Luftningskit Shimano skivbroms inkl...

Luftningskit Shimano skivbroms inkl Mineralolja, Edge EZMTB

2006181459808
Slut i lager
269,00 kr
Inkl. moms

Luftningskit inkl. röd mineralolja för Shimano hydrauliska skivbromsar.

Med detta smidiga bleeding verktyg som innehåller allt du behöver för att enkelt att lufta Shimano bromsar genom att "spruta" hydraulsystemet via oket och låta oljan samlas uppe i koppen. Med oljekoppen medföljer en propp så att oljan inte rinner ut när man avlägsnat den från fästet på bromshandtaget.

Bleedingkit för Shimano skivbromsar innehåller:

 • Mineral olja 60ml
 • Adapter i metall
 • Nyckel 7/8 mm
 • Spruta med slang 
 • Klamma
 • Luftningskopp (Funnel)
 • Propp till oljekoppen
 • Distanser
 • Engångshandskar
 • Bruksanvisning

Här kan du samtidigt köpa dina nya bromsbelägg - det är tryggt!

 

Hydrauliska skivbromsar behöver luftas när det finns luft eller bubblor i bromssystemet.

Luft kan komma in i systemet av olika skäl, till exempel vid underhåll eller reparationer där bromskabeln eller en koppling har lossnat eller oavsiktligt börjat glappa och ett läckage uppstår... hur som helst så är det viktigt att vara uppmärksam på eventuella tecken på luft i bromssystemet och agera därefter. 

Här är några vanliga situationer där det kan vara nödvändigt att lufta hydrauliska skivbromsar:

 1. Nyinstallation: När du installerar nya bromsar eller byter ut delar i bromssystemet kan det vara nödvändigt att lufta bromsarna för att säkerställa att inget luft finns kvar i systemet.
 2. Borttagning av bromskabel: Om du behöver ta bort eller byta bromskabel kan det leda till att luft kommer in i systemet. Efter att ledningarna har återmonterats måste bromsarna luftas för att ta bort eventuell luft.
 3. Bromssystemläckage: Om det uppstår läckage någonstans i bromssystemet kan luft tränga in. Då kan det vara nödvändigt att laga läckaget och lufta bromsarna för att återställa deras funktion.
 4. Känsla av svampig bromsspak: Om bromsspaken känns mjuk eller svampig, eller om du har en dålig bromskraft, kan det bero på att det finns luft i systemet. I sådana fall behöver du lufta bromsarna för att förbättra bromsförmågan.

Om du är osäker och behöver hjälp för att lufta dina hydrauliska skivbromsar kan det ibland vara bäst att konsultera din lokala cykelmekaniker för att få rätt bedömning och åtgärder. Bor du på Södermalm eller i Stockholm är du välkommen att boka tid i vår egna cykelverkstad, då kan våra duktiga servicetekniker hjälpa dig med dina skivbromsar. 

Behöver du ny bromsbelägg 

B03S https://soderscykel.se/hem/14129-shimano-bromsbelagg-b03s-resin-inkl-fjadert-pinne-bulk-50005026.html

B05S https://soderscykel.se/hem/14122-shimano-bromsbelaegg-b05s-resin-4550170901172.html

G04S https://soderscykel.se/bromsbelaegg/5606-skivbromsbelagg-shimano-g04s-metall-br-m9000-9020-987-985-4524667677116.html

Obs! Det här luftningskitet innehåller även M7 adapter för Shimano landsvägsbromsar t.ex följande Shimano bromsar Dura-Ace BR-R9120 och BR-9170 / Ultegra BR-R8020 och BR-R8070 / 105 BR-R7020 / Tiagra BR-4770

2023-05-31
No reviews
Product added to compare.

När du besöker någon webbplats kan den lagra eller hämta information i din webbläsare, mestadels i form av \ 'cookies '. Den här informationen, som kan vara om dig, dina inställningar eller din internetanordning (dator, surfplattform eller mobil), används mest för att webbplatsen ska fungera som du förväntar dig.