• På rea!
  • -341,00 kr
Vinterdäck Schwalbe Marathon Winter...
Vinterdäck Schwalbe Marathon Winter...
Vinterdäck Schwalbe Marathon Winter...

Vinterdäck Schwalbe Marathon Winter Plus SmartGuard 55-406 (20 x 2.15) reflex, 144 dubbar

18-11159003
I lager
599,00 kr 940,00 kr -341,00 kr
Inkl. moms

Marathon Winter dubbdäck för cyklar.

Marathon Winter Plus har inte bara lätta och starka metalldubbar – utan det har även en vinteranpassad gummiblandning som håller sig mjuk även i kylan och därmed ger avsevärt högre grepp på is och snö än vanligt gummi. Med 144 ståldubbar i Marathon Winter behåller du kontrollen och har säkert grepp i snäva kurvor och vid snabba inbromsningar.

Högsta punkteringskydd med SmartGuard 7/7 och det är alltid tryggt! Du får ett extra brett och slitstarkt däck med bra grepp på både snö och isiga vinterväglag. På kall asfalt är det här däcket fantastiskt bra, och eftersom det har mjukare gummiblandning än vanliga sommardäck har du högre friktion när det är kallare väderlek.

Schwalbe Marathon Winter i den här extra breda 20 tum dimension (55-406) passar utmärkt för för dig som har bredder på mellan 55 och 65 mm på dina sommardäck.

Hur du köper du dubbdäck till cykel ännu billigare av oss?

När du väljer att komma in och köpa dubbdäcken direkt i vår stora fysiska butik på Sankt Paulsgatan 43 i Stockholm och samtidigt lämna in cykeln för få dem monterade av oss i vår egna cykelverkstad - Då betalar du endast 537 inkl 12% moms för vinterdäcket, det tillkommer arbetskostnad.


 
VARUMÄRKE Schwalbe
PUNKTERINGSSKYDD  Nivå 7 av 7 (SmartGuard)
FÄRG Svart/Reflex
HJULSTORLEK 20 tum 406 mm
DÄCKBREDD I TUM 55 mm 
TYP AV DÄCK  Däck för slang
DÄCKDIMENSION  55-406
TRÅDTÄTHET  67 TPI
DÄCKTRYCK 2.0-4.0 bar
ANTAL DUBBAR 144 st
REFLEXSIDA Ja

BRA ATT VETA OM DUBBDÄCK

KAN MAN CYKLA MED DUBBDÄCK ÄVEN PÅ VANLIGA VÄGAR?

Utan problem, men om det bara är ett tunt snölager kan ljudet från däcket vara irriterande.

TIPS: Vid maximalt däcktryck kan man cykla på isfria vägar med minimalt ljud

SLADDAR DET INTE PÅ ISIGA VÄGAR?

Nej! Dubbarna "klöser" väldigt bra på normala asfaltsvägar och inte ens snabb kurvtagning är några som helst problem. På isiga vägar där även bilar kan ha problem är det en fantastisk känsla att ha full kontroll på sin cykel.

HINT: Dubbarna fungerar bäst på is under maximalt däcktryck.

ÄR INTE DUBBAR OLAGLIGT?

Det är bara motorfordon som är förbjudna på vissa vägar (Hornsgatan i Stockholm) med flera. Vanlig pedaldriven cykel eller 25 km/h elcykel klassas inte som ett motorfordon.

MÅSTE MAN KÖRA IN DÄCKEN?

För att säkerhetsställa att dubbarna fastnar permanent bör däcken köras in ca 3-4 mil på asfalt, samtidigt som man försöker undvika kraftiga inbromsningar eller snabb acceleration.

HUR LÄNGE HÅLLER DUBBARNA?

Dubbarna på våra kvalitets dubbdäck från Schwalbe och Suomi Tyres kan hålla ett par tusen kilometer. Det är normalt att att dubbarna rundas av i kanterna och att det sjunker djupare in i däcket.

NÅGRA DUBBAR HAR LOSSNAT, KAN MAN ERSÄTTA DEM?

Ja! Vi säljer numera set med ersättningsdubbar inklusive monteringsverktyg.

2018-12-03
No reviews
Product added to compare.

När du besöker någon webbplats kan den lagra eller hämta information i din webbläsare, mestadels i form av \ 'cookies '. Den här informationen, som kan vara om dig, dina inställningar eller din internetanordning (dator, surfplattform eller mobil), används mest för att webbplatsen ska fungera som du förväntar dig.