Kassetter

 

Kassetter till Cykel

Här hittar du vårt fina utbud av kassetter. Kassetten fyller en viktig funktion i din cykels drivlina och det är därför viktigt att ta hand om den regelbundet. Men ifall din kassett sjunger på sista versen så hittar du din ersättare här. Här hittar du kassett till din cykel. Cykelkassetten monteras på bakre hjulnavet och är en utav dem viktigaste delarna för drivlinans funktion. Kassetter är en slitagedel och är därför en utav de viktigare delarna att underhålla på sin cykel. När man byter ut sin cykelkassett bör man samtidigt byta sin cykelkedja för att få bästa funktion i sin drivlina, då dessa två slits tillsammans.

Vi på Cykelkraft erbjuder kassetter för många olika cykeldiscipliner med mängder utav olika utväxlingar ifrån många kända varumärken, allt ifrån billigt till exklusivt. Du kan hitta kassetter ifrån varumärken såsom Shimano, SRAM och BBB.

Vilken kassett ska jag välja?

Vilken kassett du ska välja till din cykel beror på hur många växlar du har baktill. Om du till exempel har 10 växlar bak så måste du ha en kassett med 10 stycken klingor. Hela drivlinan är anpassad för antalet växlar på cykeln, både kedja, kassett och till viss mån även framdreven. Vi erbjuder kassetter för allt från 7 upp till 12 växlar.

När man har valt rätt antal drev på kassetten så bör man filtrera efter vilket varumärke som resterande drivlina är uppbyggd utav, det är alltid bra att försöka ha genomgående samma varumärke i sin drivlina. Då komponenter från samma varumärke lirar bäst tillsammans.

När man har kommit så här lång kan man börja fundera på vilken utväxling man önskar på sin kassett. Utväxlingen berättar vilket antal taggar det är på det minsta och det största drevet på kassetten. Om du exempelvis tittar på ett drev med utväxlingen 10-42T så ser du att minsta drevet på kassetten har totalt 10 stycken taggar och det största drevet har 42 stycken.

Är man nöjd med hur sin cykel har presterat tidigare kan man använda samma utväxling som på sin tidigare kassett. Är det så att man skulle vilja ha lite mer tryck och samtidigt bibehålla höga hastigheter bör man leta efter en cykelkassett med mindre antal kuggar på det minsta drevet. Skulle man önska en lättare växel exempelvis när man trampar uppför bör man istället leta efter en kassett med fler tänder på det största drevet.

När man har hittat sin kassett behöver man veta om man har tillgång till rätt verktyg. Vi har verkstäder där vi gärna hjälper till med att byta cykelkassetter men detta är också något man kan göra själv, med hjälp utav rätt verktyg. Verktyg som kan komma att behövas är bland annat: kassettverktyg för respektive märke, kedjepiska, kedjebrytare.

Få hjälp med att välja rätt kassett till din cykel

Behöver du hjälp med att välja rätt kassett eller kanske bara några goda råd? Oavsett så är du självklart varmt välkommen att kontakta våra experter. Du når dem antingen via vår meddelandefunktion eller på telefon 08-6688110

 
Visar 1-47 av 47 objekt
Filtrera på
Pris
kr kr
Varumärke
Filter
Product added to wishlist
Product added to compare.