• SPARA −25%
Trek Fuel EX 8 Gen 5
MTB | Trek Fuel EX 8 Gen 5
MTB | Trek Fuel EX 8 Gen 5
MTB | Trek Fuel EX 8 Gen 5
MTB | Trek Fuel EX 8 Gen 5
Trek Fuel EX 8 Gen 5
MTB | Trek Fuel EX 8 Gen 5
MTB | Trek Fuel EX 8 Gen 5
MTB | Trek Fuel EX 8 Gen 5
MTB | Trek Fuel EX 8 Gen 5

MTB | Trek Fuel EX 8 Gen 5

1044465
Fåtal kvar i lager
31 946 kr 42 595 kr -25%
Inkl. moms

Trek Fuel Ex 8 

Den populära Fuel Ex är en idealisk stigcykel för användare som vill ha en mångsidig, heldämpad hoj som gör själsdödande klättringar mindre plågsamma och som också kan trixa fram över häftiga stigar. Kombinationen av högklassiga komponenter och en robust men lätt aluminiumram ger en perfekt avvägning mellan pris och prestanda.

Därför kommer du att älska nya Fuel EX 8 Gen 5

  1. Ett större växelområde och effektivare dämpning kan hjälpa dig att kriga dig uppför besvärliga klättringar som du aldrig trodde att du kunde klara
  2. Om du mäter kvalitet i prestanda per krona hittar du inget bättre än Fuel EX 8
  3. Den här cykeln kommer att få dig att vilja susa fram genom kurvorna, krossa stenpartierna och kasta dig nedför backarna
  4. Reglaget, spaken till droppersadelstolpen under styret, är superintuitivt och lättanvänt
  5. Vi har utökat vårt storleksintervall för att alla cyklister lättare ska hitta rätt storlek. XS-ramar får 27,5-tumshjul, S-ramar kan välja mellan 27,5 och 29 tum och storlekarna M till XL får 29-tumshjul.

Det här är rätt cykel för dig, om...

Du tycker det är helt okej om däcken lämnar marken, men du vill också klara hela singletrackmaran. Du vill ha en cykel som låter dig krossa varje stig, och du prioriterar komponenterna.

Inbyggd teknik

En aluminiumram, 140 mm FOX Rhythm 34-gaffel och 130 mm slaglängd bak med en extra effektiv RE:aktiv-dämpare. En Shimano XT 1x12-drivlina med en extra låg klättringsväxel med 51 kuggar, kraftfulla bromsar med 4 kolvar, Bontrager-hjul med 54-tandat Rapid Drive-nav för snabbt ingrepp samt en Bontrager Line droppersadelstolpe.

Färg: Röd-Svart/ Trek Rage Red to Dnister Black Fade

Trek storlek guide:

 M 161-172 | M/L 166-179 | L 177-188 | XL 186-196

Färg
  • Svart/Röd
Storlek
  • L

 

Trek Fuel EX 8 Gen 5 är en idealisk stigcykel

Vi stolta över att erbjuda ett brett utbud av de innovativa och pålitliga cyklarna från Trek. Mountainbike som följer ditt tempo och tar dig med på äventyr vart du än väljer att trampa. Oavsett om du söker adrenalinkickar på mountainbike-leder. Med teknik och innovation i fokus är Trek-cyklar utformade för att ge dig en exceptionell körupplevelse. Deras avancerade rammaterial och design gör att du kan ta dig an utmanande terräng eller snabba stadsgator med självförtroende. Du kommer att känna skillnaden från första tramptaget.

Det bästa med Trek är att det är mer än bara en cykel – det är en livsstil. Varje gång du hoppar på din Trek-cykel, tar du dig an dagen med energi och entusiasm. Och när du känner vinden i håret på en nedförsbacke eller suset av stadens puls, kommer du att förstå varför en Trek-cykel är ett måste för alla cykelentusiaster.

Men det handlar inte bara om prestanda och teknik – det är också om att ha kul på vägen. En Trek-cykel tar dig med på äventyr, skapar minnen och ger dig den frihetskänsla som bara cykling kan erbjuda. Och med vårt stora utbud av olika modeller och stilar, kan du vara säker på att hitta din perfekta match.

Så, om du är redo att ta din cykling till nästa nivå, kom förbi vår butik på Södermalm och låt oss visa dig varför Trek-cyklar är kända världen över. Vi är mer än glada att hjälpa dig att hitta den perfekta Trek-cykeln som kommer att följa med dig på alla dina äventyr – oavsett om det är på stigarna, asfalten eller någonstans däremellan. Välkommen in och upptäck Trek-cyklarnas spännande värld!

Slutord

Fuel EX 8 ger dig extra effektiv cykling med Shimanos senaste drivlina med det bredaste växelområde och Treks unika RE:aktiv-dämpare som ger fast stöd för trampningen utan att kompromissa med den mjuka följsamheten.

FAQ - Vanliga frågor och svar om Trek Fuel Ex Gen 5

Vad är den maximala kedjekransstorleken för den här cykeln?

Svar: 34T

Är växelörat nytt?

Svar: Ja, Fuel EX Gen 5 har SRAMs nya universalväxelöra, UDH (Universal Derailleur Hanger). UDH är utformat så att det vrids bakåt vid en påkänning. Det har även möjlighet att “trä tillbaka” kedjan på det lilla kugghjulet. Det här växelörat används även på andra fabrikat och är lättillgängligt över hela världen.

Finns det nya ABP-komponenter?

Svar: Ja, en del ABP-komponenter för att de ska vara kompatibla med SRAM UDH och ge ett slankare utseende

Vad har Mino Link för läge vid leverans?

Svar: Det övre läget.

Vad är gaffelns maximala slaglängd?

Svar: 150 mm (561 mm axel till krona) för 29”. 150 mm (541 mm axel till krona) för XS och S med 27,5”.

Vilket bromsfäste sitter bak på cykeln? Vad är den maximala storleken för bromsskivan?

Svar: 180 mm direkt. 203 mm max.

Kan jag använda en dämpare med längre slaglängd baktill?

Svar: Nej, det gör att garantin blir ogiltig. Dessutom gör det att bakstaget högst sannolikt kommer i kontakt med sadelröret.

Finns det ISCG-fästen? Går det att använda kedjestyrning?

Svar: Ja, den har ISCG 05-fästen.

Vilka är de största däcken som kan användas?

Svar: 29 x 2,6 tum”

Är den kompatibel med 27,5”- eller 27,5+-hjul och däck?

Svar: Bara storlekarna XS 27,5 och S 27,5 är kompatibla med hjul och däck på 27,5” upp till en bredd på 2,6”. De här storlekarna är inte kompatibla med hjul och däck på 29”.

Vilken är den minsta storleken på kedjekransen?

Svar: 30 kuggar är den minsta storlek som vi rekommenderar. Med den här storleken, och med standardstorleken 32 kuggar, kommer kedjan väldigt nära kedjestaget. Det är avsiktligt för att ge en tystare funktion.

Obs! Vi köp av en förmånscykel, se köpvillkor.

601842385067
No reviews
Kommentarer (0)
Inga kundrecensioner för tillfället.

10 andra produkter i samma kategori:

Product added to wishlist
Product added to compare.