Lista över produkter per varumärke Crescent

Om du en gång har börjat tänka på varumärket Crescent, ser du plötsligt cyklarna överallt. Såväl nya som gamla, något som inte är en slump för Crescent är en kvalitetscykel gjord för svenska förhållanden. Nu förtiden har deras satsning det på elcyklar tagit en enorm fart och då är Crescent såklart störst på den svenska elcykel marknaden - för Sverige i tiden! 

När vi tillverkar våra cyklar använder vi liknande program och simulatorer som flygplanstillverkarna gör. Därefter sätter vi ihop komponenterna i så lätta och starka material som möjligt för att förverkliga den önskvärda snabbheten, hållbarheten och styrkan. Redan i början av 1900-talet cyklade budpojkarna med sina varor på en Crescent.

De skulle faktiskt känna igen några av dagens klassiska modeller. Dock skulle de stå som frågetecken inför våra nya lite extremare och högteknologiska konstruktioner.Hur som helst, i Varberg använder vi oss av den mest innovativa tekniken man kan tänka sig. Våra konstruktörer arbetar med och utvecklar minsta lilla detalj på varje enhet. Sedan testas cyklarna, varpå de testas igen. Först när resultatet är perfekt, får de nya trotjänarna rulla ut från fabriken i Varberg

Cycleurope Sverige AB är idag ett företag om ingår i Cycleurope-koncernen. Företaget startade 1908 i Varberg och under 1910-talet blev företagsnamnet Monark AB.

1960 förvärvades en del av Nymanbolagen med varumärket Crescent.
Företagsnamnet ändrades då till Monark-Crescent AB.

Sedan i slutat av 1990-talet ingår vi i Cycleurope-koncenen och hösten 2000 ändrades företagsnamnet till Cycleurope Sverige AB.

Idag äger, marknadsför och distribuerar vi cykelmärkena Crescent, Monark samt TEC och Spectra på delar och tillbehör

Mindre
Visar 1-12 av 37 objekt
Product added to wishlist
Product added to compare.