Lista över produkter per varumärke Continental

Continental eller som vi säger i butiken "Conti"

Ett av marknadens ledande och mest innovativa tillverkaren av riktigt bra cykeldäck och slang med tysk kvalitet! Continental är ett av de få företag i världen som har tillverkat däck och innerslangar för cyklar i mer än 100 år - Alltså de vet på riktigt var det gör!

Continental utvecklar kvalitetsdäck i Tyskland och har ett otroligt stort och brett sortiment som sträcker sig över alla typer av cyklar. Oavsett om du cyklar i stan, skogen eller på landsvägarna så finns en passande gummiblandning och däckstorlek för din cykel. Däcken är framtagna för varierande underlag, terräng och väderlek - det finns alltid något Continental däck som passar för alla - Oavsett om du är proffs, motionär, pendlar- eller vardagscyklist.

Historia

Continental grundades 1871 i Tyskland som en fabrik som tillverkade alla möjliga gummiprodukter, bland dessa däck för vagnar såväl som cyklar. Till att börja med var de däck de tillverkade solida och de innehöll alltså ingen luft. Detta ändrades dock år 1892 då Continental var det första företaget att tillverka luftdäck för cyklar. Sedan dess var Continental länge ledande som däcktillverkare. Inte minst kom deras kommersiella framgångar från att många av de ledande racerförarna i världen hade däck från denna tillverkare. Under förspelet inför världskriget hade företaget en enorm framgång och de fick också igenom en rad viktiga patent. Dock slutade det med att företagets fabriker blev kraftigt bombade 1945, och från det kom en långsam återuppbyggningsprocess. Under 1970-talet lades sedan grunden för Continental som den ledande och mest innovativa tillverkaren av däck. Idag kan man se det genom deras många patent och framstående lösningar på alla problem som cyklister på alla nivåer ställs inför

Mindre
Visar 1-12 av 52 objekt
Product added to wishlist
Product added to compare.