Lazer Tonic KinetiCore  Flash Yellow Black
Hjälm Lazer Tonic KinetiCore Flash Yellow Black
Hjälm Lazer Tonic KinetiCore Flash Yellow Black
Lazer Tonic KinetiCore  Flash Yellow Black
Hjälm Lazer Tonic KinetiCore Flash Yellow Black
Hjälm Lazer Tonic KinetiCore Flash Yellow Black

Hjälm Lazer Tonic KinetiCore Flash Yellow Black

BLC2237891711
Fåtal kvar i lager
899 kr
Inkl. moms

Lazer Tonic KinetiCore | Flash Yellow Black

En riktigt snygg och bekväm cykelhjälm från Lazer – Tonic KinetiCore är designad för fritidscyklister som vill ha en lättviktshjälm utan att kompromissa med säkerhet och synligheten.

Storlek: S (52-56 cm), M (55-59 cm), L (58-61 cm)

Storlek
  • L

 

Nyhet! Lazer Tonic Kineticore Cykelhjälm - Snygg & bekväm cykelhjälm

I den här nya sköna versionen av Tonic cykelhjälmen från Bike Nation kan du svettas i vetskapen om att den lätta och ventilerande Tonic KinetiCore håller dig sval med 18 ventilationshål för att förbättra luftflödet när du pressar upp tempot. När temperaturen sjunker och du vill skydda dig mot kall vind, är vinterkitet din bästa vän för att cykla med komfort under årets alla säsonger. Lägg till passformssystemet Advanced TurnSys som erbjuder vertikal justermån och den exklusiva skyddstekniken KinetiCore och resultatet är en otroligt välventilerad, bekväm och lätt hjälm. Hjälmen är dessutom gogglesvänlig där glasögonen kan placeras ut i särskilda urtag. Den är också kompatibel med Lazer LED-lampa som kan fästas bak på hjälmen (tillval).

Egenskaper

– Ventilerande med 18 ventilationskanaler

– Skydd under alla årets säsonger

– Precis justering

– Exklusiv skyddsteknik

– Lättviktig

– Gogglevänlig

– LED-kompatibel

Specifikation

– Justeringssystem: Advanced TurnSys®-systemet

– Storlek: S (52-56 cm), M (55-59 cm), L (58-61 cm)

– Vikt: 240 g

– Avkylningseffektivitet: 97,2% (100% = ingen hjälm)

Varför KinetiCore istället för Mips?

Så utvecklades Lazers förbättrade hjälmskyddsteknik. För att spåra ursprunget till Lazers helt nya KinetiCore-teknologi måste du resa långt tillbaka till 2010. Lazers FoU-chef Guido de Bruyne säger att de ville utveckla ett sätt att lägga till rotationsskydd till sina hjälmar samtidigt som de minskade den totala vikten. "Vi undersökte alternativ teknik och avgörandet kom när vi började titta på hela hjälmen, snarare än något du lägger till den."

Men frågan var: hur gör man för att uppnå något som inte har gjorts tidigare? Teamet upptäckte att svaret låg i datorsimuleringar. "Vi använde ett datorprogram som kunde simulera en hjälms design och skyddande prestanda innan den tillverkades i en fysisk gjutform", säger Lazers administrativa chef Sean van Waes. Detta var avgörande för utvecklingen av KinetiCore, för när hjälmen väl är i gjutformen är produkten i princip färdig, så att ändra den då tar dig hela vägen tillbaka till ruta ett.

Den stora fördelen med simuleringarna är att Lazer kunde designa hjälmar som fungerade inom specifika gränser som krävs för att klara certifieringstest. Detta gjorde designprocessen av hjälmar mer överkomlig, mer exakt och, viktigast av allt, snabbare. Prototyper kunde designas och omedelbart förkastas om de gick in i röda zoner.

Dessa prototyper lades också in i krocksimuleringar så att teamet kunde se exakt vad som händer inte bara med direkta stötar utan även stötar med roterande påverkan. Rotationspåverkan uppstår när en cyklist rör sig och krockar med en hård yta i sidled. Den här typen av slag är svåra att skydda sig mot, eftersom hjärnan tenderar att röra sig inuti skallen vid en sådan stöt.

"Genom att låta en simulator berätta för oss vad som kommer att hända vid direkta och roterande stötar, började vi få en fördel gentemot våra konkurrenter", säger Van Waes.

Till slut en cykelhjälm som har KinetiCore är väldigt säkert alternativ (Mips) för dig som letar efter en bekväm och säker cykelhjälm.

5400974020250
No reviews
Kommentarer (0)
Inga kundrecensioner för tillfället.

10 andra produkter i samma kategori:

Product added to wishlist
Product added to compare.