• På rea!
  • -261,00 kr
DÄCK SCHWALBE MarathonWinter 20x1.55 42-406 Sv/Reflex 168dubb
Vinterdäck Schwalbe Marathon Winter...
Vinterdäck Schwalbe Marathon Winter...
Vinterdäck Schwalbe Marathon Winter...
DÄCK SCHWALBE MarathonWinter 20x1.55 42-406 Sv/Reflex 168dubb

Vinterdäck Schwalbe Marathon Winter Plus RaceGuard 42-406 (20 x 1.60) reflex, 168 dubbar

18-11116448
I lager
589,00 kr 850,00 kr -261,00 kr
Inkl. moms

Marathon Winter är ett prisvärda dubbdäcket för cykel.

Schwalbe Marathon Winter i den här 20 tum dimension (42-406) passar utmärkt för för dig som har bredder mellan 42 och 50 mm på dina sommardäck.

Märke: Schwalbe Maraton Winter 

Däcktyp: Punkteringsskydd Raceguard Level 4 med kanttråd.

Dubbar: 168 st (fyra rader).

Storlek: Tum 20x1,60 |  Ertro 42-406 mm

Färg: Svart med 3M reflexrand på sidorna

Däcktryck: 2,0-5,0 Bar | 30-70 Psi

Däckmönster: Schwalbe HS 396

Gummi: Winter Compound

Trådtäthet: EPI 67 kord

Vikt: 640 gram.

Hur du köper du dubbdäck till cykel ännu billigare av oss?

Du sparar extra mycket med moms rabatten. När du väljer att komma in och köpa dubbdäcken direkt i vår stora fysiska butik på Sankt Paulsgatan 43 i Stockholm och samtidigt lämna cykeln för få dem monterade av oss i vår egna cykelverkstad - Då betalar du endast 528 inkl 12% moms för vinterdäcket, det tillkommer arbetskostnad.


 

Dubbdäcket Schwalbe Marathon Winter Plus RaceGuard 

Det här är ett högpresterande dubbdäck som är speciellt utformat för att erbjuda utmärkt grepp och stabilitet på snö och isiga ytor. Detta däck är idealiskt för vintercykling och är särskilt populärt bland pendlare och cyklister som bor i områden med snö och is.

Schwalbe Marathon Winter Plus RaceGuard har 168 stycken dubbar i aluminium som ger ett utmärkt grepp på snö och is. Dubbarna är placerade på ett sätt som ger optimalt grepp i alla riktningar och ger också en utmärkt bromsförmåga.

Däcket är också utformat med Schwalbes RaceGuard-teknik som ger en extra lager av skydd mot punkteringar och skador. Detta gör det till ett mycket hållbart och pålitligt däck som är utformat för att hålla länge och tåla tuffa förhållanden.

Schwalbe Marathon Winter Plus RaceGuard har också en specialdesignad gummiblandning som ger utmärkt grepp och stabilitet på kalla och hala ytor. Detta däck är också utformat för att ha lågt rullmotstånd, vilket gör det lätt att cykla och ger en effektiv prestanda.

Sammanfattningsvis är Schwalbe Marathon Winter Plus RaceGuard ett högpresterande dubbdäck som är utformat för att ge utmärkt grepp och stabilitet på snö och isiga ytor. Det har 168 stycken dubbar i aluminium, Schwalbes RaceGuard-teknik för extra punkteringsskydd, en specialdesignad gummiblandning för optimalt grepp och lågt rullmotstånd.

FAQ Dubbdäck

Släpper dem inte fäste inte i hala kurvor? Nej - Dubbarna "greppar" riktigt bra på normala asfaltvägar och även snabb kurvtagning är inget problem.

Måste däcken köras in? För att säkerställa att ståldubbarna är permanent fixerade bör däcken köras in ca 30 km på asfalt, samtidigt som man undviker snabb acceleration eller kraftiga inbromsningar.

Hur lång är dubbarna livslängd? Alla Schwalbe-ståldubbar har en kärna av extremt slitstark karbid, så de kan räcka i några tusen kilometer. Det är normalt att kanterna rundas av lite grann.

Går dem också att köra på vanligt asfaltsunderlag? Utan några problem, men om vägen inte är täckt av vinterunderlag kan ibland däckljudet bli irriterande.

Vilka är då dubbdäckens begränsningar? Det ska möjligen vara att i riktigt djup spårig snö på en oplogad väg- eller cykelbana, ja då hjälper inte ens dubbdäck.

I vissa områden ligger snön sällan kvar länge, är dubbdäck fortfarande ett alternativ? På isiga vägar, när även bilar har problem, är det en härlig känsla att ha full kontroll på en säker cykel med dubbdäck. Det är bäst är annars att du har två cyklar körklar under den här årstiden och att du då använder den mest lämpliga cykeln när du har koll på dagens väderlek.

Är inte dubbdäck olagliga på Hornsgatan? Endast ståldubbade däck för motorfordon är förbjudna att köra med där. Men inga cyklar är inte klassat som motorfordon, så cykeldäck med ståldubbar är alltså tillåtet att köra även på till exempel Hornsgatan i Stockholm.

Några ståldubbar har lossnat, kan dem bytas ut? Ja, vi erbjuder en uppsättning med 50 st ersättningsdubbar inkl. ett specialverktyg, som man sedan enkelt kan installeras själv.

No reviews
Product added to compare.

När du besöker någon webbplats kan den lagra eller hämta information i din webbläsare, mestadels i form av \ 'cookies '. Den här informationen, som kan vara om dig, dina inställningar eller din internetanordning (dator, surfplattform eller mobil), används mest för att webbplatsen ska fungera som du förväntar dig.