• SPARA -2 995 kr
Elcykel TWS DYNAMIC Nexus 7
Elcykel TWS DYNAMIC Nexus 7
Elcykel TWS DYNAMIC Nexus 7
Elcykel TWS DYNAMIC Nexus 7

Elcykel TWS DYNAMIC Nexus 7

TWS
C-18-305
I lager
16 995 kr 19 990 kr -2 995 kr
Inkl. moms

TWS DYNAMIC 28" Nexus 7 Vxl | Satinsvart

Här har du en riktigt prisvärd elcykel med kvalitetsmotor & elsystem från världsledande Bafang. Batteriet ger en räckvidd på 40-90 km. TWS Dynamic är designad i Sverige för det svenska klimatet med hänsyn tagen till regn, kyla och salt och kraven på komponenter av högsta kvalitet. Här får du en tydlig centerdisplay där du enkelt läser av bl.a. hastighet och batterikapacitet, styrstam som du snabbt och enkelt justerar

10 Höjdpunkter med TWS Dynamic Nexus 7:

  1. Välutvecklad cykel med påkostade och pålitliga komponenter.
  2. Intern kabeldragning ser rent och snyggt ut och garanterar att viktiga kopplingsdelar skyddas mot väder och vind.
  3. Shimano Nexus 7 växelreglage och växelnav med fotbroms. 
  4. En bra och följsam framhjulsmotor från välkända Bafang.
  5. Löstagbart batteri, kan laddas både när det sitter på cykeln och löst. 
  6. Justerbar styrstam ger dig möjlighet att hitta din perfekta position på cykeln.
  7. Tektro bromsgrepp, när du bromsar med handbromsen tänds bromsljuset.
  8. Batteri: Bafang med LG battericeller 374Wh (36V 10,4Ah).
  9. Laddtid: 4-5 timmar
  10. Räckvidd: Upp till 90km i ECO driftläge.

 

TWS Dynamic Nexus 7 — Bekväm och stabil elcykel 

TWS Dynamic Nexus 7 är en mycket prisvärd elcykel med bra komfort. Den är stadig och lättkörd med mjuk och följsam elassistans. Modellen är utrustad med Shimano Nexus 7 växlar inbyggda i bakhjulets nav och med fotbroms. Det finns även en rejäl broms på framhjulet. Cykeln är utrustad med den följsamma och driftsäkra Bafang framhjulsmotor, som gör att längre distanser och branta backar inte längre utgör något hinder för din framfart. Växlar och bromsar är rejäla med god tålighet, sittställningen är upprätt och avslappnad. TWS har god detaljkvalitet och är utvecklade och designad i Sverige för Skandinaviska förhållanden.

TWS Dynamic är en prisvärd elcykel i klassisk modell i mellansegmentet, här görs inga avkall på varken komponenter, kvalitet eller vikt. Mjuk och skönt stoppad bred sadel från Selle Royal ger extra fin komfort. Punkteringsskyddade däck med reflexrand. LCD display med tydliga siffror ger dig full kontroll över hastighet, distans och laddning, on/off för belysningen. Bafangs drivlina, elsystem och motor (250w) med frihjul som i kombination med Bafangs batteri med LG battericeller på 374 Wh ger en mycket stabil och säker drift. Smartladdare optimerar kraften och livslängden i batteriet. ”Talk back” funktion håller koll på antal laddningar, laddfrekvenser mm. Det möjliggör kommunikation från batteri till display vilket underlättar enormt vid ett ev behov av felsökning på elsystemet.

Lågt och bekvämt insteg för både damer och herrar

TWS Dynamic Nexus 7 har en aluminiumram som ger cykeln låg vikt. Ramen har ett bekvämt lågt insteg, så att den är lätt att komma av och på oavsett klädsel, stela höfter, eller bara för att det är bekvämt. TWS ram är också mycket vridstyv vilket ger en stadig och trygg cykel som är lätt att kontrollera och hantera. Sadeln är lite bredare och välformad, för att du ska sitta bekvämt även vid längre cykelturer, som det gärna blir när det går så lätt! Cykeln passar precis lika bra till herrar som till damer.

Walk-Assistans

Funktionen walk assist gör det möjligt att få hjälp när du leder cykeln tex i en rullramp brevid en trappa el dyl. Cykeln driver då i 6 km/h.

Justerbar styrstam på TWS Dynamic Nexus 7

För att du ska kunna sitta så upprätt som du vill så är TWS Dynamic Nexus 7 utrustad med en justerbar styrstam. Det innebär att styrstammen går att justera både i höjdled samt i vinkel. Med denna styrstam kan du i lugn och ro hitta din perfekta sittposition. Sportig eller upprätt, du väljer. Ergonomiska handtag från Herrmans avlastar händer och handleder effektivt.

Batteriet räcker upp till 90 km på elcykeln TWS Dynamic Nexus 7

TWS Dynamic Nexus 7 har en Bafang framhjulsmotor på 250 watt och 30Nm i vridmoment. Det ger en följsam och stark motor som klarar av de flesta utmaningar i vardagen. Motorn är energisnål och drivs av ett batteri på 375Wh, vilket ger en räckvidd på upp till hela 9 mil i ecoläge beroende på underlag, cyklistens vikt, däcktryck och terräng. Variationen kan vara ganska stor utifrån dessa faktorer.

Du reglerar enkelt hur mycket extra kraft du vill ha från motorn genom att välja effektläge via assistanskontrollen på styret. När du slutar trampa eller bromsar så slutar cykeln automatiskt att driva. På displayen ser du assistansnivå, batteristatus, hastighet, sträcka med mera. Du kan välja hur mycket extra assistans du vill ha i 5 olika nivåer mots 20, 40, 60, 80 el 100% av motorkraften.

Tåliga komponenter

Cykeln är utrustad med fina CST Xpediumdäck som är 40 mm breda, har extra punkteringsskydd och reflekterade däcksidor. De lite bredare däcken gör att cykeln rullar mjukare, och ger bättre fäste som kan vara skönt på en elcykel med mycket kraft. TWS Dynamic kommer naturligtvis med 28" hjul. Växlarna är 7 till antalet och levereras av välkända Shimano. De styrs enkelt via ett vridreglage på höger sida av styret. Klassisk fotbroms och en bra fälgbroms på framhjulet så att du alltid kan bromsa säkert. Allt som allt stryktåliga komponenter som ger en säker och användarvänlig produkt som räcker länge. Detta är en cykel som är byggd för att hålla! Smidig kontakt från motorn i framnavet om du behöver koppla loss framhjulet, tex vid däckbyte.

Komplett utrustad med pakethållare, lås, skärmar, stöd och belysning

Cykeln redan i originalutförande är utrustad med skärmar fram och bak, pakethållare bak samt ett stöd så att du smidigt kan ställa ifrån sig den. Därmed håller du dig ren och torr från vatten och smuts, och får enkelt med dig alla saker du vill på pakethållaren. Det ingår även ett rejält AXA blocklås som är försäkringsgodkänt. Dessutom är cykeln utrustad med en påkostad ledbelysning både fram och bak, som båda drivs av huvudbatteriet så att du aldrig behöver tänka på att ladda den separat. Du tänder och släcker belysningen från assistanskontrollen eller så väljer du autoläge och låter ljusavkännaren sköta belysningen automatiskt. En fast monterad cykelkorg i konstrotting medföljer också till denna fantastiskt kompletta elcykel.

Mer fakta om TWS elcyklar

TWS är en elcykel med god kvalitet, stabil eftermarknad (trygghet för slutkonsument) och attraktiv prisbild. TWS har utvecklat cyklar för den Skandinaviska marknaden sedan 2017. TWS har sin bas i Tranås och jobbar målmedvetet för att producera attraktiva, prisvärda och driftsäkra elcyklar för den skandinaviska marknaden. Vi har ett fördjupat samarbete med TWS för att kunna ge dig de allra bästa förutsättningarna för att bli riktigt nöjd med ditt köp av elcykel från Söders Cykel i Stockholm.

Motordetaljer:

• Motor: Bafang FMG310 framhjulsmotor. 250W 30 Nm (25km/h)

• Batteri: Bafangbatteri med LG battericeller 375Wh 36V 10,4 amp

• Display: Bafang, LCD-Display

• Assistansreglage: Bafang

Förbättra din egen hälsa

Genom att cykla mer kommer du att förbättra din kondition och din muskelstyrka i benen, hjärtat och kranskärlen. Det i sin tur kommer att göra dig piggare. Idag vet vi också att motion även förbättrar den psykiska hälsan. Du bestämmer själv vilket motstånd du vill ha i backarna. Om du har något fysiskt problem som gör att du inte klarar att cykla på en vanlig cykel så kanske det kan lösas med en elcykel där du får lite hjälp i motvinden och backarna.

Lämna bilen hemma och spara pengar

Bor du i en storstad kan det ofta gå snabbare att cykla än att ta bilen eller kollektivt. Du tar dig fram utan byten och kan rulla förbi bilköerna genom att välja andra vägar. Du sparar dessutom kostnader för bensin, parkeringsavgifter och eventuell vägtrafikskatt. Åker du kollektivt kan du spara in på månadskortet och du bestämmer själv din tidtabell. 

Allt du behöver veta om elcyklar

Med en elcykel får du ett fordon med alla fördelarna hos en vanlig cykel; tyst, smidigt och med hög framkomlighet, och till på köpet får du extra skjuts när du trampar till en fart av 25 km/h.

FAQ

1. Hur fungerar en elcykel?

Elcyklar är utrustade med en motor som aktiveras när du trampar, du bestämmer själv hur mycket hjälp du vill ha av motorn. Vid högsta läget på motorn behöver du bara trampa en aning för att hålla motorn igång.

2. Hur fort går en elcykel?

Motorn ger dig extra skjuts med upp till 25 km/h, vill du åka snabbare än så är det benen som får stå för den extra farten!

3. Var får jag cykla med elcykel?

Elcyklar räknas som vanliga cyklar och får köra på höger sida av körbanan, om det finns en cykelbana ska du helst köra på den. Är du över 15 år får du cykla på körbanan även om det finns en cykelbana, om hastighetsbegränsningen inte är högre än 50 km/h.

4. Hur mycket väger en elcykel?

En elcykel är betydligt tyngre än en vanlig cykel och väger runt 20-25 kg inklusive batteri.

5. Hur länge håller batteriet på en elcykel?

Räckvidden på ett cykelbatteri varierar beroende på hur du använder dig av cykeln och vilken temperatur det är ute. Ett batteri håller mellan 30-70 km beroende på vilket läge du kör i, vid minusgrader sjunker kapaciteten med 20-30%.

6. Kan jag cykla som vanligt på en elcykel?

Ja, om du inte aktiverar motorn på din cykel går den att cykla precis som en vanlig cykel. Blir du trött är det bara att slå på motorn för en extra skjuts. Men du behöver alltså inte vara orolig för att bli strandsatt med urladdat batteri, då är det bara att cykla för egen maskin.

7. Kan jag skjutsa på en elcykel?

Du får skjutsa en annan person på din cykel om cykeln har bra skydd för ekrarna, om du är över 15 och skjutsar ett barn under 10 år. Är du över 18 får du skjutsa två barn under 6 år, men det är inget vi rekommenderar.

8. Kan jag ha barnstol på en elcykel?

Vill du skjutsa barn med din cykel rekommenderar vi att du köper en riktigt bra barnstol, godkänd enligt svensk standard, så att barnet sitter tryggt och skyddat bak på cykeln.

9. Kan jag köra cykelkärra med min elcykel?

Det går utmärkt att köra en cykelkärra med din elcykel, vill du ha mycket draghjälp är det dock värt att investera i en av våra cykelmodeller då de har maximal motorkraft på 250W.

10. Går det att trimma en elcykel?

Det är relativt krångligt att trimma en elcykel, om det alls går att göra utan att förstöra motorn. Trimmar du motorn täcks den inte heller av vår garanti och att köra en elcykel i för höga hastigheter på allmän väg är olagligt.

355836
No reviews
Kommentarer (0)
Inga kundrecensioner för tillfället.

10 andra produkter i samma kategori:

Product added to wishlist
Product added to compare.