Husqvarna Light Cross 3 E-MTB
Elcykel Husqvarna Light Cross 3 E-MTB 630W
Husqvarna Light Cross 3 E-MTB
Elcykel Husqvarna Light Cross 3 E-MTB 630W

Elcykel Husqvarna Light Cross 3 E-MTB 630W

4000004046
Fåtal kvar i lager
57 990 kr
Inkl. moms

E-MTB | Husqvarna LC3

Husqvarna kan motorcross och det smittar verkligen av sig på den helt nya Light Cross LC3 som vi tycker är det perfekta valet för dig som söker en smidig el-MTB för stig och grusväg. Bra fjädring med 120mm slag i både fram och bak samt mulletlösning med 27,5" bakhjul och 29" framhjul får du optimalt driv och god framkomlighet samtidigt som cykeln upplevs smidig och lätthanterlig.

Det märks så oerhört tydligt att Husqvarna har gedigen erfarenhet från motorcykelsidan då de trots begränsad tid inom cykelindustrin har lyckats utveckla en ram i världsklass. Husqvarna har koll på alla detaljer, stora som små, och cykeln har en genomgående god kvalitet och funktionalitet. Ramen är ett litet mästerverk i sig då den trots låg vikt är otroligt vridstyv och stabil. LC3 har fina dämpare och bra komponenter, kombinerat med en tyst och stark Shimano EP8 motor och ett stort 630Wh batteri ger det en väldigt komplett e-MTB.

Höjdpunkter med Husqvarna Light Cross LC3

• Helt ny och innovativ produkt från pålitliga Husqvarna, 120 mm fjädringsväg i både fram och bak

• Intern kabeldragning ser rent och snyggt ut och garanterar att viktiga kopplingsdelar skyddas mot väder och vind

• Gigantiskt 630Wh integrerat batteri.

• Centrummonterad motor som är tyst och otroligt följsam, tillverkad av Shimano

• Löstagbart integrerat och låsbart batteri, kan laddas både när det sitter på cykeln och löst 

• Rock Shox luftdämpning både fram och bak för bästa prestanda

• Snygga, genomtänkta och kvalitativa lösningar i varje detalj

• Koniskt styrhuvud och genomgående hjulaxlar för maximal kontroll

• Mullet dvs med 27,5" bakhjul och 29" framhjul. Bästa lösningen för el-MTB

Vi köp av en förmånscykel se köpvillkor

Storlek
  • 46

 

Framtidens MTB - Husqvarna Light Cross 3

Vår cykelbutik på Södermalm i Stockholm är stolt att introducera dig till denna otroligt grymma el-MTB som tar ditt äventyr till en helt ny nivå.

Husqvarna Light Cross 3 är inte bara en elcykel – den ultimata kombinationen av kraft och prestanda, det är drömhojen för skojig lek i terrängen. Med den kraftfulla elmotorn och avancerad teknik i varje komponent är detta en cykel som är skapad för att ta dig genom de mest krävande terrängerna med en lekfull lätthet. Branta uppförsbackar och tekniska nedförsbackar blir en ren fröjd när du har den här kraften under tramporna.

Det bästa med Light Cross 3 är dess förmåga att kombinera styrka med smidighet. Dess ramgeometri är utformad för att ge dig en stabil och balanserad körupplevelse, samtidigt som den kraftiga motorn ger dig den extra kraften du behöver för att tackla utmaningar. Detta är inte bara en cykel – det är din bästa vän på stigarna.

Och låt oss inte glömma bort att Light Cross 3 är utrustad med all den senaste tekniken som du kan förvänta dig av Husqvarna. Med olika assistansnivåer och batterilivslängd, kan du anpassa din körning precis efter dina önskemål. Det är som att ha en personlig tränare som alltid vet exakt hur mycket hjälp du behöver.

Men det som verkligen gör Light Cross 3 till en riktigt grym MTB elcykel är dess förmåga att ge dig friheten att utforska nya stigar och erövra okänd terräng. Med varje tramptag får du en dos adrenalin och en påminnelse om varför du älskar att cykla. Oavsett om det är ett äventyr på egen hand eller med vänner, kommer Light Cross 3 att bli din pålitliga följeslagare.

Så om du är redo att ge dig ut på stigarna med en elcykel som är lika passionerad som du, leta inte längre än Husqvarna Light Cross 3. Kom förbi vår butik på Södermalm och låt oss visa dig varför denna grymma MTB elcykel är det ultimata valet för alla äventyrshungriga cyklister. Välkommen in och upptäck kraften, prestandan och spänningen hos Husqvarna Light Cross 3!

Husqvarna heldämpad el-MTB är beroendeframkallande

Kombinationen av en modern heldämpad mountainbike med bästa sortens elassistans är barnsligt kul och starkt beroendeframkallande. Du väljer själv hur ansträngade cykelturen ska bli, men oavsett om det är fincykling eller tuffa stigpass så är Husqvarna Light Cross den perfekta cykeln. Taight och fin med modern geometri och påkostade tekniska lösningar, ja detta är en cykel som imponerar! Ramen är uppbyggd med en exklusiv aluminiumlegering som ger cykeln låg vikt, lång livslängd och bra egenskaper. Välj din passande ramstorlek utifrån våra storleksrekommendationer. Kom och spana in nya LC3 i vår butik - du hittar oss i hjärtat av Södermalm på Sankt Paulsgatan 43 i Stockholm.

Välj rätt ramstorlek så blir det mycket roligare!

S 41: Kroppslängd 158-169 cm

M 43,5: Kroppslängd 168-179 cm

L 46: Kroppslängd 178-186 cm

XL 48,5: Kroppslängd 185-194 cm

Luftdämpning och Boost på nya Husqvarna Light Cross LC3

Dämpningen fram och bak justeras med lufttryck utifrån din kroppsvikt. På det viset får du en aktiv och finkänslig dämpning som på ett enkelt sätt blir anpassad för just dig. Cykeln sväljer effektivt både små och stora hinder och ger dig en fantastisk framkomlighet. Ramen och gaffeln har en genomgående hjulaxel med modern boost navstandard istället för en vanlig snabbkoppling, detta gör att infästningen mellan hjul och gaffel blir bätte och mycket styvare. Dessutom hamnar hjulet alltid på exakt samma ställe när du tar det av och på, så inget strul med justeringarna.

Rejäl batterikapacitet på nya Husqvarna Light Cross LC3

Husqvarna Light Cross LC3 har en Shimano EP8 motor på 250 watt och 85Nm i vridmoment. Det ger en pigg och råstark motor som orkar även när det verkligen gäller. Motorn är energisnål och drivs av ett helt integrerat batteri på 630Wh, vilket ger ett par timmar skoj i skogen. Räckvidden påverkas beroende på bla assistansnivå, underlag, cyklistens vikt, däcktryck och terräng. Variationen kan vara ganska stor utifrån dessa faktorer.

Du reglerar enkelt hur mycket extra kraft du vill ha från motorn genom att välja effektläge via assistanskontrollen på styret. När du slutar trampa eller bromsar så slutar cykeln automatiskt att driva. På displayen ser du assistansnivå, batteristatus, hastighet, sträcka med mera.

Motor, växlar, bromsar och mer på Light Cross LC3

Cykeln är utrustad med påkostade Pirellidäck som är 62mm (2,4") breda. De breda möstrade däcken gör att cykeln flyter fram på underlaget, absorberar ojämnheter och ger grymt fäste. Det behövs på en elcykel med så mycket extra kraft. Ramstorlekar finns från S till XL och hjulen är 27,5" i bak och 29" i fram (small har 27,5" både bak och fram), den perfekta kombinationen på en el-MTB.

LC3 är utrustad med Sram Eagle 1x12 utanpåligande växelsystem med utväxling 11-50 tänder. Det gör att du får en bredare utväxling och en mer effektiv kraftöverföring. Sram Eagle växelsystem är i grunden utvecklat för mountainbike med bättre robusthet samt extra bred utväxling för att du ska kunna ta dig fram överallt. Cykeln är utrustad med den följsamma, urstarka och driftsäkra Shimano EP8 mittmotor, som gör att långa distanser eller branta backar inte längre utgör något hinder för din framfart. Starka hydrauliska Shimano skivbromsar med sköter inbromsningarna säkert. Allt som allt stryktåliga komponenter som ger en säker och användarvänlig produkt som räcker länge. Detta är en cykel som är byggd för att hålla!

Varför välja nya Husqvarna Light Cross

Husqvarna har höga kvalitetskrav på sina produkter och en gedigen erfarenhet från motorcykelsidan. Husqvarna har även mycket imponerade fina tekniska lösningarna på sina e-MTB. Dessutom jobbar Husqvarna med påkostade specifikationer, generös batteriprestanda och högt graderade motorer. Light Cross är en mycket modern och smidig heldämpad mountainbike med elassistans, den har beprövad teknologi, en attraktiv design och en attraktiv prislapp. Välkommen att beställa din Husqvarna hos Söders Cykelbutik i Stockholm eller online i vår webshop soderscykel.se

Mer om Husqvarna elcyklar

Husqvarna är varumärket som omfamnar sin historia men lever i framtiden. Med anor sedan 1896 finns en otrolig historia att berätta om denna innovativa producent. En gång i tiden tillverkade Husqvarna kanske de bästa standardcyklarna i hela världen, och sedan 2017 pågår nu en fullskalig satsning inom elcykel. Husqvarna står för kvalitet, användarvänlighet och pålitlighet. Attraktiva elcyklar som vi på SCS ser en enorm potential i. Vi har ett fördjupat samarbete med Husqvarna för att kunna ge dig de allra bästa förutsättningarna för att bli riktigt nöjd med ditt köp av en Husqvarna elcykel från soderscykel.se

Motordetaljer:

Motor: Shimano EP8. 250W 85 Nm 

Batteri: Simplo Core S1, 630 Wh, 36 V 17,5 AH Integrerat batteri

Laddtid: Ca 4-5 timmar

Garanti: 2 års fabrikationsgaranti

Display: Shimano SC-E7000, LCD-Display, ANT, Bluetooth

Assistansväljare: Shimano SC-E7000-L

Eventuella rabatter gäller inte för förmånscyklar.

50004808
No reviews
Kommentarer (0)
Inga kundrecensioner för tillfället.

10 andra produkter i samma kategori:

Product added to wishlist
Product added to compare.