• SPARA -250 kr
Dubbdäck Schwalbe Winter 42-622 (28x1.60)
Dubbdäck Schwalbe Winter 42-622 (28x1.60)

Dubbdäck Schwalbe Winter 42-622 (28x1.60)

18-003-404
I lager
399 kr 649 kr -250 kr
Inkl. moms

Kanonpris! Dubbdäck för cykel

Schwalbe Winter är det mest prisvärda dubbdäcket på marknaden. Winter har inte bara dubbar – utan även en vinteranpassad gummiblandning som håller sig mjuk i kylan och därmed ger avsevärt högre grepp på is och snö än vanligt gummi. Punkteringsskydd och reflex på däcksidan, det perfekta valet för säkrare cykling under vintertiden!

Välj rätt dimension

Det här dubbdäcket passar ofta utmärkt för för dig som har 28 tum cykel med 622 mm sommardäck med bredder mellan 42 och 50 mm

Passar perfekt när dina sommardäck är märkta:

42-622mm  28x1.6"  700x40C
44-622mm  28x1 5/8"   700x42C
47-622mm  28x1 5/8x1 3/4"  700x45C

Varför ska jag välja Schwalbe Winter?

  • Med dessa på hjulen slipper man oroa dig för att tappa greppet.
  • Ger pålitlig kursstabilitet och ser till att du kan behärska de flesta typer av vinterväglag
  • Försett med 120 ståldubbar och de är alla omsorgsfullt fördelade på vinterdäcket
  • Pålitlig mjukare gummiblandning och en rund profil med rejäl mönstring över hela däcket
  • Punkteringsskydd K-Guard är tryggt.
  • Perfekt för vårt varierande skandinaviska vinterväglag med både på is, snö och slask.

För en säker, rolig och bekväm vintercyklingupplevelse, är Schwalbe Winter Dubbdäck 42-622 det perfekta valet. Du behöver inte längre oroa dig för halkiga vägar – dessa dubbdäck ger dig den stabilitet och trygghet du behöver när du cyklar i vinterlandskapet. Skaffa dina Schwalbe Winter Dubbdäck idag och känn skillnaden i varje tramp!

Hur du köper du dina dubbdäck till cykel ännu billigare av oss?

När du väljer att komma in och köpa dubbdäcken direkt i vår stora fysiska butik på Sankt Paulsgatan 43 i Stockholm och samtidigt lämna in cykeln för få dem monterade av oss i vår egna cykelverkstad - Då betalar du endast 357 inkl 12% moms för vinterdäcket, det tillkommer arbetskostnad.

 

Cykla säkert i vinter med Schwalbe Winter Dubbdäck

Vintercykling behöver inte vara en utmaning – den kan vara en spännande äventyr! Med Schwalbe Winter Dubbdäck 42-622 är du redo att tackla isiga vägar och snötäckta gator med fullt självförtroende.

Funktion och Prestanda:

Schwalbe Winter Dubbdäck 42-622 är utformade med precision för att ge dig den bästa möjliga prestandan under kalla förhållanden. Dessa dubbdäck är utrustade med specialutvecklade dubbar som ger exceptionellt bra grepp på is och snö. Du kan vara säker på att du kommer att kunna cykla säkert och stabilt i vinterlandskapet.

Hållbarhet och Slitstyrka:

Schwalbe är känt för sin höga kvalitet, och detta gäller också deras vinterdäck. Winter Dubbdäcken är konstruerade för att vara slitstarka och tåliga. De kommer att hålla länge och ge dig många mil av problemfri cykling även i de mest krävande väderförhållandena.

Enkel Installation:

Att byta till Schwalbe Winter Dubbdäck 42-622 är enkelt och kräver ingen avancerad cykelmekanik. Du kan snabbt och smidigt montera dessa däck på din cykel och vara redo att ge dig ut på vägen på nolltid.

Hur väljer man rätt däckstorlek:

Se till att din cykel passar för denna 28" storleken 42-622 (ETRTO) som är den standard som alla cykeldäck klassas enligt numera. Man behöver ofta välja en annan dimension på vinterdäcken än den du har på dina sommardäck för att ståldubbarna ska få plats under stänkskärmarna på din cykel. Dessa dubbdäck (42-622) kan du ofta välja när dina sommardäck är märkta (hittar du på däcksidorna) 42-622, 43-622, 44-622, 47-622, 50-622, 52-622.

Notera: För att säkerställa bästa möjliga prestanda och säkerhet, följ tillverkarens rekommenderade riktlinjer för däcktryck som är märkt på däcksidorna.

FAQ Dubbdäck

Släpper dem inte fäste inte i hala kurvor? Nej - Dubbarna "greppar" riktigt bra på normala asfaltvägar och även snabb kurvtagning är inget problem.

Måste däcken köras in? För att säkerställa att ståldubbarna är permanent fixerade bör däcken köras in ca 30 km på asfalt, samtidigt som man undviker snabb acceleration eller kraftiga inbromsningar.  Under inkörningsperioden kan det dock vara fördelaktigt att ha maximalt däcktryck när du kör in däcken på asfalt.

Hur lång är dubbarna livslängd? Alla Schwalbe-ståldubbar har en kärna av extremt slitstark karbid, så de kan räcka i några tusen kilometer. Det är normalt att kanterna rundas av lite grann.

Går dem också att köra på vanligt asfaltsunderlag? Utan några problem, men om vägen inte är täckt av vinterunderlag kan ibland däckljudet bli irriterande.

Vilka är då dubbdäckens begränsningar? Det ska möjligen vara att i riktigt djup spårig snö på en oplogad väg- eller cykelbana, ja då hjälper inte ens dubbdäck.

I vissa områden ligger snön sällan kvar länge, är dubbdäck fortfarande ett alternativ? På isiga vägar, när även bilar har problem, är det en härlig känsla att ha full kontroll på en säker cykel med dubbdäck. Det är bäst är annars att du har två cyklar körklar under den här årstiden och att du då använder den mest lämpliga cykeln när du har koll på dagens väderlek.

Är inte dubbdäck olagliga på Hornsgatan? Endast ståldubbade däck för motorfordon är förbjudna att köra med där. Men inga cyklar är inte klassat som motorfordon, så cykeldäck med ståldubbar är alltså tillåtet att köra även på till exempel Hornsgatan i Stockholm.

Några ståldubbar har lossnat, kan dem bytas ut? Ja, vi erbjuder en uppsättning med 50 st ersättningsdubbar inkl. ett specialverktyg, som man sedan enkelt kan installeras själv.

4026495825948
No reviews
Kommentarer (0)
Inga kundrecensioner för tillfället.

10 andra produkter i samma kategori:

Product added to wishlist
Product added to compare.