Sadlar

 

Cykelsadlar

Är du på jakt efter en ny cykelsadel så har du kommit helt rätt! Vi har nämligen cykelsadlar i en mängd olika utföranden och prisklasser. Så oavsett om du letar efter en lite billigare ersättare till din befintliga cykelsadel eller om du är ute efter maximal komfort för dig och din bak så hittar du det här hos oss. Är du ute efter maximal komfort så uppmanar vi dig till att spana in våra gel-sadlar. Det är precis som det låter en sadel med gel-fyllning som är mjuk och formar sig efter dig när du cyklar.

Vilken cykelsadel ska jag välja?

Som du säkert redan noterat så säljer vi både damsadlar, herrsadlar, juniorsadlar, barnsadlar och unisexsadlar. Du kanske tänker vad är det för påhitt dam- och herrsadlar? De finns faktiskt en god tanke med dessa även om damsadlar funkar lika bra till herrar och vice versa. Anledning till att de finns specifika sadlar för respektive kön är att kvinnor vanligtvis har längre mellan sittbenen än män. Därför är normalt en bredare sadel att föredra om du är en kvinna och en smalare om du är en man. Det brukar skilja ungefär 1-3 cm på damsadlar och herrsadlar i bredd.

Mjuk eller hård sadel är också en vanlig frågeställning när det kommer till cykelsadel. Cyklar du en på en standardcykel är en mjuk sadel att föredra medan en hård passar bättre för de som cyklar MTB eller racercykel. Du ska också undvika att välja en mjuk sadel om du brukar cykla med vadderade cykelbyxor. Den dubbla stoppningen kan nämligen leda till att sittbensknölarna sjunker in och försämrar blodtillförseln. Medan dubbelvaddering kan försämra blodtillförseln kan en sadel med glipa i mitten förbättra den och minska trycket mot underlivet. Sadlar med glipa är därför perfekt för dig som cyklar långa sträckor.

Vi vet att det här med cykelsadlar kan kännas som en enda stor djungel. Men oroa dig inte. Våra cykelexperter kan allt om cykelsadlar och kan hjälpa dig att välja rätt om du skulle behöva lite rådgivning. Du kan antingen, mejla eller ringa in för att få hjälp med valet av sadel.

Cykelsadlar för alla

Oavsett om du är dam, herre, barn eller något där i mellan så finns det en cykelsadel här för dig. Vi har cykelsadlar till alla typer av cyklar som mountainbikes, racercyklar, hybridcyklar, pendlarcyklar, ja alla cyklar som kan tänkas helt enkelt. Har du en tight cykelbudget eller vill du stå på stort med en riktigt förstklassig sadel så hittar du det här hos oss. Vi har både de ”vanliga” cykelsadlarna i plast och syntetläder och lite finare sadlar i läder med naturliga växtfärger. Är cykelsadelns utseende lika viktigt för dig som hur komfortabel den är så behöver du inte oroa dig , för här finns cykelsadlar som i allra högsta grad är estetiskt tilltalande inte bara när det kommer till materialval och form utan även färg. Här har du nämligen möjlighet att välja cykelsadlar i klassiskt svart men även mer utstickande färger som blå, röd och grön eller varför inte lila?

Vi har cykelsadlar från välkända varumärken som Brooks, Bontrager, Selle Italia, Pro, Selle San Marco, BBB,  Spectra, Selle Royal och många fler.

 
Visar 1-58 av 58 objekt
Filtrera på
Pris
kr kr
Varumärke
Filter
Product added to wishlist
Product added to compare.