• SPARA -400 kr
Cykelhjälm Lazer Blade+ Mips Matt Svart
Cykelhjälm Lazer Blade+ Mips Matt Svart
Cykelhjälm Lazer Blade+ Mips Matt Svart
Cykelhjälm Lazer Blade+ Mips Matt Svart
Cykelhjälm Lazer Blade+ Mips Matt Svart
Cykelhjälm Lazer Blade+ Mips Matt Svart

Cykelhjälm Lazer Blade+ Mips Matt Svart

BLC2197886567
I lager
999 kr 1 399 kr -400 kr
Inkl. moms

Lazer Blade+ Mips | Matt Svart cykelhjälm

Lazer Blade+ är en riktigt bekväm och säker Mips-hjälm som kombinerar en fin look med hög prestanda. Detta är hjälmen du bär på dina helgturen och dina dagliga pendling till jobbet. Dess smala form kombinerat med Advanced Rollsys® retention system ger utmärkt passform och bra justerbarhet. Den har 22 ventiler för att hålla dig cool och tyngden hålls nere för att du ska kunna flyga ner i vägen i komfort. Blade + levereras med en bottenhål för att ge en ren finish och extra slagskydd. Integreringen av lågfriktions MIPS-skiktet ger skydd mot rotationspåverkan, vilket gör säker ännu säkrare!

Köp till LED-belysning för hjälmen här

Snabbfakta

  • Fit System: Avancerat Rollsys System ARS
  • Konstruktion: In-Mold
  • Säkerhet: MIPS
  • Ventilation: 22 Ventiler
  • Vikt: 230 g (S)
  • Certifiering:  CE-CPSC-AS

Mät din huvudomkrets för att få rätt hjälmstorlek.

S: 52-56 M: 55-59 L 58-62 CM

Storlek
  • S
  • M
  • L

 

Blade+ är en riktigt prisvärd & säker Mips-hjälm

Lazer Blade+ cykelhjälm designad för landsvägscykling ger suveränt skydd med stil och funktioner som påminner om mer avancerade hjälmar. Slitstarkt EPS-skum med in-mold-konstruktion gör att du har ett pålitligt skydd vid en eventuell krasch och MIPS-teknologin ger avancerat skydd vid sneda islag. 22 ventilationshål och ergonomiska kuddar gör hjälmen skön även på långa pass. Advanced Rollsys System säkrar hjälmen på ditt huvud via en lättjusterad ratt på toppen av hjälmen som du lätt når med en hand, så att du kan justera passformen även när du kör. I mörka förhållanden maximeras din säkerhet med reflekterande klistermärken och du kan även sätta på en LED-belysning i bak som gör dig extra synlig i trafiken. Utseendet fullbordas med att det stilrena ytterskalet är snyggt sammanfogat med hjälmens kärna.

Funktioner

Suveränt skydd med MIPS. MIPS ger extra skydd mot rotationspåverkan genom att omdirigera slagkraften via ett extra lager inne i hjälmen, det ger optimalt skydd vid ett eventuellt islag som träffar snett på huvudet vilket är den vanligaste orsaken till hjärnskada.

Skön och ventilerande. 22 ventilationshål och vadderade kuddar ger maximal komfort och håller dig sval när det hettar till.

Perfekt passform. Advanced Rollsys System ger en skön, tight och säker passform är lätt att justera med en hand.

Lätt. Blade+'s minimalistiska konstruktion ger den lätt utan att kompromissa på utseende eller skydd och den låga vikten gör att hjälmen knappt känns på ditt huvud.

Extra synlig. Reflekterade klistermärken och bakbelysning som tillval gör att du syns i trafiken även när det är mörkt.

MIPS - säkra cykelhjälmar, ta säkerheten till en helt ny nivå!

Den svenska uppfinningen MIPS betyder ” Multi-Directional Impact Protection System” och tar säkerheten på cykelhjälmar till en helt ny nivå. Mycket kort förklarat handlar det om en konstruktion som minskar de rotationskrafter som uppstår på hjärnan vid vinklade slag mot huvudet.

En traditionell cykelhjälm är tillverkad i två lager, och de sammanfogas utan att de kan röra sig oberoende av varandra. Den är designad för att dämpa och stå emot det skadliga tryck som uppstår i hjälmen och så långt allt bra - men vid de allra flesta olyckor där cyklister är inblandade så träffar hjälmen snarare underlaget i en sned vinkel, snarare än i en helt rät vinkel. 

Smarta MIPS tillåter att cykelhjälmen kan rotera i förhållande till huvudet (via friktion kan det yttre lagret röra sig 10-15 mm i förhållande till det inre lagret) vilket ger hjälmar som är utrustade med MIPS ett betydligt mer effektivt skydd mot rotationsvåld och minskar dramatiskt risken för hjärnskador vid tillfällen då cykelhjälmen tar emot stöten annat än vinkelrätt mot backen. Det är vetenskapligt bevisat att hjälmar med MIPS kan absorbera samt reducera slag och stötar från den roterande energi som överförs till hjärnan vid en kraftig stöt.

5420078865687
No reviews
Kommentarer (0)
Inga kundrecensioner för tillfället.

10 andra produkter i samma kategori:

Product added to wishlist
Product added to compare.