Cykelhjälm Lazer Tonic Kineticore Vit
Cykelhjälm Lazer Tonic Kineticore Vit
Cykelhjälm Lazer Tonic Kineticore Vit
Cykelhjälm Lazer Tonic Kineticore Vit
Cykelhjälm Lazer Tonic Kineticore Vit
Cykelhjälm Lazer Tonic Kineticore Vit

Cykelhjälm Lazer Tonic Kineticore Vit

BLC2237891968
Fåtal kvar i lager
899 kr
Inkl. moms

En riktigt snygg och bekväm cykelhjälm från Lazer – Tonic KinetiCore är designad för fritidscyklister som vill ha en lättviktshjälm utan att kompromissa med säkerheten.

Storlek: S (52-56 cm), M (55-59 cm), L (58-61 cm), XL (61-61 cm)

Storlek
  • M
  • XL

 

Nyhet! Lazer Tonic Kineticore Cykelhjälm - Snygg & bekväm cykelhjälm

I den här nya sköna versionen av Tonic cykelhjälmen från Bike Nation kan du svettas i vetskapen om att den lätta och ventilerande Tonic KinetiCore håller dig sval med 18 ventilationshål för att förbättra luftflödet när du pressar upp tempot. När temperaturen sjunker och du vill skydda dig mot kall vind, är vinterkitet din bästa vän för att cykla med komfort under årets alla säsonger. Lägg till passformssystemet Advanced TurnSys som erbjuder vertikal justermån och den exklusiva skyddstekniken KinetiCore och resultatet är en otroligt välventilerad, bekväm och lätt hjälm. Hjälmen är dessutom gogglesvänlig där glasögonen kan placeras ut i särskilda urtag. Den är också kompatibel med Lazer LED-lampa som kan fästas bak på hjälmen (tillval).

Egenskaper

– Ventilerande med 18 ventilationskanaler

– Skydd under alla årets säsonger

– Precis justering

– Exklusiv skyddsteknik

– Lättviktig

– Gogglevänlig

– LED-kompatibel

Specifikation

– Justeringssystem: Advanced TurnSys®-systemet

– Storlek: S (52-56 cm), M (55-59 cm), L (58-61 cm)

– Vikt: 240 g

– Avkylningseffektivitet: 97,2% (100% = ingen hjälm)

Varför hjälm med KinetiCore istället för Mips-teknik?

Säkrare hjälm med KinetiCore-teknologi

Vill du ha en säker hjälm som ger ett bättre stötskydd än vanliga hjälmar? Då ska du kika in Lazers Kineticore -hjälmar som är ett utvecklat skydd i deras cykelhjälmar mot roterande stötar. Här berättar vi mer om fördelarna med att välja en Kineticore-hjälm

Förbättrat Stötskydd

Efter flera år av forskning och testning i ett unikt datorsimuleringsprogram kring stötar och dess påverkan på våra hjärnor utvecklades tillslut teknologin KinetiCore som skyddar mot både direkta och roterande stötar. Detta tack vare unika block av EPS-skum: Controlled Crumple Zones. Blocken trycks ihop vid slag och absorberar energin som annars skulle ha nått cyklistens hjärna. Ett exempel på en direkt kollision är när en lös sten krockar med en hjälm ovanifrån. Det är en sällsynt typ av stöt, men hjälmar måste skydda cyklisten från den här typen av slag. En vridande påverkan uppstår när cyklisten är i rörelse och kolliderar med en hård yta, exempelvis marken. Kraften från kollisionen kan få cyklistens hjärna att röra sig inuti skallen, vilket leder till allvarliga skador. Det är denna typ av påverkan som Lazer har fokuserat på att ge skydd mot.

"Genom att låta en simulator berätta för oss vad som kommer att hända vid direkta och roterande stötar, började vi få en fördel gentemot våra konkurrenter", säger Van Waes, Lazer.

5400974022827
No reviews
Kommentarer (0)
Inga kundrecensioner för tillfället.

10 andra produkter i samma kategori:

Product added to wishlist
Product added to compare.