Kedja Shimano CN-E6090 Ebike-STEPS, 10vxl 136L, Elcykel
Kedja Shimano CN-E6090 Ebike-STEPS, 10vxl 136L, Elcykel

Cykelkedja Shimano E6090 Elcykel 10-vxl 138L

ICNE609010138I
I lager
599 kr
Inkl. moms 1-3 vardagar

Shimano E6090 Elcykel | Kedja 10-vxl 138L

Extra stark kedja speciellt anpassad för el-cyklar. Eftersom belastningen (vridmoment Nm) på elcykel kedjor är större än vad man själv kan trampa på en hybrider eller MTB, måste man välja en extra stark kedja för elcyklar. Den här Shimano STEPS kedjan är för 10-delad kassett och kommer i en längd 136 länkar, och kapas själv till i rätt längd med kedjeverktyg.

Underhåll: Smörj kedjan regelbundet och använd gärna en kedjeslitageindikator för att mäta upp när det är rätt tid för att byta till ny kedja.

  • Märke: Shimano Steps
  • Modell: CN-E6090
  • Typ: E-bike
  • Växlar: 10-delad
  • Länkar: 138

 

När ska man byta cykelkedjan?

Cykelkedjan är en av drivlinan mest utsatta slitagedel. Hur långt du kan cykla på en cykelkedja är nästan omöjligt att säga. Det beror till exempel på tungt du drar, hur du vårdar och sköter om din cykel och hur är klimatet och din personliga cykel vardag. Kedjan och kassetten slits ihop, men är du noggrann och vårdar drivlinan regelbundet kan du slippa undan med att endast byta kedjan, men då behöver du regelbundet mäta kedjan med en mojäng som heter kedjemätarverktyg som mäter hur mycket den har sträckt sig så att den klättrar, hoppar och släpper växlingen från kedjekassetten. När mätaren visar: 0,75 = 75% slitage då ska kedjan ska bytas ut snarast möjligt när mätaren visar 1,0 = 100% slitage då ska kedjan ska bytas ut omedelbart.

MED DEN HÄR MOJÄNGEN MÄTER DU KEDJAN

Funktioner

  • Shimano STEPS CN-E6090 är en högpresterande cykelkedja som är speciellt utformad för elcyklar med 10-växlat system. Kedjan har en längd på 138 länkar och är tillverkad av högkvalitativt stål som ger hög hållbarhet och lång livslängd.
  • Kedjan är också utformad för att ge hög prestanda och smidig växling. Den har en speciell form och design som minskar friktionen och ger snabb och pålitlig växling. Kedjan har också en speciell yta som minskar slitage och ökar livslängden.
  • Shimano STEPS CN-E6090 cykelkedja är en viktig komponent på en elcykel, eftersom den överför kraften från pedalen till bakre kassetten och hjulet. En högkvalitativ cykelkedja kan bidra till att öka cykelns prestanda och minska slitaget på andra delar av drivlinan.
  • Sammanfattningsvis är Shimano STEPS CN-E6090 en högpresterande och hållbar cykelkedja som är utformad för att ge hög prestanda och smidig växling på elcyklar med 10-växlat system.

4524667669173
No reviews
Kommentarer (0)
Inga kundrecensioner för tillfället.

10 andra produkter i samma kategori:

Product added to wishlist
Product added to compare.