigolit och samma hjälm modifierad med WaveCel-inlägg. En detaljerad beskrivning av testet finns i Comparison of Bicycle Helmet Technologies in Realistic Oblique Impacts.
601842049372
No reviews
Kommentarer (0)
Inga kundrecensioner för tillfället.

10 andra produkter i samma kategori:

Product added to wishlist
Product added to compare.