Dam

Elcyklar | Köpa elcykel | Brett utbud | El cykel monterad och körklara!
 

Elcykel - Här hittar du ett brett urval med elcyklar

Mittmotor eller navmotor till elcykeln? 

Åter igen så handlar det om vad du ska ha elcykeln till. Är det så att du ska ha en vagn bakom, skjutsa barn, cargo och liknande, satsa då på en elcykel med mittmotor. Mittmotorn sitter mellan pedalerna och kommer att ge en mer naturlig känsla vid cyklingen, samtidigt som du får extra kraft vid varje tramptag. 

En navmotor sitter i något av naven på hjulen, fram eller bak beror på vilket märke du köper, men en navmotor på bakhjulen skjuter på bra och ger absolut trevlig känsla. Den vanligaste modellen i Sverige är en elcykel med navmotor i framhjulet, som hjälper dig att hålla farten, du behöver knappt trampa...

När du ska du köpa en elcykel? Titta då efter antal wattimmar (Wh) Särskilt viktigt om du skulle cykla en längre sträcka, eftersom ett högre antal wattimmar kommer att ta dig dit utan problem. 

Allmänna råd när du köper elcykel 

Köp helst inte en begagnad elcykel, en ny elcykel kommer med digitala fördelar som en äldre elcykel inte lär ha, du kommer också få lägga mer tid på att byta system och batteri. 

Ta hand om din elcykel, lämna in den för service minst en gång per år, så förlänger du livscykeln. 

Smörj kedjan och håll den ren.

Köp inte elcyklar som bara finns online, välj en återförsäljare som har välkända varumärken och egen serviceverkstad att vända sig till vid behov av hjälp med eventuella problem är väldigt viktigt! 

Välj elcykel som är utrustade med en ledande tillverkar av elcykelmotorer som till exempel Bosch och Shimano, de är pålitliga och har service om det uppstår krångel. 

Köp inte ett elcykelsystem som man fäster på sin vanliga cykel, eftersom dessa cyklar inte är testade eller tillverkade för att kunna köras med el. 

Integrerat batteri är något som kommer mer och mer, det gör den mer stöldsäker och du slipper bära med dig batteriet var du än går. 

Följ tillverkarens råd i manualen så kommer din elcykel att hålla länge. 

 
Visar 1-42 av 42 objekt
Filtrera på
Pris
kr kr
Varumärke
Filter
Product added to wishlist
Product added to compare.