• På rea!
  • SPARA -200 kr
Pedaler PDM520L SPD, MTB aluminium svart
Pedaler PDM520L SPD, MTB aluminium svart
Pedaler PDM520L SPD, MTB aluminium svart
Pedaler PDM520L SPD, MTB aluminium svart

Cykelpedaler Shimano PD-M520 SPD Svart

EPDM520L
I lager
399 kr 599 kr -200 kr
Inkl. moms 1-3 vardagar

Shimano PD-M520 SPD pedaler

Shimanos PD M520 kommer inkl. SM-SH51 Spd-klossar för mountainbike och gravel pedaler är totalt sett Sveriges, och förmodligen världens mest sålda SPD-pedal om man jämför alla kategorier. Pedalerna är mycket prisvärda och har bra tålighet och låg vikt i förhållande till prislappen. Vikten är ca 190 gram styck och tack vare den öppna designen rensar dem sig bra från smuts och lera, vilket gör dem utmärkta att använda även i leriga förhållanden.

Specifikationer:

  • Färg: Svart
  • Axel: CrMo (stål)
  • Kropp: Aluminium
  • Pedalklossar: SM-SH51 SPD (medföljer)
  • Vikt: 190 gram styck

 

Shimano PD M520 är Sveriges mest sålda SPD pedal

Shimano PD-M520 är så kallade SPD-pedaler, vilket betyder att dem är gjorda för att använda med SPD-klossar. Detta är små skoklossar som skruvas fast med två skruvar i skorna, och gör att du kan klicka fast skorna i pedalerna. På så sätt kan du få kraft både på vägen upp och vägen ner i pedalrörelsen. För att klicka loss foten vrider du bara lite på den, så lossnar pedalen. Pedlarklossar för att montera i dina cykelskor medföljer pedalerna (SM-SH51). 

Hur monterar man ett par cykelpedaler / Shimano PD-M520 

Shimano PD-M520 monteras antingen med hjälp av en pedalnyckel eller 15mm blocknyckel, eller med hjälp av en 6 millimeters insexnyckel. Smidigast och bäst är generellt pedalnyckeln, då den ger mer kraft. Viktigt att tänka på att vänster pedal (axel märkt L) är "felgängad", det vill säga du drar åt den åt motsatt håll jämfört med en vanlig skruv. Som minnesregel så dras båda pedalerna åt genom att skruva dom åt samma håll som cykeln hjul rullar när du cyklar framåt. 

4524667060475
No reviews
Kommentarer (0)
Inga kundrecensioner för tillfället.

10 andra produkter i samma kategori:

Product added to wishlist
Product added to compare.