Luftningskit Shimano inkl Mineralolja, Edge
Luftningskit Shimano inkl Mineralolja, Edge

Luftningskit Shimano inkl Mineralolja, Edge

707121
Slut i lager
269 kr
Inkl. moms

Luftningskit - Shimano hydrauliska skivbromsar

Inklusive röd mineralolja 

Med detta smidiga bleeding verktyg som innehåller allt du behöver för att enkelt att lufta Shimano bromsar genom att "spruta" hydraulsystemet via oket och låta oljan samlas uppe i koppen. Med oljekoppen medföljer en propp så att oljan inte rinner ut när man avlägsnat den från fästet på bromshandtaget.

Bleedingkit för Shimano skivbromsar innehåller:

  • Mineral olja 60ml
  • Adapter i metall
  • Nyckel 7/8 mm
  • Spruta med slang 
  • Klamma till slang 6.0/6.5
  • Luftningskopp (Funnel)
  • Propp till oljekoppen
  • Distanser
  • Engångshandskar
  • Bruksanvisning

I den här luftningskitets förpackning medföljer nu även en M7 adapter så att man nu även kan lufta sina hydrauliska racer bromsar från Shimano Dura Ace BR-R9120 and BR-9170, Ultegra BR-R8020 and BR-R8070, 105 BR-R7020, Tiagra.

 

Luftningskit till hydraulisk skivbroms på cykel

Ett riktigt prisvärt komplett luftningskit som passar till Shimanobromsar som fungerar både till "vanliga" bromsar som MTB och hybrider mm samt till landsvägs- racerbromsar.

Hydrauliska skivbromsar behöver luftas när det finns luft eller bubblor i bromssystemet.

Luft kan komma in i systemet av olika skäl, till exempel vid underhåll eller reparationer där bromskabeln eller en koppling har lossnat eller oavsiktligt börjat glappa och ett läckage uppstår... hur som helst så är det viktigt att vara uppmärksam på eventuella tecken på luft i bromssystemet och agera därefter. 

Här är några andra vanliga situationer när det är nödvändigt att lufta skivbromsar:

Nyinstallation: När du installerar nya bromsar eller byter ut delar i bromssystemet kan det vara nödvändigt att lufta bromsarna för att säkerställa att inget luft finns kvar i systemet.

Borttagning av bromskabel: Om du behöver ta bort eller byta bromskabel kan det leda till att luft kommer in i systemet. Efter att ledningarna har återmonterats måste bromsarna luftas för att ta bort eventuell luft.

Bromssystemläckage: Om det uppstår läckage någonstans i bromssystemet kan luft tränga in. Då kan det vara nödvändigt att laga läckaget och lufta bromsarna för att återställa deras funktion.

Känsla av svampig bromsspak: Om bromsspaken känns mjuk eller svampig, eller om du har en dålig bromskraft, kan det bero på att det finns luft i systemet. I sådana fall behöver du lufta bromsarna för att förbättra bromsförmågan.

Om du är osäker och behöver hjälp för att lufta dina hydrauliska skivbromsar kan det ibland vara bäst att konsultera din lokala cykelmekaniker för att få rätt bedömning och åtgärder. Bor du på Södermalm eller i Stockholm är du välkommen att boka tid i vår egna cykelverkstad, då kan våra duktiga servicetekniker hjälpa dig med dina skivbromsar. 

Här köper du ny bromsbelägg till riktigt bra onlinepriser!

B05S https://soderscykel.se/hem/14122-shimano-bromsbelaegg-b05s-resin-4550170901172.html

G04S https://soderscykel.se/bromsbelaegg/5606-skivbromsbelagg-shimano-g04s-metall-br-m9000-9020-987-985-4524667677116.html

8718404514796
No reviews
Kommentarer (0)
Inga kundrecensioner för tillfället.

10 andra produkter i samma kategori:

Product added to wishlist
Product added to compare.