Kedja Shimano CN-E6090 Ebike-STEPS, 10vxl 136L, Elcykel

Kedja Shimano STEPS CN-E6090 E-bike 10-vxl 136L, El-cykelkedja

ICNE609010138I
I lager
549,00 kr
Inkl. moms

Kedja speciellt anpassad för el-cyklar.

Eftersom belastningen (vridmoment) på elcykel kedjor är större än, måste man välja en kedja för elcyklar. Den här Shimano STEPS kedjan är för 10-delad kassett och kommer med 136 länkar, kapas till rätt längd med kedjeverktyg.

  • Märke: Shimano Steps
  • Modell: CN-E6090
  • Typ: E-bike
  • Växlar: 10-delad
  • Länkar: 136

 

När ska man byta kedjan?

Cykelkedjan är en av drivlinan mest utsatta slitagedel. Hur långt du kan cykla på en cykelkedja är nästan omöjligt att säga. Det beror till exempel på tungt du drar, hur du vårdar och sköter om din cykel och hur är klimatet och din personliga cykel vardag. Kedjan och kassetten slits ihop, men är du noggrann och vårdar drivlinan regelbundet kan du slippa undan med att endast byta kedjan, men då behöver du regelbundet mäta kedjan med en mojäng som heter kedjemätarverktyg som mäter hur mycket den har sträckt sig så att den klättrar, hoppar och släpper växlingen från kedjekassetten. När mätaren visar: 0,75 = 75% slitage då ska kedjan ska bytas ut snarast möjligt när mätaren visar 1,0 = 100% slitage då ska kedjan ska bytas ut omedelbart.

MED DEN HÄR MOJÄNGEN MÄTER DU KEDJAN

No reviews
Product added to wishlist
Product added to compare.

När du besöker någon webbplats kan den lagra eller hämta information i din webbläsare, mestadels i form av \ 'cookies '. Den här informationen, som kan vara om dig, dina inställningar eller din internetanordning (dator, surfplattform eller mobil), används mest för att webbplatsen ska fungera som du förväntar dig.