• −80%
MUNSKYDD

Munskydd i tyg Shimano MR

MR4900001ONE
I lager
19,80 kr 99,00 kr -80%
Inkl. moms

Take care! Tvättbart munskydd i tyg från Mr Shimano. Munskyddets syfte är att minska risken för spridning av smittsamma partiklar från bäraren till personer i omgivningen genom att filtrera bort partiklar i utandningsluften. Är inte tillräckligt tätt för att skydda den som bär det.

 

Munskydd i kollektivtrafiken

I januari 2021 fick Sverige de första nationella riktlinjerna för användning av munskydd. Rekommendationen från Folkhälsomyndigheten gäller för dig som reser med kollektivtrafik på vardagar, där trängsel kan vara svår att undvika. Munskydden som används ska vara CE-märkta, vilket alla munskydd på Apotek Hjärtat är. Här kan du läsa mer om rekommendationerna för munskydd hos Folkhälsomyndigheten.

I februari 2021 beslutades det om förstärking av rekommendationerna i vissa regioner. Det innebär bland annat att engångsmunskydd alltid ska användas i kollektivtrafiken och i andra inomhusmiljöer där nära kontakt med andra inte går att undvika. Läs mer på Krisinformation.se vad som gäller för din region.
 

Om du använder munskydd är det fortsatt viktigt att följa rekommendationerna, som att stanna hemma om du har symtom och hålla avstånd till andra människor. Det är även viktigt att munskyddet används på rätt sätt så att inte risken att smittas istället förhöjs. Läs guiden för säkrare användning längre ner i denna artikel.

2021-03-08
No reviews
Product added to wishlist
Product added to compare.

När du besöker någon webbplats kan den lagra eller hämta information i din webbläsare, mestadels i form av \ 'cookies '. Den här informationen, som kan vara om dig, dina inställningar eller din internetanordning (dator, surfplattform eller mobil), används mest för att webbplatsen ska fungera som du förväntar dig.